Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 3

 • 39 622
 • 933
 •   1
Отговори
 • Мнения: 44 048
Добре дошли сте в темата за фотоепилаторите!

Темата е за обсъждане на фотоепилациите в домашни условия, споделяне на личен опит, задаване и отговаряне на въпроси.

Свободно е обсъждането на марките и моделите – BaByliss, Braun, Lescolton, Philips Lumea, Remington, Rowenta и др. марки.

Всичките фотоепилатори действат по един и същ начин, разликата е единствено само в цените, марките, моделите и характеристиката на уреда.

Гладка кожа без косми е мечтата на всяка жена и все по-голям брой жени си мечтаят да заменят самобръсначката с нещо по-функционално и трайно. Има различни методи за обезкосмяване, но една от тях е фотоепилацията, който е траен, полезен и безболезнен метод за трайно обезкосмяване. И докато класическите методи изискват загуба на ценно време, а процедурите са често болезнени и проблемът се разрешава в краткосрочен план – фотоепилацията е решението!

IPL фотоепилация

Чрез фотоепилацията се постига трайно премахване на нежеланото окосмяване чрез увреждане на космения фоликул.

Фотоепилацията се основава на принципа на селективната фототермолиза и се осъществява с IPL® апарати, които излъчват интензивна пулсираща светлина. Светлинната енергия се поглъща от меланина (пигментът, който оцветява космите и кожата) и се трансформира в топлинна, която от своя страна се провежда по стъблото на косъма до неговия корен, където селективно се нагрява косменият фоликул и се разрушава, без да се уврежда околната кожа.Премахването на косъмчетата преди процедурите

За успешното премахване на нежелателното окосмяване, светкавицата трябва да има обект за третиране, поради което косъмчета да бъдат премахнати напълно е крайно нежелателно, а е необходимо те да се обръснат няколко дни преди процедурата, за да има косъмчета върху кожата, но с малка дължина. Ако дължината на косъма е по-малка от милиметър, целият процес ще бъде безполезен, а ако е твърде дълга, по-голямата част от енергията на импулса ще отиде не на косъмната луковица, а на самия косъм, разпределена по неговата дължина и процедурата няма да има ефект. По време на фотоепилация оптималната дължина на косъма трябва да бъде от 1 mm до 3 mm. Най-лесният начин е като обръснете зоната, която ще бъде третирана, 2-3 (в зависимост от това за колко време растат, при всяка е индивидуално) дни преди да започнете с процедурите.

Появяват ли се подкожни косъмчета след фотоепилация?
Всъщност не. При обезкосмяване на кожата след използване на фотоепилатор, тя става мека и гладка, без подкожни косъмчета, което често се случва с повечето конвенционални методи за епилация. Дори и по време на периода между две IPL процедури, независимо колко е дълъг. Косъмчетата още след първото третиране остават почти невидим, по-меки и почти пухкави. Преди използване на IPL метода, не се препоръчва да се третира косъма с епилатор, кола маска, депилиращ крем или изрусяване на космите по тялото.
След приключването на всичките процедури (6-8 процедури, в зависимост от това как е повлияло фотоепилацията, при някои може да се наложи допълнителни процедури), ще са необходими поддържащи процедури (1-2 пъти в годината) за премахване на малкото окосмяване, което се появява отново през годините. То ще бъде от по-тънки и по-слаби косми, които се елиминират лесно с който и да е метод за епилация. Трайността на резултатите е индивидуална, но в повечето случаи е от 3 до 5 години.

Имайте предвид, че темите се заключват до 50 стр., след това се създават нови.

Предишните теми: 1, 2

# 1
 • Мнения: 544
Здравейте, може ли да се използва от кърмещи жени?

# 2
 • Мнения: 12
Здравейте, в опътването на фотоепилатора ми пише, че не е хубаво да се ползва по време на цикъл заради хормоните. Това наистина ли е така и кога е най-подходящият момент за процедура?

  # 3
  • Габрово
  • Мнения: 5 234
  То по принцип не мисля че пречи, но повечето сме по-чувствителни тогава и поне аз съм с мноооого по-нисък праг на болка. Повече ми пари ако го ползвам точно преди или по време на цикъл и трябва да намалям степента. А пък за подходящ момент от цикъла... то отначало е на две седмици, та няма как да се избере само един. Гледах да е точно след цикъл и следващата ми се падаше малко преди да ме погне ПМС и горе-долу се получаваше. После вече като е само поддръжка е лесно да се подбере кога.

  # 4
  • Варна
  • Мнения: 451
  При бременност и кърмене не се препоръчва, ама по време на цикъл сега чувам, аз съм го ползвала

  # 5
  • Мнения: 8
  Точно в цикъл го ползвах последно и видях резултати в интимната част. Нямам търпение за следващата процедура 😁

  # 6
  • Варна
  • Мнения: 451
  Точно в цикъл го ползвах последно и видях резултати в интимната част. Нямам търпение за следващата процедура 😁
  В цикъл не бих го ползвала в интимната част

  # 7
  • Pazardjik
  • Мнения: 19
  Здравейте! Колебая се между Lumea 1994 и 1997. Бих искала да попитам на практика има ли смисъл от допълнителната приставка? С основната не може ли да се ползва на лице, интим? Също функцията плъзгане - използвате ли я или е по-лесно без нея? Спестява ли време?

  # 8
  • Мнения: 8
  Точно в цикъл го ползвах последно и видях резултати в интимната част. Нямам търпение за следващата процедура 😁
  В цикъл не бих го ползвала в интимната част

  Не си представяите първите дни с обилно течение... Говоря за последните и при всяка жена са различни. Графика на процедурите за мен е от голямо значение за ефекта и не бих пропуснала.

  # 9
  • София
  • Мнения: 3 074
  Здравейте! Колебая се между Lumea 1994 и 1997. Бих искала да попитам на практика има ли смисъл от допълнителната приставка? С основната не може ли да се ползва на лице, интим? Също функцията плъзгане - използвате ли я или е по-лесно без нея? Спестява ли време?
  Аз съм с 1997 и ползвам допълнителната приставка за лице- без нея не бих посмяла, защото ме е страх да не ми се образуват петна ако се изгоря
  За интим и навсякъде другаде ползвам основната
  Плъзгащата функция не ми спестява много време,защото времето от импулс до импулс с нея и без нея е едно и също.Единственото удобство е че вероятността да пропусна място с повдигане е по малка.
  Използвам я напоследък за крака и ръце, но много ми е неудобно все да държа натиснат бутона и отпускам

  # 10
  • Варна
  • Мнения: 6 971
  Здравейте. Ще чета тепърва темите назад, но да попитам... Правилно ли се ориентирам, че моделите без приставки също могат да се ползват за бикини зона? Просто разликата в цените е огромна... Anguished

  # 11
  • София
  • Мнения: 14 199
  Пише, че не може, но аз си го ползвам .

  # 12
  • Пловдив
  • Мнения: 2 551
  Здравейте, получава ли се този ефект, че след изкарване на периода с фотоепилатора, след това ако отидеш на лазер се получава нещо като трайно запечатване на резултата?

  # 13
  • София
  • Мнения: 3 526
  Здравейте,
  може ли да се ползва в интимната зона и от кой сте доволни - препоръчайте ми модели, марки.

  # 14
  • София
  • Мнения: 14 199
  Здравейте,
  може ли да се ползва в интимната зона и от кой сте доволни - препоръчайте ми модели, марки.
  Три поста по-нагоре пише, че може.
  Повечето сме с Филипс Лумеа

  Общи условия

  Активация на акаунт