Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Истанбул [тема 53]

  • 19 748
  • 307
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 330
Тази актриса не съм я виждал 😂😂 иначе и аз съм попадала на снимки по крайбрежната до Румели хисар. Неможах да видя нищо, защото реквизита подготвяше една кола 30-40 мин и на нас не ни се дремеше 🤣 е видях да снимат как влизат 2 мъжки в колите и се гонят

# 181
  • Мнения: 13
Дами, някоя ходила ли е на това място? Как се стига до там? Какво представлява, само за снимки ли е? Ако някоя малко повече разкаже, ще е чудесно Blush

# 182
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 4 862
Прочетох в една фейсбук, че и Турция щяла да затяга мерките. Ние се гласяхме да ходим този уикенд. Май ще го отложим за по-хубави дни.

# 183
  • Мнения: 148
Дами, някоя ходила ли е на това място? Как се стига до там? Какво представлява, само за снимки ли е? Ако някоя малко повече разкаже, ще е чудесно Blush


Това е фото студио - Покрив с възглавнички за интериор. Не съм ходила, но май това му е локацията

Taht İstanbul
Mercan, Siyavuş paşa sokak kurtel iş hanı no 14 daire 301, 34116 Fatih/İstanbul, Турция
+90 506 533 26 36
https://maps.app.goo.gl/w35r8Z6dYBs2PbJm7

# 184
  • Пловдив
  • Мнения: 12 558
С вчерашната заповед на министъра дали ни се проваля утрешната екскурзия? Sad

# 185
  • Мнения: 710
Ако е организирана, много вероятно. В групата във ФБ , четох , че от вчера почнали фирмите да звънят, че се отменят пътувания.

# 186
  • Мнения: 1 332
Ние също имаме екскурзия от 29.10. и сега сме в пълно неведение, дали новата заповед се отнася и за екскурзиите в чужбина. Какво казват вашите ТА?

# 187
  • Мнения: 399
до 31.10 границата е отворена спокойно, след това не се знае какво ще измислят. проблема ще е от тяхна страна този път ми се струва защото процена на заразените в турция е доста по малък от нашия.

# 188
  • Мнения: 1 332
Границата не е ли отворена до 30.11.?

# 189
  • Мнения: 312
Да споделя за маските в Истанбул. Масово се носят под брадичката. Ние също по улиците, където имаше повече хора и навалица аз лично си я вдигах, мъжът ми не. На фериботи, в метрото, на закрито, разбира се с маска. На влизане в магазините масово се мери температура.
Даже масово полицаите не носят маски. Иначе по новините дават как се правят проверки за маски на моста Галата, около Еминьону, пропагандно така.
Аз лично понеже и по медицински причини ходя, та си пусках 5ти ковид тест там ...

# 190
  • Мнения: 1 332
Свързах се с ТА и ми казаха, че са се свързали с министерството на туризма и те също не знаели как се тълкува забраната за екскурзии т.е. Дали се отнася за тези в чужбина

# 191
  • Мнения: 399
последно беше до 31.10 мисля беше.

# 192
  • Пловдив
  • Мнения: 12 558
Моята ТА каза, че няма проблеми и ще пътуваме. Сутринта звънили в Министерството на туризма и там не знаели изобщо за какво става въпрос. После уточнили, че заповедта се отнася за рамките на държавата и може да се ходи навън. От друга ТА са отговорили същото.

Скрит текст:
Агенциите са Ривиера тур и Запрянов травел.

# 193
  • Мнения: 740
последно беше до 31.10 мисля беше.
Актуалната заповед към момента за безпрепятствено преминаване на границата България-Турция и обратно е със срок на действие 30 ноември.
Заповедите можете да проверявате тук.

# 194
  • Мнения: 758
pepel_ot_rozi,
Скрит текст:
Прави, народе! Simple Smile
PORTAKALLI ETİMEK TATLISI🍰🍊
🍊🍰ПОРТОКАЛОВ ЕТИМЕК🍰🍊
Скрит текст:Скрий
Необходими съставки:
1 пакет натурални сухари🍞
За шербета:
1,5 чаши захар
1,5 чаши вода💧
За крема:
1 литър прясно мляко🥛
1 водна чаша захар
2 супени лъжици брашно (пълни)
3 супени лъжици нишесте (пълни)
1 чаена лъжичка краве масло
1 пакетче ванилия
За портокаловата заливка:🍊
2 водни чаши портокалов сок (изстискайте портокалите в сокоизстисквачка и прецедете сока - да няма частици)
2 супени лъжици нишесте
2,5 супени лъжици захар
Как да приготвите:🥣⏳
Наредете сухарите плътно един до друг в йенска (или порцеланова тавичка).
Започнете да правите шербета.
Сложете захарта в тенджера на включения котлон.
Разбърквайте захарта, докато се разтопи и промени цвета си.
Внимателно добавете водата върху разтопената захар.
Захарта ще се втвърди.
Не се притеснявайте, разбърквайте с лъжица, докато се разтопи.
Варете 10 минути.
Изсипете топлия карамелизиран шербет върху сухарите равномерно, с помощта на черпаче.
За крема - смесете всички съставки (захар, брашно, нишесте и мляко, в този порядък), освен маслото и ванилията. Разбъркайте старателно в тенджерата и оставете да къкри до кипване.
Две минути след като заври, изключете котлона.
Добавете маслото и ванилията и разбийте.
Залейте сухарите с горещия крем.
Оставете да изстива.
Започнете да правите портокаловата заливка.
Смесете всички съставки за портокаловата заливка (като сипете в тенджера първо захарта, после нишестето и накрая портокаловия сок) и бъркайте на котлона.
Варете до сгъстяване.
2 минути след като почне да бълбука, изключете котлона и дръпнете тенджерата.
Залейте портокаловата смес върху изстиналия млечен крем и загладете добре с шпатула.
Когато сладкиша достигне стайна температура го сложете в хладилника за 5-6 часа, за да стегне.
Сервирайте нарязан на квадратни парчета.
Украсете всяко парче отгоре с "ветрилце" портокал, листенце мента и бели сладкарски оризончета за украса на торти.
По желание, насипете отгоре натрошен шам-фъстък или кокосови стърготини.🥜
🧡Да ви е сладко! / Afiyet Olsun!💛
🍂🌼🌞Etimek Tatlısı🌞🌼🍂
🍂🌼🌞Сладкиш ЕТИМЕК🌞🌼🍂
Скрит текст:Скрий
Необходими продукти:
12 филийки сухари🍞
За карамеловия сироп:
1,5 водни чаши захар
2 водни чаши гореща вода🔥💧
За крема:
1 литър прясно мляко🥛
6 супени лъжици захар
1 пакетче ванилия
1 супена лъжица масло
6 супени лъжици брашно🌾
2 супени лъжици царевично нишесте
За отгоре:
1 пакет суха сметана (Крем Шанти или суха сметана, на Dr. Oetker или която и да е фирма. Може да разбиете и 200 мл течна сладкарска сметана с миксер и да не ползвате мляко.)
1 чаша прясно мляко (200мл)
За декорация: шам-фъстъци или орехи, червени плодчета
МОЖЕТЕ ДА ПРИГОТВИТЕ ЕТИМЕК ТАТЛЪСЪ И С ДВА СЛОЯ СУХАРИ, АКО ЖЕЛАЕТЕ, НО УВЕЛИЧЕТЕ КОЛИЧЕСТВОТО НА КАРАМЕЛОВИЯ ШЕРБЕТ, ЗА ДА МОГАТ ДА СТАНАТ СОЧНИ И ДВАТА СЛОЯ СУХАРИ. АКО СРЕЩАТЕ ЗАТРУДНЕНИЯ ДА НАМЕРИТЕ СУХА СМЕТАНА (СМЕТАНОВ КРЕМ НА ДР. ЙОТКЕР), МОЛЯ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЕЧНА СЛАДКАРСКА ИЛИ ГОТВАРСКА СМЕТАНА, КОЯТО РАЗБИЙТЕ С МИКСЕР ДО КРЕМООБРАЗНА КОНСИСТЕНЦИЯ.
Как да приготвите:🥣⏳
Сложете захарта за карамеловия сироп в тенджера на включен котлон и бъркайте докато захарта се карамелизира. Долейте водата и бъркайте.
5-6 минути след като заври, изключете котлона . Оставете съда на котлона още 10 минути.
Наредете 12 сухара един до друг в йенска тавичка и залейте отгоре с горещия шербет.
Оставете тавичката настрана и се заемете с крема.
Излейте в тенджера прясното мляко, бъркайте на включен котлон и прибавете захарта.
Бъркайте и добавете брашното и царевичното нишесте.
Продължавайте да бъркате и прибавете кравето масло и пакетчето ванилия. Бъркайте още 2-3 минути и изключете котлона.
Оставете крема да почине за 5 минути.
Залейте равномерно отгоре вече попилите карамеловия сос сухари с топлия крем и заравнете с шпатула.
Оставете да изстива.
Започнете да приготвяте сметановия крем: сипете чашата прясно мляко в купа, добавете сухата сметана и разбъркайте с миксер до пухкавост.



Уверете се, че кремът върху сухарите е изстинал, в противен случай сметана ще се разтече и ще се развали външния вид на сладкиша.
Разпределете равномерно сметановата смес върху сухарите с крем. Загладете с шпатула.
Покрийте сладкиша със стреч фолио и приберете за една нощ в хладилника.
На другия ден наръсете със счукан шам-фъстък или орехи, червени плодчета, според вашите предпочитания.
Консумирайте с кеф и се насладете на този невероятен сладкиш.
💛Да ви е сладко! Afiyet Olsun!🧡

Портокаловият се хареса повече вкъщи.
Признавам си, че малко намалявах захарта от водни на чаени чаши, че и по- малко.
Водна чаша =200 мл.
Стресиращо дълги изглеждат рецептите, но се оказа, че не е сложно.
И мислех, че ще е голямото чакане за изстиване на кремовете, но не. Simple Smile

И признание номер 2: на вид не стана като за списание, но се изяде с кеф, защото учудващо не са някакви тежки сладкиши.
Много благодаря за рецептите днес направих портокаловият. Дано мъжо го хареса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт