208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 203
  • 763
  •   1
Отговори
# 180
Искам и при нас вече ваканция. Как ще устискам, не знам. Днес са 86 новозаразени.
Отделно, детето се върна премръзнал, бил е с яке през цялото време и въпреки това! Всичко е отворено и постоянно правят течение. Утре ще му дам пуловер за под якето ( днес беше с фланела с дълъг ръкав).

Искат му документ за морбили. Тук кога се слагат тези ваксини? Гледам в календара, в паспорта, май е само в бебешка възраст? Доста ваксини не съм слагала, защото малко преди 3г. направи реакция на някаква 6- валентна и аз много се изплаших.
Спрях с календара,  каквото е било- било, четох много и реших, че повече няма да рискувам.

# 181
  • Germany
Катерица, ваксината за морбили стана задължителна. Ако не е в ново училище детето ти, имате време до юни да я сложите. Ако има поне един прием и не искаш да биеш 2ра, трябва да пуснете изследване за антитела. Моите имат достатъчно и няма да бия 2рата. Иначе тук, по календар се бие на 1-2 годинки /и двата приема/ а, в БГ 1вата е на 1,3г, а 2рата на 12г.

# 182
Moni, благодаря много. Да, разбрах, че е задължителна. Ще покажа имунизационният календар, пък белким им хареса и не се наложи да правим тест.🙂

# 183
Разбрах, че в НРВ в четвъртък отново ще стачкува обществения транспорт. Който го ползва, да си има едно наум.
В Германия и на други места ще има стачки в този бранш, но ще е в други дни. Прочетох, че в Мюнхен ще е в петък.
Знаете ли колко време ще стачкуват в НРВ в четвъртък,и никакъв ли транспорт няма да има?

# 184
  • Germany
Ей, добре че казахте за стачката. Детето пътува с убана тези дни, защото вали почти всеки ден. Обаче няма още нищо обявено за Мюнхен. Ще следя, за да приготвим колелетата. Завидях лекичко за ваканцията 😉

# 185
.

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 16:41 от Анонимен

# 186
  • Берлин
Аз бих подала сигнал. Вбесяващо е само като чета, не знам как се чувствате. Но реагирай навреме. И мисли рационално-от какво ще има най-голяма полза. С теб оъм. Ама как се вбесих

# 187
  • в сърцето на един мъж...
Олеле, аз бих говорила първо с директора и бих обяснила, че ако това не спре, ще подам сигнал в съответните служби. Кажи, че си говорила с класния, но не е имало реакция и е продължило в тази ситуация. А иначе аз имах подобна ситуация, една девойка тормозеше дъщеря ми. Хванах я веднъж в коридора сама и обясних, че ако още веднъж чуя, че е имало нещо между тях двете, ще се наложи да се разправя с мен. От тогава не е имало повече проблеми.

# 188
Evana , ситуацията е отвратителна. А това, че е свързана с контингента от новодошлите те поставя в изключително уязвима ситуация. Много съжалявам! Дано имате свестен директор и учители. Аз бих се оплакала първо на тях, като напиша официално писмо.
Отделно, бих сезирала училищен инспекторат или съответната служба за начално образование. Към Югендамта не бих се обръщала.
Преди повече от пет години имах една много неприятна служебна случка със семинар, на който темата беше за бежанците, уж под паравана за различните култури, народи и интеграцията тук....беше ни показано как ние, европейците едва ли не си заслужаваме безчинствата, имаше гнусна заигравка баш с нашия премиер и Фрау Меркел. Бях омерзена до дъното на душата си и написах официално писмо до най- голямата инстанция, на държавно ниво, към която работя. Рискувах много. Не само работата си и позицията си.
Получих отговор. Точно след година. С много дипломатичен език се извиняваха.....и ми гарантираха, че този семинар вече не се провежда.
Успех ти желая.🍀 Не оставяй нещата така.🙏

# 189
Гея, така реагира и баща  й като чу изповедта й. "Аз ще отида утре сутринта и ще се разправям лично с него!" Ама знам, че тук така не се прави. Утре ще го обвинят него в тормоз. Искаше ми се да избегна класната, че се видя ефект от нея нулев.
 Мога ли направо да подавам оплаквания на по-високо ниво? Иска ми се да имам документирано оплакване. Че до сега оплакванията бяха само устно и на класната. Иначе въпросният имал "letzte Chance " за да го оставят в този клас. На мен това не ме топли. В междучасията и в хорта са всички заедно.

# 190
  • в сърцето на един мъж...
И аз знам, че така не се прави, ама не се сдържах. Просто издебнах да е сама в коридора на училището и си поговорих. После е неговата дума срещу вас. А иначе ти можеш директно пред директора да се оплачеш. Така или иначе е имало устен разговор с нея, но го направи с копие до нея. За да знае, че не си е свършила работата. Иначе да, можеш, няма никакъв проблем да се оплакваш нагоре и да си търсиш правата. Ще ви пратят медиатор вероятно, което няма да помогне много

# 191
  • Немция
Евана, много неприятна ситуация! Посъветвали са те вече, няма какво различно да добавя. Успех с начинанието!
Интересно ми е какво може да предизвика подобно поведение в 7-годишно дете, има някаква причина.

Pea Pink, прочетох, че в петък в Мюнхен ще стачкува обществения транспорт. Ето тук:
https://www.sueddeutsche.de/muenchen/muenchen-verkehr-streik-mvg … freitag-1.5054712

В колко часа е началото и краят на стачката не ми е известно.
Миналият вторник ми направи впечатление, че в града ни автобусите вървяха вече в късния следобед.

В нашия град са вече 73 заразени на 100 000 за 1 седмица. Не са взети по-различни мерки засега. В петък започва есенната ваканция и сякаш се изчаква тя да започне и учениците да са по домовете си, вместо да се вземат някакви специални мерки.

# 192
Евана,точно вчера си говорих с приятелка  в подобна ситуация! При нея проблемът е,че синът й е жертва на тормоз,включително и физически,от едно мургаво детенце,чийто баща прилича на  наркодилър! Случайно или не,седмица след началото на този мобинг,синът й и иска пари за училище! Децата са в първи клас,няма от къде да си купят каквото и да било! Тя се притеснява,че този съученик му иска пари,за да спре да го тормози! Flushed Тя изпрати съобщение на майката и сега чака отговор и среща!
Много неприятна ситуация и при вас,дано нещата се подредят бързо и без стрес за детето!

# 193
.

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 16:42 от Анонимен

# 194
Значи утре ще отида и ще поискам среща с директора. За Югендамта точно така си и мислех, че може да реагират,. Ще ги оправдаят, колко травмирани пристигат и едва ли не, трябва да им съчувстваме и да подложим децата си за боксови круши и извращения. Чувала съм го от други родители на потърпевши деца. В повечето случаи за побой и мобинг.
В кой град сте ?
Логично са те посъветвали да поговориш първо с директора.Пожелавам ти Успех!
А това дете което показва пи.. а и то ли е на 7г??Откъде такива идеи?? Ужас...
Дано се предприемат някакви мерки...и всичко се реши във ваша полза.
Успех

Общи условия

Активация на акаунт