Отговори
# 555
Flowers Maple Leaf nrgmama**  според мен изтръгнатия крясък на Исра,
 не е по нещо безвъзвратно изгубено и непоправимо..
просто Омер и даваше сила, воля и смисъл за да изплува на повърхността..
все си мисля ,че някой истински делфин и спаси живота..
Thinking

Flowers Bouquet ЕМИ* аз реших, че Джихан си представя как онзи от лодката
е стрелял по Исра  и затова го е взел на прицел,когато Исра се спаси..
не обърнах внимание че падругите* си правят шегички!
Yum

# 556
Аз да си кажа, какво още ми направи впечатление и ме накара да си задам още въпроси. Разказа на Атош, за първия брак на Джихан. Тогава пак е щял уж да се жени за Ясемин, а отиват и искат Руя. Дали все пак Джихан някога е изпитвал чувства и след смъртта на жена си се е затворил за тях и е започнал да действа само с разума си? И как по време на брака си е направил дете на Ясемин. Дали по традиционния начин или инвитро, със сигурност щъркела не го е донесъл. То е ясно, че е по настояване на семейството.
Зейнеп пък е откърмена от Емсал заедно с Джавидан. Не мога да си представя Емсал, тази високомерна господарка на имението, да откърми чуждо дете. Така че ми е много интересно да разбера, коя е Зейнеп в действителност.
А двечките Зейнеп и Атош са ми изключително симпатични. Те бяха първите заедно с малката фея, които приеха Исра и много я харесаха.

# 557
  • София
Flowers Maple Leaf nrgmama**  според мен изтръгнатия крясък на Исра,
 не е по нещо безвъзвратно изгубено и непоправимо..
просто Омер и даваше сила, воля и смисъл за да изплува на повърхността..
все си мисля ,че някой истински делфин и спаси живота..
Thinking

Съгласна съм, що се отнася до финалната сцена на първия трейзър! Аз обаче имах предвид финалните кадри на втория трейзър, където Исра е сама, в някаква къща (прилича малко на къщата, от прага на която скочи в морето Ясемин, но в момента нямам възможност да сравня кадрите!) и крещи така, че и птиците в небето и делфините в морето сигурно я чуха! Ето, тази сцена имах предвид:

Хубава вечер и спокойни сънища! Nature First Quarter Moon With Face

P.S. С раждането и отглеждането на Зейнеп определно ще се разкрие друга голяма тайна, не само заради това, че господарката я е откърмила (което само по себе си звучи доста съмнително, както е отбелязала вече cvetansk), но и заради реакцията на Емсал след като й забрани да ходи на сватбата, която беше повече от подозрителна!

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 00:27 от nrgmama

# 558

Цеце, аз също "изгарям" от любопитство и се опитвам сама да си отговоря на въпросите, които витаят из главата ми. Толкова много тайни крие острова и жителите му. Всеки един от героите е интересен и загадъчен. Eda Tezcan успя да ни заинтригува, очаквам неочаквани развръзки.
     Но упорито си мисля, че Мустафа не е син на Джихан. Не мога да си представя този горд мъж, действащ с разум, буен и непреклонен да се поддаде на чужд натиск, за да дари на семейството извънбрачен наследник. Не ми се връзва някак с представата, която до тук съм си изградила за Джихан.
    Хюлия Даркан е невероятна в образа на Емсал - майката-стожер, от която всички се страхуват, но и уважават. Какво достолепие лъха от тази жена. Маниери, визия, поведение, облекло - всичко е перфектно. Емсал Адабейли не може да загуби самообладание, реагира на момента, лицемерничи, отстоява позиции, нищо не може да убегне от погледа й. С какво ли ще ни изненада тя - нейните тайни сякаш са най-много.

Ето го и прегледа на Епизод 3 с руски субтитри:
https://vk.com/dizimaniayd?z=video-158231472_456239682%2F7ebabd3 … l_wall_-158231472

# 559
# 560
Здравейте, момичета!

'' Когато се научиш да откриваш щастието в малките неща ...
голямото щастие ще открие теб.''

Щастливо, споделено и пъстро да ви е, приятели!
Наслаждавайте се на мига!

"Моят партньор много ми помага. Много е мил.
Помагаме си един на друг. Всичко върви много добре."

# 561
Здравейте!

Недей от чувствата замира,
а преживявай като птица,
която всякъде намира
подслон, гнездо, трохи, мушици.

АЛЕКСАНДЪР ГЕРОВ

# 562

От цял час се забавлявам с рускините и техния коментар на видеото от вчера - Şeref Sözü 3. Bölüm Ön İzleme.
Не че и аз не си мислех същото, де ... Stuck Out Tongue Winking Eye
Цитат
Вижте лицето му, когато тя докосна ризата му🙈🤣
всички, включително Джихан, мислеха едно и също 😂😂😂😂
бедничкият, той не беше готов
ние също не бяхме готови 😂😂😂😂😂

Цитат
Моментът е WOW, музиката и обстановката, също! Сякаш гледате не турско телевизионно предаване, а някакъв отлично заснет холивудски филм. Качеството и изпълнението са високи Heart Heart Heart

# 563

Ще оцелее Исра , иначе требва да свърши сериала Joy Любов приказна ги очаква и интриги.  

да се почерпим за РД на Къванч Татлату . Мистър харизма. Heart Eyes
Да е жив и здравс интерес очаквам новото му превъплащение  на Арман морският биолог.

Ще се радваме на снимки от празника на  двамата акрадаши на яхтата. Общи хобита имат и си джикат заедно .

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 16:43 от femmi2

# 564
Ако дойдеш с мен, не питай къде

''-Скоро аз ще бъда далеко
-Ако бъдеш далеко, на мен ще ми е много мъчно
-Не се безпокой, няма да съм чак толкова далеко - каза и ми показа една звезда -
Аз ще бъда там, всеки път щом я погледнеш, аз ще бъда там. От там ще те наглеждам.''

Знаеш ли, защото ти разказах това.
Защото скоро ще се закълна на тази звезда.

Казват, че тази вода е лековита.
Лекува и душевни рани, и раните на тялото.
Казват, че които се съединят в тази вода, никога няма да се разделят.
И където и да са, чуват гласът на сърцата си.

Сега, в тази вода е смесена нашата кръв.
Ние станахме един.
В този живот, нямам друг освен теб.
Както ти, въпреки трудностите вървиш до мен,
така и аз, винаги ще вървя до теб...

Това да се възползваш от всяка природна даденост, с история да превърнеш мястото в приказка , това си е изкуство и то какво изкуство...като магия.  Вълнува, кара те да се влюбиш...

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 18:25 от cvetansk

# 565
Şeref Sözü | 3.Bölüm | 2. Ön İzleme

Ако вече е преведен от рускините  и преглед 2 от епизод 3 на "Дума на честта" ще пусна линка тук.

Скрит текст:
Ако дойдеш с мен, не питай къде

''-Скоро аз ще бъда далеко
-Ако бъдеш далеко, на мен ще ми е много мъчно
-Не се безпокой, няма да съм чак толкова далеко - каза и ми показа една звезда -
Аз ще бъда там, всеки път щом я погледнеш, аз ще бъда там. От там ще те наглеждам.''

Знаеш ли, защото ти разказах това.
Защото скоро ще се закълна на тази звезда.

Казват, че тази вода е лековита.
Лекува и душевни рани, и раните на тялото.
Казват, че които се съединят в тази вода, никога няма да се разделят.
И където и да са, чуват гласът на сърцата си.

Сега, в тази вода е смесена нашата кръв.
Ние станахме един.
В този живот, нямам друг освен теб.
Както ти, въпреки трудностите вървиш до мен,
така и аз, винаги ще вървя до теб...

Това да се възползваш от всяка природна даденост, с история да превърнеш мястото в приказка , това си е изкуство и то какво изкуство...като магия.  Вълнува, кара те да се влюбиш...
     Цеце, благодаря за превода и колажите от този прекрасен момент. "Дума на честта"  наистина се превърна във феномен на турското кино. Всеки кадър, дума, действие въздейства и оставя траен отпечатък. Адмирации за целия екип!

# 566
  • София
Линкът към превода на втория откъс на трети епизод с руски субтитри:
https://vk.com/video-158231472_456239685?list=b71e483e00045f8abd

Приятно гледане и хубава вечер!

P.S. Този откъс определено е приятна изненада за мен! Един баща застана зад изнасилената и захвърлена годеница на сина си, като не само не се опита да го защити, но му каза в очите, че е болен и е изгубил правата си в деня, който е постъпил толкова грозно с нея! Още един турски сериал със силна социална насоченост, поздравления за сценаристите!

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 21:14 от nrgmama

# 567

Този откъс е страхотен от първото до последното изречение. Показват бащата на Фарук като добър човек, който не се страхува да каже грешките на сина си в лицето му, да си даде заповедите и да го сложи на мястото му, и да защити Исра.
Но и друго ми направи впечатление - Фарук се събуди в мига, в който Исра е в опасност и има нужда от помощ. И отговора ''Аз със сърцето си го усетих. Тук всичко гори.''
Страхотен подход на сценаристката. Отдавна исках да гледам филм, в който да няма лоши. Да има хора, които правят грешки, да имат грехове, но вътре в себе си да носят и добро. Дано не се измени всичко това, защото реално няма само добро или само лошо в човек, във всеки живее и рая, и ада, ти сам избираш къде да бъдеш.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 21:49 от cvetansk

# 568
Линкът към превода на втория откъс на трети епизод с руски субтитри:
https://vk.com/video-158231472_456239685?list=b71e483e00045f8abd

Приятно гледане и хубава вечер!

P.S. Този откъс определено е приятна изненада за мен! Един баща застана зад изнасилената и захвърлена годеница на сина си, като не само не се опита да го защити, но му каза в очите, че е болен и е изгубил правата си в деня, който е постъпил толкова грозно с нея! Още един турски сериал със силна социална насоченост, поздравления за сценаристите!
     nrgmama, благодаря за линка.
     "Дума на честта" наистина крие много изненади! Харесва ми динамиката в сериала, няма нищо излишно, много е стегнато и в същото време интригуващо. Всичко е много премерено и изящно поднесено!

Цитат
tsayisman.fans
𝙈𝙧 𝙖𝙣𝙙 𝙈𝙧𝙨 𝘼𝙙𝙖𝙗𝙚𝙮𝙡𝙞🔥👀❤
Дори и ходенето им е станало подобно 😅😌❣

# 569
''Дума на Честта''
Епизод 3 - „ОБИЧАМ ДЖИХАН ...“

Джихан е решена да се изправи срещу всички, за да намери изгубената Исра! Джихан Адабейли, който не смята, че Израел е напуснал острова доброволно, бракува острова, за да разбере кой се е осмелил да вземе съпругата и детето му. Всички хора от острова се мобилизират и докато търсят Исра; Исра води война между смъртта и живота. Емсал, която прави всичко възможно, за да попречи на Джихан да научи истината, прилага на практика своя план, който напълно ще премахне Исра от живота им.
Ще успее ли Джихан да намери Исра? Какво ще се случи с Исра? Дали Джавидан няма да понесе разкаянието си и да признае всичко? Какъв е планът на Махбубе, която дойде да спаси Исра? По какъв начин Фарук ще се опита да намери Исра? Какво ще направи семейство Малик?

И докато Исра казва: ''Обичам Джихан...''
Емсал каза: „Един ден ще паднеш на краката ми, за да си тръгнеш оттук!“

Общи условия

Активация на акаунт