Висше образование в САЩ

• 32 952
  • 294
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Да вземем да приключим с тази тема. Толкова ли не стана ясно, че това са насоки на база опит за това какво може да те заболи неочаквано, а ти да си решиш дали да имаш някакво лекарство за този проблем у себе си и какво точно, или на място ще си търсиш ОТС лекарства при нужда, за да не изтече срокът им на годност.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 12:32 от Prizma

# 241
Като майка на студентка - спортистка, мога само да споделя нашия опит. Дъщеря ми не е носила и не носи лекарства от тук, боледува изключително рядко, и минава бързо. От отбора държат да знаят състоянието и от първия момент и я лекуват изцяло те по тяхна преценка. Подписа различни документи, които са доста обвързващи относно здравето и. Дано това ви помогне!

# 242
И аз спирам. Всеки е свободен да прави каквото си иска.

# 243
  • София-Младост
С две ръце съм да се сложат лекарства в багажа на студента! И го направих преди години. Момчето е спортист, ще е изключително зает с тренировки и отделно с лекции. Не знам дали е ходил някога в САЩ, но дъщеря ми не беше, когато отиде. Кампусите обичайно са извън центъра на града. За да стигнеш до аптека ти трябва кола! Вероятно можеш да го направиш и с убер и /или градски транспорт, обаче с двуразови тренировки и учене, помня, че нямаше почти никакво време. Отделно, че тя беше в град близо до мексиканската граница и по вътрешните канали на университета им бяха казали да не използват градски транспорт, защото имаше нередки случаи на отвличане и т.н.

Отделно пък като спортист, той има право и ще получи изключителни медицински грижи в самия кампус. Но не виждам никаква пречка да има каквито решите лекарства, ако му се видят излишни, при първата ваканция да ги върне. Не говорим за някакво презапасяване, но да, бях сложила и пак ще го направя, ако се наложи!

# 244
  • София
Аз лично ви дадох друга гледна точка - какво би било разрешено/неразрешено да се пренася през граница. Едва ли всички сме детайлно запознати с разпоредбите на DNA, аз съм по-спокойна, когато знам, че не носи такива неща в багажа си и няма вероятност да бъде стопиран някъде.

# 245
  • София-Младост
Няма забрана за лекарства, дори в ръчен багаж, до колкото знам.

# 246
  • Велико Търново
На моята бяха в куфара.Нямала е проблем.
Малко извън темата-влюбена е в Америка.Работата в две аптеки ще ми е малко...Дано успее да си сбъдне мечтите!Съжалавам за спама.

# 247
На моята бяха в куфара.Нямала е проблем.
Малко извън темата-влюбена е в Америка.Работата в две аптеки ще ми е малко...Дано успее да си сбъдне мечтите!Съжалавам за спама.
Ще успее.
Като знам каква мотивирана майка има,не се и съмнявам, че детето ще жъне успех.

# 248
момичета,
Не се притеснявайте. Сложете за ваше спокойствие, но да знаете, че всеки капус има мини поликлиника.
Като една не толкова информирана майка, бях забравила да сложа лекарства.
Та още помня как ми разказваше за нейното ходене до тяхната поликлиника.
Стандартно се регистрираш с име и какво ти има, та в мига в който написала, че я е ухапала пчела, а е алергична, изскочили за секунди няколко лекари. Освен каквото са й дали и кръвномерили я бяха оставили половин ден под наблюдение.
Пиша не , за да се изложа, колко съм безотговорна, а да знаете, че ще са под добра грижа.
Имат си и лаборатории тези поликлиники, каквото те не могат да изследват, пращат. Да не се налага, но не мисля, че ще имат проблем децата!

Да са щастливи с каквото са захванали!

# 249
Росс е права - тук грижата за студентите е доста добра и доста лична. Във всички университети, в които съм учила или работила, първокурсниците живеят в общежития на кампуса. Всеки кампус има здравна клиника, често имат и собствена Бърза помощ. Всяко общежитие има етажни "управители", обикновено студенти от горни курсове, на които се плаща да работят това. Те поддържат аптечки, материали за първа помощ, следят общо взето отблизо всички студенти на етажа да са окей (и да спазват правилата). Над етажните управители има управител на сградата, който е възрастен, не студент (може да е докторант), който съответно отговаря за всички студенти в сградата. Та ако някой се простуди и не знае къде да търси аптека посред нощ - етажният управител има и капки, и хапове, и може да ги закара до най-близкия CVS. Мисля, че това е доста стандартна организация тук за първи-втори курс.

# 250
  • у дома с любимите си хора
А как стоят нещата със здравното осигуряване пред нашата НАП? Разбирам, че за м.юли трябва да си плати здравната осигуровка, тъй като училището го осигурява до юни вкл. От август вече ще бъде студент там. Какъв точно документ е нужен , за да се удостовери този факт?

# 251
  • София
Удостоверение от университета, че е студентът е записан.

# 252
Prizma, това удостоверение като отиде там ли трябва да си поиска или е достътъчно по мейл да му изпратят такова? Питам, защото цялата документация досега е била по ел.поща, а нашите държавни служби зачитат основно хартиите с мокри печати.

# 253
  • София
Сигурно зависи от университета. Да потърси информация на сайта. Вероятно е през портал с user name и парола. Или може да пише на регистрара. Ето тук е описано в даден университет как се процедира, само като пример го давам:
https://registrar.yale.edu/students/verifications. При нас не е било в оригинал, а с воден знак и занесено на превод.

# 254
Много ти благодаря! Времето за тръгване наближи, през ден получава по 10-15 нови мейла за някакви регистрации, отделно от треньори и капитаните на отбора има задачи през ден, а аз някак изведнъж и за това се сетих.

Общи условия

Активация на акаунт