The Ordinarу + DECIEM (Тема № 6)

• 41 529
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Присъединявам се към вас 🤗 Днес за пръв път поръчах TO, няколко неща, ретинол, витамин С, Ниацинамид и Буфет.
Бихте ли ми казали, колко време обикновенно пътува пратката от Deceim до България и с коя поща ще дойде, че в подтвърждение на поръчката не намирам това инфо?

~10 дни със Спиди. Ще получите известие във Вайбър.

# 76
Присъединявам се към вас 🤗 Днес за пръв път поръчах TO, няколко неща, ретинол, витамин С, Ниацинамид и Буфет.
Бихте ли ми казали, колко време обикновенно пътува пратката от Deceim до България и с коя поща ще дойде, че в подтвърждение на поръчката не намирам това инфо?

~10 дни със Спиди. Ще получите известие във Вайбър.

Благодаря,  очаквам с нетърпение. Ще споделя после

# 77
Момичета, днес нанесох за втори път ретиноида. Обаче забелязвам, като че ли леко белене. Нормално ли е?

# 78
Момичета, днес нанесох за втори път ретиноида. Обаче забелязвам, като че ли леко белене. Нормално ли е?
Принципно не, на Ординари са леки и не предизвикват раздразнение. Ти с кой почна, предполагам 2%? Или ти е хиперреактивна кожата или е моментно състояние. Пробвай да разредиш мазането или да хидратираш след ретиноида. Също е важно да не ти е много агресивно измивното, както и да не ползваш силни киселини и вит. Ц, докато изградиш толеранс.

# 79
Започнах с 2 %. Хидратирам преди и след него, но въпреки това усещам леко щипане. Миенето не ми е никак агресивно. И витамин Ц-то не съм го включила още. Ще привикне ли с времето кожата? Колкото често да мажа?

# 80
Откакто съм на третиноин, пенсионирах червената маска за лицето и я ползвам само на стъпалата, между педикюри.
Също така доста хора ползват тоника по цяло тяло 🙂
Скрит текст:
Здравейте, ползвате ли нещо от ТО за тяло, ръце и крака? Самостоятелно или като добавка към нещо друго
Леко щипане и всякакъв дискомфорт в началото е нормално. Кожата свиква до седмици.
Важно е лицето да е напълно сухо преди ретинол.
Скрит текст:
Започнах с 2 %. Хидратирам преди и след него, но въпреки това усещам леко щипане. Миенето не ми е никак агресивно. И витамин Ц-то не съм го включила още. Ще привикне ли с времето кожата? Колкото често да мажа?

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 10:32 от bubanka

# 81
Откакто съм на третиноин, пенсионирах червената маска за лицето и я ползвам само на стъпалата, между педикюри.
Също така доста хора ползват тоника по цяло тяло 🙂

Здравейте, ползвате ли нещо от ТО за тяло, ръце и крака? Самостоятелно или като добавка към нещо друго

Какъв третинонин ползваш?

# 82
Зависи много от какво състояние започва кожата, но абсолютно при всички ретиноиди се очаква влошаване преди подобрението. Почти неизбежно е, но търпението си струва.
Скрит текст:
Ретиноида в сквалан е мазен при нанасяне, но за моя учуда сутрин като се събудя всичко е попило и кожата ми изглежда супер. Засега нямам нови запушени пори и пъпки от него, напротив, кожата ми сутрин е супер, определено само след месец и половина виждам огромни подобрения откъм текстура, само благодарение на ТО и на съветите в тази тема.
От Аргилерин за момента сякаш не виждам никаква полза, слагам на чело и около очи, нула промяна във фините линии, може би е рано. Някой да има видими резултати от него?

А в началото, когато започна да го използваш забеляза ли влошаване на кожата като пъпки, запушени пори. Все се чудя дали има такъв етап при ретиноидите на ординари. При мен започна влошаване и не издържах да чакам да видя дали ще отмине и ще възкръсне кожата ми като феникс.

Цитат

Какъв третинонин ползваш?
Аирол - 0.5%

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 10:33 от bubanka

# 83
Може би ще започна и аз с Аирол, доста четох и в темата за ретионидите и третиноините. Аз целя избистряне и изравняване на тена. Сега съм заложила на арбутин и азелаинова киселина, но вече два месеца не вижда никакъв резултат.

# 84
  • София
Здравейте момичета, отскоро ви чета, но вече много се обърках в информацията. Можете ли да ми помогнете със съвет и мнение какви продукти да избера и поръчам, кожата ми е мазна и доста чувствителна, разширени пори, рядко образува комедони. Бих искала да поръчам продукти за изравняване на тена, за регулиране на омазняването, свиване на порите и малко анти ейдж ако успея. Не знам какво да избера като продукти, ако можете ме насочете. Предварително благодаря!

# 85
Леко щипане и всякакъв дискомфорт в началото е нормално. Кожата свиква до седмици.

В такъв случай бъркам ли, като нанасям серумът с хиалуронова киселина и B5 преди ретиноида? Чакам го да попие добре първо.

# 86
Е това не е човешко! Пратили са ми един кафеин, при поръчани два! Имате ли опит какво се случва при такъв проблем?
Аз пак да попитам някой да не си е получавал цялата си поръчка от DECIEM?

# 87
Е това не е човешко! Пратили са ми един кафеин, при поръчани два! Имате ли опит какво се случва при такъв проблем?
Аз пак да попитам някой да не си е получавал цялата си поръчка от DECIEM?

Просто снимайте поръчката както нещата са в кашончето, пратете им снимка, пишете за проблема на тях...

# 88
Здравейте момичета, отскоро ви чета, но вече много се обърках в информацията. Можете ли да ми помогнете със съвет и мнение какви продукти да избера и поръчам, кожата ми е мазна и доста чувствителна, разширени пори, рядко образува комедони. Бих искала да поръчам продукти за изравняване на тена, за регулиране на омазняването, свиване на порите и малко анти ейдж ако успея. Не знам какво да избера като продукти, ако можете ме насочете. Предварително благодаря!
Niacinamide 10% + Zinc 1% - за регулиране на омазняването
Mandelic Acid 10% + HA - нежна киселина за първо въвеждане, ако не си ползвала. Ако си, може да пробваш млечната или друга по-силна, за изравняването на тена
Granactive Retinoid 2% in Squalane - антиейдж
Matrixyl 10% + HA - пептиди, също антиейдж. После може да въведеш витамин Ц и по-силните киселини. Задължително слънцезащита.

# 89
Не бъркате, това са правилните стъпки.
Просто чакате малко да попие всичко преди ретинола.

В такъв случай бъркам ли, като нанасям серумът с хиалуронова киселина и B5 преди ретиноида? Чакам го да попие добре първо.

Общи условия

Активация на акаунт