The Ordinarу + DECIEM (Тема № 6)

• 41 544
  • 752
  •   2
Отговори
# 105
Аз за околоочната зона съм най- доволна от Матриксила.
Искам и аз още нещо освен Витамин Ц и Алфа арбитина за петна и някви тъпи пъпки пак ме нападнаха Sad Възможмо ли е да е от Ниацинамида?!

Аз го използвах всяка вечер и ми се появиха пъпки. Сега го редувам с ХК, по точно 2 или 3 пъти ХК и 1 път ниацинамид. И отгоре хидратацията - доволна съм.
Сега ми пристигна и серума с кофеин. Намазах се - малко ми опъна като попи, леко се стегна контура. Не знам дали да слагам пак хидратация.

# 106
И аз точно този витамин С ползвам сутрин като последен серум преди слънцезащитния крем. Матриксил според Deciem може да се ползва преди ретиноиди, но аз си ползвам пептидите сутрин и не ги мисля как да ги включвам вечер.
От ниацинамида и аз се отказах заради пъпки, дадох му много дълго шанс, но не беше само първоначално влошаване, явно тази концентрция не ми е добре. И в слънцезащитата ми има ниацинамид, там след едноседмично влошаване се оправи кожата ми и нямам проблеми.

# 107
Ако съм разбрала правилно редувам ретиноида и mandelic вечер, а сутринта може ли да редувам матриксил и витамин ц? ХК може ли да я ползвам и сутрин и вечер преди другите стъпки?

# 108
Ползвате ли витамин С на прах? С какво го смесват?

# 109
На мен най-добре ми се получава с Ресвератрол.

# 110
  • София
Да попитам пак за Pycnogenolа? Ако искам да го ползвам с Marine Hyaluronics в сутрешната рутина, в каква последователност се препоръчва да ги нанасям?

# 111
Да попитам пак за Pycnogenolа? Ако искам да го ползвам с Marine Hyaluronics в сутрешната рутина, в каква последователност се препоръчва да ги нанасям?

Марин е първото след тонера ти, а Пикногенол е последното преди овлажняващия ти крем. Ако ползваш само тези двете значи едно след друго в тази последователност.

# 112
На мен най-добре ми се получава с Ресвератрол.
И аз така го ползвах, пробвала съм и с нощния крем - става.
Но винаги остава едно лепкаво усещане след него, имате ли този проблем?
За това спрях да го ползвам напоследък... Вит.Ц специално, ресвератрола си го ползвам самостоятелно и няма проблем.

# 113
Момичета искам да поръчам нещо с гликол, но тоник ли серум ли, не знам? От кой продукт сте доволни? И как ще натъмяня с Витамин Ц, през вечер ли? Сега сутрин слагам Азелаинова, вечер Витамиц С суспензия 30 %. Изчаквам уж между Ниацинамида и Вит С но пак ми прави ужасен кир ефект що така?!
Кожата ми е ужасна в момента може би е период на чистене не знам....

# 114
Аз мисля витамин Ц да го ползвам като маска сутрин. Нанасям, стоя известно време, измивам и след това стандартната рутина от ниацинамид, крем и спф. Иначе просто не мога да го трая на кожата си.

# 115
От всичките отзиви които прочетох май се спрях на
Niacinamide 10% + Zinc 1% - за регулиране на омазняването въпреки, че сега зимният сезон не съм много сигурна че ще ми е толкова необходимо, но нали се води и стягащ порите със смесена кожа съм.
ТHE ORDINARY LACTIC ACID 10% + HA 2% СЕРУМ
Като антиейдж продукт си взех BUFFET, после прочетох тук, че може да засили окосмяването и сега го слагам около очите само.
Иска ми се и Ретиноид да пробвам, въпреки че срещам и доста мнения не до там ласкави, че не се вижда ефект, за това че  Granactive Retinoid 2% in Squalane е доста мазен затова може би Granactive Retinoid 2% Emulsion би била по подходяща тя би трябвало да не е толкова мазна?
А Ретинолите и те ли са по мазни съдържайки squalane?

Granactive Retinoid 2% in Squalane - антиейдж
Matrixyl 10% + HA - пептиди, също антиейдж

# 116
  • София
Здравейте момичета, направих си скромна поръчка от Дъглъс този месец, когато имаха заредни някои продукти и си взех  Marine hyaluronics, Caffeine solution 5 + egcg за околоочната зона и lactic acid 10 + ha 2. Та, въпросът е че съм с акнеична кожа, но от доста време нямах активно акне, а по-скоро белези, на 26 г. съм. От седмица както използвам ТО, май особено от млечната киселина цялата ми брадичка е в пъпки. Подкожни, болезнени, някои с бял връх, мажа вечер с киселината, сутрин измивам лицето с гел, мажа с marine hyaluronics и слагам крем. Аз ли бъркам някъде, тази киселина силна ли ми е... има ли други с такъв проблем? Да я спра ли? Да продължа ли..в дилема съм. Брадичката ми е пламнала от пъпки....

# 117
Нормално е, кожата се чисти от дълбочина.
Но е период, който не всеки издържа.
С ретиноидите, ретинолите също има такъв момент.
https://theklog.co/facts-myths-purging/

# 118
Освен пърджинга друга възможна причина е неправилното почистване на лицето преди ползване на киселини. Ако се почиства със силно измивни алкални гелове/сапуни и т.н. се повишава pH на кожата и киселината има по-агресивно действие. В такъв случай трябва да се изчака, от 20 минути до 2 часа, да се нормализира pH-то и чак тогава да се нанася киселина.

# 119
  • София
Благодаря за отговорите. В интерес на истината бях чела за пърджинга, но чак такъв не очаквах.. по принцип брадичката си ми е проблемна зона и само там имам реално пъпки сега. Няма да спирам киселината тогава. За почистване, ако съм била с грим първо използвам измивното олио на Юриаж за проблемна кожа и после мия с гела на Виши нормадерм. Ще изчаквам малко преди да нанеса от киселината както съветвате, дано има ефект. Много е неприятно...

Общи условия

Активация на акаунт