The Ordinarу + DECIEM (Тема № 6)

• 41 544
  • 752
  •   2
Отговори
# 120
Всяка вечер ли използваш киселината? Ако е така, възможно е и от това да е тази бурна реакция.

# 121
  • София
Всяка вечер ли използваш киселината? Ако е така, възможно е и от това да е тази бурна реакция.
Всяка вечер за 7 дни, снощи пропуснах, но днес пак е мн зле положението...възпалени са и болят :/

# 122
На мен ми избиха пъпки най-вече по челото след като почти изразходих една тубичка азелаинова киселина. Не знам от нея ли е, от алфа арбутина ли е, но кожата ми е ужасна в момента. Пише, че пърджинга се появява около втората седмица при използване на продукта, при мен положението не се оправя вече над месец. Имам чувството, че не трябваше да залита м по ТО.

# 123
Пъпки може да избиват и от пресушаване на кожата и нарушаване на липидната бариера. Аз тъкмо започнах с третиноин, освен на ТО продуктите и ми избиха 5-6 супер големи и болезнени пъпки, но хидратирам добре и ползвам крема LRP Cicaplast Baume, който е за възстановяване на липидната бариера на кожата. Кремът е супер като усещане, а пъпките вече завяхват, въпреки че бяха супер болезнени по брадичката, надявам се да не излизат повече. Мисълта ми е да хидратирате много добре и ако усещате кожата си суха след продуктите, този крем наистина е страхотен.

# 124
А какво е "пърджинг" ?

# 125

Purge, когато пъпките не са акне, а се появяват от киселини или други съставки, които ускоряват обновяването на кожата и скрити несъвършенства избиват като пъпки.

# 126
Момичета, по-кротко с киселините, ще си докарате беля на главата. Как 7 дни по ред, пък било то и млечната!?

# 127
А азелаиновата не е ли именно за всекидневна употреба, предвид, че е наполовина процентното съдържание на Скинорен, а Скинорен се ползва всеки ден за проблемна кожа.

# 128
Всяка вечер за 7 дни, снощи пропуснах, но днес пак е мн зле положението...възпалени са и болят :/
И при мен стана същото. Продължи с месеци и накрая я спрях и се оправих много трудно благодарение на Скинорен. Не знам дали проблемът не е във всекидневното ползване.

# 129
  • София
И при мен стана същото. Продължи с месеци и накрая я спрях и се оправих много трудно благодарение на Скинорен. Не знам дали проблемът не е във всекидневното ползване.
От същата, млечната ли? Аз преди съм използвала пюр скин на биотрейд и то пак всяка вечер, освен леко белене никакво акне не получих и затова реших че и тук мога да действам всяка вечер при положение че кожата ми е свикнала с киселините, но явно сметките ми не излязоха верни...

# 130
И аз съм с ужасни болящи пъпки:(((
Азелаинова сутрин, Витаниц Ц 30% вечер мажа като активи. Не знам какво да правя, дали е временно, да изчакам ли, колко... Изобщо вместо подобрение, то по лошо става:(

# 131
От същата, млечната ли? Аз преди съм използвала пюр скин на биотрейд и то пак всяка вечер, освен леко белене никакво акне не получих и затова реших че и тук мога да действам всяка вечер при положение че кожата ми е свикнала с киселините, но явно сметките ми не излязоха верни...
Точно от млечната, да. И аз нямам обяснение. Просто може точно тази киселина да не ни понася добре. Аз ползвам червената маска веднъж в седмицата и не ми прави тези проблеми, даже много помогна във възстановяването на пораженията.

# 132
AHA пилинга е наличен в Deciem. Поръчах 4 бр, че кой знае кога пак ще има. От 6 месеца го дебна...

# 133
И при мен го има момента с пъпките, забелязала съм от ретинола е, веднъж или два пъти седмично го ползвам, направо не знам кога ще отшуми периода, вече 1 месец се мажотя и подобрение няма.

# 134
Йеее, най-после червената маска я има. Поръчах си една, да видим как ще ми подейства на мен. Нищо друго няма да си взема повече на ТО, даже понякога къде на шега, къде сериозно си мисля, че продуктите им влошават кожата, за да поръчваме все повече други и други техни продукти.

Общи условия

Активация на акаунт