Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 625
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • София
В интерес на истината, в миналогодишната седмокласна тема се запознах с терзанията на родителите относно здравословното състояние на децата и опазването им точно преди НВО-тата. Афектирана, се заканих да не му давам колелото известно време преди Събитието. После ми мина и си казах, че няма да променям ежедневието му. Обаче, преди известно време наборът ми сподели, че го е страх да не счупи ръка точно преди "матурите", явно си ги обсъждат тези неща децата помежду си.
lulumba, това наистина не е каране - сигурно за практикуващите е здравословна доза адреналин, но за наблюдателите/и най-вече родителите/ си е живо изпитание за лабилността на нервната система Joy. Хем красиво, хем страшно.

# 691
  • В светлината на слънцето
lulumba, това наистина не е каране - сигурно за практикуващите е здравословна доза адреналин, но за наблюдателите/и най-вече родителите/ си е живо изпитание за лабилността на нервната система Joy. Хем красиво, хем страшно.
А! Сега разбираш ли защо намилам постоянно за катинара. Е, той не е чак толкова добър в триковете, но упорито работи по тях, и точно това ме притеснява. А какво разумно и предпазливо дете беше.

# 692
Има защо да се притеснявате от нараняване преди НВО. Случвало се е. Преди години от падане от колело в деня преди НВО дете на наш близък пострада сериозно. В деня на изпита беше оперирано. Майката писа тогава до МОН, до РУО, но бяха категорични, че никакви втори дати, шансове, изключения не са предвидени за такива случаи. Не че не продължи образование детето, но не по първоначалния план. Майката все пак успя да уреди да го вземат в професионална гимназия с оценките от дипломата, но не за това училище беше финансирала уроците на детето последната година.

# 693
Наранявания, вируси, всичко е възможно , като се има предвид и настоящата изпусната ситуация, все повече не разбирам упорството на МОН да се дава само една дата за НВО. Надявам се, всички да сме здрави и новото правителство да се занимае най- сетне с този все по- назряващ проблем!

# 694
  • В светлината на слънцето
Ааааа, аз съм омммм. Все ще го приемат някъде, дано да е в по-читаво училище. Неизучен няма да остане. Отказвам да си тровя живота дали ще попадне в гимназия Х или У. Каквото сам си пожъне.

# 695
  • София
Момичета, вчера дъщеря ми ме помоли да напиша акростих - днес беше на рожден ден. Понеже името на приятелката й е кратко, не можах да се спра и написах това :
Ода за седмокласника
О, училище мое любимо,
И присъствено, и онлайн ти за мен си светило!
До вчера бяхме със всички заедно в клас,
А днес си стоя самотно на компа у нас.

Учителка строго ни казва : "Деца, научете урока!
Че скоро ще дойде краят на срока..."
Чакайте малко, госпожо, не можем сега -
Какъв ти урок, ние всички сме в игра!

Погледнах навън - то май сняг ще вали,
А уж ДО-то щяло да трае само три дни...
Пуфтя и се моля на всички богове,
На мен знания някой отнякъде да ми даде!

О, училище мое любимо,
Беше за мен ти и мъка, и светило.
Учете, братя и сестри, наистина вече няма накъде-
Че инак е лошо - БУЗЕМА ще ни призове...

Надявам се, че не сте против, искам само да разведря обстановката.

# 696
  • София
beb4o, много е хубаво👌. Определено имаш талант. Браво 💐

# 697
Браво! Имаш талант! 🌺
 Лулумба, и аз съм като теб.
Искам да си съхраня детето. С годините се на гледах на какво ли не. Понякога последиците се проявяват след време и не си даваме сметка какво реално причиняваме на децата си.
Като добавим и факта, че идеално училище Няма и неминуемо в един момент родителите се питат Е, заслужаваше ли си?.
 Никого не убеждавам, че нашия избор е правилен.
Следваният модел е задължително Спорт, свободно време за социални контакти дори и малко, и наблягане на Бел. Математика я учи добре в училище, не я мисля.
Разказвателните на прилично средно ниво. Не ми се подхваща сега темата с многото и ненужно сложен материал, но е факт и затова подходът е такъв за тези предмети.
Английски с частен учител, докато преценим, че е ок.

# 698
Аз искам само да сме здрави, другото каквото е писано ще стане. Синът ми може да има трески за дялане, но определено е много приспособим. А както е казал Чарлз Дарвин:"Не оцелява най-силният, нито най-интелигентният, а този, който по-добре се адаптира към промените".
С две думи, самоуспокоявам се Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 01:47 от vox

# 699
.... А както е казал Чарлз Дарвин:"Не оцелява най-силният, нито най-интелигентният, а този, който по-добре се адаптира към промените".

Да,де! То това е целта в световен мащаб явно - без интелигентни,без силни личности само физически оцелели индивиди,които ще се адаптират бързо към капризите на елита и ще слушкат,няма да протестират. Айде,сега грижи и у-ще за тълпите от простосмъртни,превърнати в стадо от страх.
               Ако сте чели внимателно трябва да сте прочели,че Швеция има шанса да се превърне в първата страна освободила се от ковид.Нямат никакви ограничения,имат най-голям % носители на вируса,но най-ниска смъртност ,имат здравна система и съответно оборудване за да могат да спасяват най-тежките случаи.Прогнозата е скоро да стигнат предела,при който вирусът губи силата си и отшумява.Остават единични случаи.Както е при всеки вирус ,предизвиквал пандемии до сега.

# 700
Didia, аз го написах, като шега, но ти прекалено задълба. Синът ми не е нито, послушен, нито покорен, нито глупав. Аз също не съм такава, така че нека да не генерализираме моля.

# 701
Didia, аз го написах, като шега, но ти прекалено задълба. Синът ми не е нито, послушен, нито покорен, нито глупав. Аз също не съм такава, така че нека да не генерализираме моля.
               Шега или не,но вече срещам много мнения по този повод.Скоро случайно попаднах на един американски политолог ,който точно обясняваше какво ще се получи при така нареченото ДО.При това давеше много примери,когато деца в различни държави са прекъснали присъствено обучение поради епидемии или бедствия и статистика ,колко % са отпаднали от у-ще, с колко % е нараснала неграмотността.
               При това и Ив.П.Павлов също има теория за естествения подбор! Yum

# 702
Сегашният тоталитаризъм аз лично много трудно го живея...

# 703
И аз съм чела статии по въпроса. Но ти малко смеси темите. ДО и последиците от него, даже не искам да ги коментирам. Доколкото виждам в темата почти няма дете, което да не ходи на допълнителни уроци. Избирам да вярвам,че децата ни въпреки трудната ситуация ще се справят с материала и няма да останат необразовани.
Просто ще е по-трудно и трябва да се приспособим Wink

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 10:28 от vox

# 704
И аз съм чела статии по въпроса. Но ти малко смеси темите. ДО и последиците от него, даже не искам да ги коментирам. Доколкото виждам в темата почти няма дете, което да не ходи на допълнителни уроци. Избирам да вярвам,че децата ни въпреки трудната ситуация ще се справят с материала и няма да останат необразовани.
Просто ще е по-трудно и трябва са се приспособим Wink
А защо ни го причиняват? В държави, в които има локдаун училищата работят! Хората си дадоха сметка колко е важно за психичното здраве и на родители и на деца. Тук с лека ръка се взимат решения да се затварят училищата...
Постът разбира се не е срещу вас, просто се ядосвам...

Общи условия

Активация на акаунт