Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 3

• 55 231
  • 933
  •   1
Отговори
# 450
Аз си ползвам кола маска и епилатор ден преди да се светкам и си има ефект от фотоепилатора, доста добър при това.
Щом в книжката пише че може кола маска, значи може.

# 451
  • Асеновград
Аз си правех кола маска, но ефекта не беше толкова голям, трябва да ги има корена с цвят явно, за да се улови от светлинния импулс. Въпреки че от друга страна бръсненето прави космите по гъсти и тъмни, поне при мен е така, и беше истински ужас да се обръсна за пръв път от 3 години. И накрая пак имам нужда от кола, защото все пак остават някакви косми аз аз не искам да ги бръсна, става въпрос за след като направите 6-7 процедури. Тогава вече при мен вижях ефект, когато започнах да ги правя веднъж на всеки 10-ина дни. На две седмици също съм ги правила и го намаше този ефект. На подмишниците ми е най-добър ефекта, дори и на 2 седмици когато ги правех, пак ми изчезнаха почти напълно космите, имам 2-3 косъма сега.

# 452
Бръснене, бръснене и пак бръснене това е положението. Щом искате правете си кола маска, но няма да го има този ефект.Може да се забави разтежа, но щом корена го няма, лазерът няма как да го унищожи. Може да си правите пак кола маска през лятото, когато не се правят процедури с фотоепилатор 👍

# 453
Аз още на третата процедура видях ефект, а сега почти никъде нямам косми(след 6 процедури, всичките след епилация). Дори бих казала, че при бръснене на интима там резултатите са най-ниски . На всички останали  зони след епилация нямам косми на 98%, а на интим с бръснене процента е около 80.
Та всеки си знае.

# 454
При интим е нормално да се повлияват по-бавно, има връзка с хормоналния фон.Също на лице.
Бръсненето няма връзка.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 00:28 от ДХ3

# 455
  • Варна
Philips странно е единствената! марка сред фотоепилаторите, която посочва, че може да се премахват и с кола маска, а  Braun посочват, че можем да използваме "предпочитаният начин от нас на епилация" Въпреки това, трябва да се отбележи, че и Braun и Philips нямат клинични проучвания включващи резултати с премахване на окосмяване с кола и фото след това. И без това резултатите се постигат трудно и бавно, защо рискуват да епилурате докато правите процедури? Ето и статия по въпроса :
https://www.wearebodybeautiful.com/shave-before-ipl-laser-hair-removal/

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 08:57 от ivka_smile

# 456
  • sofia
Аз процедирам по следния начин: бръсна всичко, светкам, като почнат да се показват(да ги усещам на пипане), пак бръсна и светкам. В началото на 3-4 ден поникваха и се усещаха при допир и се светках 4-5 пъти през седмица. Сега вече почти две седмици след бръснене и светкане ми е гладко на пипане. То и да се пробвам да епилирам, няма да стане, защото космите са фини и много малки (поне моите).
Интимът ми е изключение, освен че го пропускам някой път, е и с доста растителност.

# 457
4/5 пъти в седмицата?!🙄 Защо? Фазите на растеж на косъма няма да се променят ако се светксме безразборно!

# 458
Philips странно е единствената! марка сред фотоепилаторите, която посочва, че може да се премахват и с кола маска, а  Braun посочват, че можем да използваме "предпочитаният начин от нас на епилация" Въпреки това, трябва да се отбележи, че и Braun и Philips нямат клинични проучвания включващи резултати с премахване на окосмяване с кола и фото след това. И без това резултатите се постигат трудно и бавно, защо рискуват да епилурате докато правите процедури? Ето и статия по въпроса :

Има и други епилатори освен тези двата, чиито производители казват, че може да се ползват, ако кожата е била преди това епилирана. Има и един, чиито клинични изследвания доказват, че работи и след епилацията. Iluminage Touch and Precise Touch. Пише го в същата статия.

Нова което четох в други статии общо взето казва, че епилацията трябва да се направи един ден поне по-рано, за да има време косъмът със съответния меланин да се образуват в минимално количество във фоликула. Дори и да са по-бавни резултатите, аз предпочитам този метод.

# 459
  • sofia
4/5 пъти в седмицата?!🙄 Защо? Фазите на растеж на косъма няма да се променят ако се светксме безразборно!
Не съм се изразила правилно - 4-5 пъти го правих през седмица, после периода стана през две седмици.
Т.е. първите 4-5 светкания бяха веднъж седмично.

# 460
Пак е много често и безсмислено.Ако косъмът не е във фаза на растеж, нищо няма да му повлияе

# 461

Има и други епилатори освен тези двата, чиито производители казват, че може да се ползват, ако кожата е била преди това епилирана. Има и един, чиито клинични изследвания доказват, че работи и след епилацията. Iluminage Touch and Precise Touch. Пише го в същата статия.

Нова което четох в други статии общо взето казва, че епилацията трябва да се направи един ден поне по-рано, за да има време косъмът със съответния меланин да се образуват в минимално количество във фоликула. Дори и да са по-бавни резултатите, аз предпочитам този метод.
То за моженето - може, няма как да ви спрат да използвате който си пожелаете метод за епилиране. Това е търговски трик, за да не загубят клиенти, ако кажат категорично, само трябва да се бръснете. Вие си решавате какво да правите. Ако ходите в салон за лазерна епилация, също ще ви кажат да бръснете зоната, но няма как да ви спрат, ако вие досега сте ходили на кола маска и ще придължавате да си ходите. Всичко е просто и лесно, няма нужда този спор да става безкраен 🤷‍♀️
Няма как производителите да излязат с категорична забрана за друг вид епилация освен бръснене, защото продажбите им биха спаднали наполовина Wink

# 462
  • София
Пак е много често и безсмислено.Ако косъмът не е във фаза на растеж, нищо няма да му повлияе
Че то всички косми едновременно ли са във фаза на растеж? Ако си ги махала с епилатор повече от 10 г. и някои косми си ги скъсала, други отскубнала с корен - едновременно ли ще растат. Ами не растат едновременно!
Аз също повече от месец святках веднъж седмично и имам ефект

# 463
  • Варна
Във фаза на растеж са не повече от 30% от космите едновременно в зоната,ако е тяло. За лице и коса е друго.

# 464
  • София
И аз са това говорех...фазата на растеж на космите не е по едно е също време и то точно на 14 дни.
Затова в началото правех процедура всяка седмица....сега веднъж месечно

Общи условия

Активация на акаунт