Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 3

• 55 219
  • 933
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Е, да, но фазата анаген все пак има продължителност от месец до 4 месеца за тялото, просто няма никакъв смисъл от подобна честота на процедурите.

# 466
С по-чести процедури в началото най-малкото ще хванеш такива косми, които си изпуснал да светнеш предната седмица. Особено в началото, когато не си свикнал. Може би с практиката, процедурата става по-ефективна, но аз определено след първите две процедури съм сигурна, че имам изпуснати участъци.

# 467
Щом дават на 2 седмици в упътването, не знам защо е този зор за повече. Единствено оправдавам повече
процедури през 2 седмици от описаните.
И няма как да се пропусне кой знае какво.По-вероятно Ако нещо не се е повлияло, то да не е било във анаген фаза на растеж, а не е изпуснато

# 468
Здравейте, да се включа и аз с моят опит. Ноември на черен петък си взех Лумеа 1997 и започнах крака. Още след 2рата процедура почнаха да растат бавно, а след 4тата се виждаха само пропуснати местенца с около 3-4 косъма и то на не повече от 3 места. По-късно започнах и ръце, на които ще ми е 4та процедура тази събота и също растат бавно или изобщо не поникват. Не така успешно ми е лицето, където правя мустак и около скулите. Забелязвам някакво изстъняване и по-бавен растеж, но не е както при краката. Правя всички процедури по указаното - на 2 седмици. Ръцете минавам 2-3 дни преди това с епилатор, а краката си бръсна, въпреки че 10 г наред само епилатор и кола маска са действали там. Мустак махам с кола маска пак 4-5 дни преди святкането. Отделно започнах да правя на моят приятел ръце, от китката към пръстите, че там е като чубака и щом той на 2рата процедура почна да се впечатлява и да иска да пробваме други места, значи наистина си действа Simple Smile в момента краката ми са бръснати в събота преди да ги мина с фотоепилатора и са гладиииичкииии, чак не мога да им се нарадвам Simple Smile за интим и мишници ходя на лазерна, но мисля като приключа там курса да правя поддръжката вкъщи.

# 469
Всъщност може доста да се пропусне и човек обикновено не си дава сметка, особено в началото. Някъде ми попаднаха напътствия, в които с пунктир по модел обясняваха как, когато движиш уреда в линия нагоре и надолу, от по-тясната долна част на краката към по-широката, всъщност доста части остават необработени. И в приложението на Лумеа същото го обясняват, особено за прасците. Та колко да се изпуска - толкова и явно не е рядко срещано, или поне, докато нямаш тренинг.

# 470
Много ясно , че на прасците се разширява крака, но не е фатално .
Имам Лумеа от 7г и казвам, че не може да се пропусне кой знае какво във времето Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 15:33 от ДХ3

# 471
  • София
Аз мислех всяка седмица да се святкам по съвет на кумата ми, но колкото повече размишлявах, толкова повече се убеждавах, че за мен няма смисъл. Та.. не знам дали защото миналата година ходих и на лазер 6 процедури, но сега от храсталак за 3 процедури интима почти няма, а там където има за две седмици не може да порасне. Просто не мога да бъда по-доволна. Ще видим, усещам че с тези останалите косми борбата ще е дълга. Защото няма как само хубаво Simple Smile Краката никога не съм минавала с нищо друго освен бръснач и за сега има само леко забавяне на разтежа.
Мустака пък до сега съм махала само с кола маска, вярно че е почти никакъв, но дори не може да порасте още.

# 472
Пак е много често и безсмислено.Ако косъмът не е във фаза на растеж, нищо няма да му повлияе
Че то всички косми едновременно ли са във фаза на растеж? Ако си ги махала с епилатор повече от 10 г. и някои косми си ги скъсала, други отскубнала с корен - едновременно ли ще растат. Ами не растат едновременно!
Аз също повече от месец святках веднъж седмично и имам ефект
Имам Braun Silk Expert. Някъде бях гледала упътване как и колко често да се прави третирането на зоните. Това, което ми направи впечатление е, че казаха в началото процедурите да се правят на 1 седмица и след няколко пъти да се премине към по-голям интервал между тях.
Така или иначе нещо не се впечатлих от фотоепилацията - пробвала съм и при дерматоолог с професионален апарат и сега  с домашния - резулатите са все незадоволителни. В момента си правя някои зони с лазерна епилация и разликата определено е сериозна.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 15:27 от pepi_g

# 473
Здравейте! Колебая се между Lumea 1994 и 1997. Бих искала да попитам на практика има ли смисъл от допълнителната приставка? С основната не може ли да се ползва на лице, интим? Също функцията плъзгане - използвате ли я или е по-лесно без нея? Спестява ли време?
Здравейте!
И аз имам същия въпрос дали може да се ползва приставката за тяло за лице и може ли да се купи отделно само приставка за лице? Защото си купих sc 1994 и след това разбрах, че няма приставка за лице. Благодаря!

# 474
Може да се пилзва за лице, но внимателно със степента.Доколкото знам не може да се докупуват приставки и не може да се сменят от модел на модел.Но реално дали е така не мога да кажа, не съм ги виждала на живо двата заедно.

# 475
Здравейте, след детайлно прочитане на всичко изписано до момента за фотоепилатора на Филипс ,вчера се присъединих към отбора на ползващите го Simple Smile) Надявам се скоро да мога да се похваля с добри резултати Simple Smile

# 476
Аз като новообранка да кажа, че насвятках цели ръце на 5та степен , минах и мустака на 2ра. С много светла кожа съм, косъмчетата зависи къде, но и те не са от най-тъмните.
Вие коя степен използвате за лице?Като за пръв път пуснах на 2ра,се чудя дали ще има ефект.
И друго въпросче имам 😁
Стана ми ясно, че епилацията трябва да е на суха и чиста кожа(без лосиони и т.н.),но има ли значение преди или след баня и ако да колко е времевия интервал? Грешка ли е ако се насвяткам веднага след това вляза в банята и после се намажа с лосион за тяло и крем за лице?
Извинявам се за глупавите въпроси, но до сега съм ползвала обикновен епилатор и между епилацията и банята винаги правя интервали иначе не ми се отразява добре на кожата.

# 477
Hrissi07,
Аз първо минавам през баня, бръсна и половин/един час по-късно се светкам. Задължително след процедура слагам лосион.

# 478
Благодаря 🤗
Надявам се много скоро да мога да споделя добри резултати 😊

# 479
  • София
И аз по същия начин процедирам и изобщо не са ти глупави въпросите. Умния човек пита.. честита придобивка и успех.

Общи условия

Активация на акаунт