Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Диплома по журналистика от УНСС

  • 552
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 59
Здравейте, мами!

Детето ми се записа да учи медия икономика в УНСС, но преди няколко дни се разбра, че вместо да вземе диплома по медия икономика, ще вземе диплома по журналистика, което доста ме учуди и изуми, а това никъде не беше оповестено. Звъняхме във факултета му, те нещо смотолевиха и обясниха за някакви нови учебни програми, но като ги слушах не ми се стори, че админисрацията беше добре запозната.

Аз доста се притесних, защото диплома по журналистика от УНСС на мен ми звучи малко несериозно. Всички знаем нивото на образование в повечето университети в България, но все си мисля, че би бил по-предпочитан с диплома по журналистика или по връзки с обществеността от Софийския, например.

Имате ли някакви съвети, защото сега се чудя догодина да се явява ли на кадидатстудентски изпити отново в Софийския или в други университети, или да остане в УНСС. По принцип той също не е удовлетворен от това, което се разбра, но...

# 1
  • София
  • Мнения: 661
Моето лично мнение и наблюдение е, че в днешно време се набляга повече на знания, умения, възможности, а не толкова на  това кой ВУЗ ти е издал диплома. Като цяло ако се е научил как да борави с информация, как да се развива и всеки ден да става по-добър в това, което прави - е добре за него. Освен теория, е важно и практиката къде е.

Относно сбърканата диплома - ми звучи доста несериозно това, което е станало, но пък може да е за негово добро. Нали има притурка към нея и там са вписани всички изпити, които е държал.

За магистратура нека да кандидатства и в СУ и в УНСС и когато разбере, че е приет и в двете заведения, да избере къде иска да завърши. И да запише това, което му е интересно, което би работил с желание.

Късмет!

# 2
  • Мнения: 3 740
Дъщеря ми завърши журналистика в УНСС, тогава много искаше точно това, поблъска се една-две години, видя, че журналистиката не е това, което си е представяла и се преориентира в професията. Никога дипломата не и е била пречка, в момента е на мениджърска позиция в чужда фирма. То колко ли хора работят точно това, което са завършили?!

# 3
  • Мнения: 59
Благодаря на всички!

Общи условия

Активация на акаунт