Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 3

• 55 236
  • 933
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Аз писах в предни постове относно кърменето. Но аз вече останах само с вечерно кърмене и в период на отбиване. Направих 4 процедури през 2 седмици на крака и интим и преустанових. Имах ефект и още го има по краката, оредяха доста, но те и не бяха на гъсто, по интим слабо. Като цяло все пак ако съм активно кърмеща аз лично щях да се въздържа предполагам според инструкциите в книжката. Та още не съм го отбила, но поне сведох до 1 път през нощта и може да възобновя скоро процедурите.

# 436
Здравейте. Поръчах си този фотоепилатор на Браун.
https://www.braun.de/de-de/female-hair-removal/silk-expert-pro-i … pert-pro-5-pl5137

Четох в началото на темата, че косъмчетата трябва да са предварително обръснати, но и малко израснали. В инструкциите обаче пише това:

Step 1: Remove all visible hair in the area you wish to treat with your preferred hair removal method. Ensure there is no hair remaining above the surface of the skin. Then pat your skin dry.

Освен че не съм сигурно относно момента на премахване на косъмчетата, пише че това може да се направи по предпочитания метод. И понеже от не помня кога не съм си бръснала краката, дали ще имат ефект процедурите върху кожа обезкосмена с епилатор?

# 437
  • София
За лазера знам, че не трябва да има никакви появили се косми, било то едва видими. Трябва да си гладко обръснат, защото иначе косъма отблъсквал лъчите. Нещо такова ми обясняваха, предполагам и тук е на този принцип. Аз си взех тример и ако някой съм го пропуснала го минавам с него. Също ще замирише на опърлено ако имате косми. Назад момичета обясняваха за кола маската как се процедира, за епилатор нямам идея.

# 438
Благодаря. Ще търся мненията за кола маска, за епилатор би трябвало да е същото.

Редактирам се. Изтеглих си приложение и там пише да се бръсне мястото предварително.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 02:01 от Анонимен

# 439
Момичета, може ли някоя да ме насочи каква марка и кой модел да си взема??? И трябва ли с нещо да си мажа бенките преди процедура, като на лазерната епилация?
🤔

# 440
Здравейте! Не знам дали тук е мястото, но не зная къде да попитам:
Какво е това?
Нормално ли е?

Днес ми беше 6-та процедура и го забелязах. Почиствам го редовно с кърпичката.

# 441
Един въпрос за бръсненето и от мен. Отскоро имам Bri 954 на Филипс. Първата процедура я направих на гладко избръснати крака (основно го взех за крака, защото имам други успешно третирани зони с лазерна епилация). Тестът ми даде 5 степен, не усетих особен дискомфорт. След 10-ина дни не видях и особен ефект, краката все така си боцкаха сутрин и реших да избързам с втората процедура. Този път я направих 2 дни след последното бръснене, но доста болеше (поносимо, но все пак не като първия път). Даже на моменти минавах на 4 степен, от страх да не се изгоря. 6 дни по-късно ефектът вече е осезаем. Имам доста голи участъци. Бедрата сутрин не боцкат, подбедрици - имат си безкосмени части. Сега се чудя дали да продължавам с процедурите на негладко обръснато и дали това има значение или просто след втората процедура е нормално да се забелязва ефект. Със сигурност предпочитам на гладко обръснати крака да се светкам ако няма значение за ефекта.

# 442
  • Стара Загора
Болка усещам ако някъде има неизбръснато косъмче. Два дни след избръсването определено ще има пораснали косъмчета. Няма как още след първата процедура да чакате ефект. При мен и след доста процедури си има места, на които космите не се повлияват. Чела съм, че по-честото святкане е безпредметно, по-честото третиране не дава по-бърз или по-добър резултат.

И понеже от не помня кога не съм си бръснала краката, дали ще имат ефект процедурите върху кожа обезкосмена с епилатор?
И аз питах нещо такова преди време - цък

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 16:08 от ❇Sisi_91❇

# 443
След епилация с този метод космите започват да окапват след 10-14 дни или повече.Трябва на гладко обръснати , иначе ще боли и ще се появят петна на стъклото на уреда.
В дните след процедурата космите продължават да се показват над кожата, тя ги избутва докато опадат, не е както при лазер да изгорят и да ги няма на момента.
След 1-2 процедури няма как се очаква кой знае какво.

# 444
Ще си карам на гладко обръснати тогава. Те за 2 дни не бяха пораснали, така че да са много над кожата и не миришеше на опърлено, но определено имаше разлика в усещането.

# 445
И аз питах нещо такова преди време - цък
[/quote]

Благодаря. О аз се чудя защо в упътване то пише, че може и кола маска, в приложението пък пише само бръснене.
Вчера направих първа процедура аз, доволна съм от това, че ми отне няма и 20 минути за всички зони. Ползвах режим на плъзгане. Ще видим какъв ще е резултатът, но приятелка твърди, че има много голям ефект след шест седмици при третиране веднъж седмично.

# 446
Здравейте
Получих като подарък за рождения ми ден Philips lumea advanced 🤗
По принцип всяка събота се минавам с обикновен епилатор, днес е четвъртък и мисля първата процедура с фотоепилатора да я направя тази събота. Въпросът т ми е трябва ли преди това да се избръсна?

# 447
Здравейте
Получих като подарък за рождения ми ден Philips lumea advanced 🤗
По принцип всяка събота се минавам с обикновен епилатор, днес е четвъртък и мисля първата процедура с фотоепилатора да я направя тази събота. Въпросът т ми е трябва ли преди това да се избръсна?
Прочетете си упътването.
Аз бих обръснала.

# 448
Така,  в упътването пише, че може и да се мине с кола маска преди процедура просто трябва да се изчака 24 часа преди да минеш с фотоепилатора. Тук, някои от вас пишат, че е по-добре да се бръсне. Понеже аз преди фотоепилатора ходех на кола маска реших да започна да бръсна за по-добър ефект... Да си призная доста неприятна ситуация. При мен не виждам кой знае какви резултати даже е по-зле, но това го отдава на бръснач. Моята козметика твърди, че по-добри резултати ще са след кола маска, но смятам, че просто не иска да си изгуби клиентката. Та въпроса ми е има ли дами които да правят ккола маска преди процедурите? Ефект има ли?

# 449
  • Варна
Коренът на косъма трябва да присъства във фоликула, за да може да го "идентифицира" фотоепилатора/лазера! НЕ може кола маска.И един цитат:
"Също така е нежелателно да се използват такива методи и между процедурите, тъй като издърпването предизвиква появата на пролука за капиляр, захранващ фоликула. В резултат на това, след третирането с интензивната пулсова светлина (IPL) косменото захранването може да се възстанови и косъм ще започне отново да расте. Съответно броят на процедурите ще се увеличи"

Общи условия

Активация на акаунт