Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 617
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Някой да има това помагало? Трябват ми няколко страници.

# 76
  • Варна
Дъждец,
мисля че го имаме вкъщи.
Пиши какво ти е необходимо да накарам дъщеря ми да снима

# 77
  • София
Аз, мога да ти снимам. Имам и скенер, но е обикновен за домашно ползване и няма как да набутам книгата в него - мога да снимам вместо това. Напиши ми стр. А, и милица е писала. Simple Smile

# 78
  • София
Дъждец, и аз го имам, току що проверих.
Ако ти трябват повече страници, можем да се разпределим за снимане и пращане.

# 79
Един технически въпрос: тестовете от входните нива след проверка от преподавателя ,се предават на децата да си видят резултатите, не си ги взимат, но не било позволено и да се снимат? Вярно ли е, че има такава забрана?

# 80
  • София
И синът ми каза същото - не давали

# 81
  • България, София
Един технически въпрос: тестовете от входните нива след проверка от преподавателя ,се предават на децата да си видят резултатите, не си ги взимат, но не било позволено и да се снимат? Вярно ли е, че има такава забрана?

Чак за забрана за снимане не съм чула. Масово учителите прибират тестовете, защото децата след показване в къщи ги затриват и не се връщат обратно при учителя. По БЕЛ даже се подписах на теста, а по МАТ и АЕ дъщеря ми беше снимала.
Не виждам смисъл да не могат да снимат. Нали идеята е да се видят грешките.

# 82
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
авторски права, може би. Sad

# 83
  • София
Не, няма такава забрана. Това е битка, която водя от миналата година, обаждах се и в РУО, директорът решава как да се процедира. При нас миналата година по мАТ не се даваше даже да ги снимат, а трябва ние родителите един път в седмицата в приемното време на учитлеите д аотидем да ги видим и пак не можело да се снимат. Бях избесняла тогава. В последствие директорката каза, че може да се дават, но по МАТ пак не можеше, но можеше да се снимат. Сега е същата история, пак говорих с директорката и ми бе обяснено как има несъзнателни учитевли и родители, които няма да ги върнат и т.н., а учителите така се отчитат. Предложих да ни правят копия поне, ама много щели да се натоварят. За мен е абсолютно недопустимо да нямам обратна връзка и да видя какви са грешките на детето ми.

# 84
Значи пак е работа на парче...

# 85
Извинявайте, че ви се намесвам в темата, по грешка цъкнах седми клас вместо осми клас и видях казуса с контролните.
До преди 2 години в наредбата за оценяване (номер 11) имаше текст, според който контролните трябваше да се съхраняват в учителите и тогава те много удобно спряха да ги връщат на децата. Но след сума писма до мон от група родители този текст беше отменен, а самият член на наредбата коригиран. Вече е така:
Чл. 19. (1) (Доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) Контролните и класните работи се коригират и рецензират от преподаващия учител и се връщат на учениците за запознаване с резултатите и за информация на родителите.
(2) Оценяващият анализира и обобщава резултатите от контролните и класните работи, като в срок до две седмици след провеждането им уведомява учениците за направените изводи.
(3) (Отм. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.)

Дори няма изискване родител да се подпише на контролното и да го върне. Контролните се проверяват и се връщат на децата. Толкоз. Но доста учители по неясни за мен причини не желаят да връщат контролните и се оправдават с "По наредба не може да връщаме". А пък това със снимането вече си е художествена интерпретация на учителя.

# 86
  • В светлината на слънцето
При нас ги връщат и дори изискват да има подпис на родител, че е видял.

# 87
  • София

Олеле, кога изписахте 6 страници!?
Ще се върна да чета - сигурно 2-3 дена не съм имала време за форума иииии...
Докладвам:
Вчера за пръв път с учителката по БЕЛ - аз съм във възторг, изисквания има много, ще работят по вероятно единствените 2 помагала, които не съм купила предварително - та и тях заръчах (не помня какви са, обаче). Физика и химия 6 на входни - очаквано, пък и бих изпаднала в истерия, ако беше друго, таааа...  История - 4. И после - 5 за участие няколко часа по-късно... Курсът по английски ще продължи тази година, ама ще го кара лежерно (не, че преди си е давал особен зор... за мой най-голям ужас, защо толкова мрази граматиката като такава туй дете? Хубаво, че знае как да говори, ама... би било добре да научи и "защо" - и за БЕЛ би му помогнало)... География 5, за мое учудване, не очаквах (в смисъл - по-малко очаквах, не повече). Една точка не му стигнала за 6... ама като се знам аз как знам география и,  че понякога знам повече от него... не бих дала такива щедри оценки.

Днес се прибираме и на една пешеходна пътека минават баща и майка с малко на камионче (бутат го камиончето - от тези, с дръжките) - ама "камиончето" тип джип, много джиджано. И му викам - я виж този човек какво си има. Той поглежда и казва - има си малък човек (демек - татито). Казвам му - да, ама малкият му човек какво има - собствен личен джип... Врячо поглежда и казва - "да, с една човешка сила". Та... Човекът си има Малък Човек, Малкият Човек си има джип с мощност Една Човешка Сила... осигурена от Човека.

# 88
  • София
Заваляха оценки и при нас и ни една шестица засега от входните. Някъде една точка не му достига за шестица, а другаде едва вързал петица.
Контролните се дават за подпис и после се събират, но някои не стигат до мен, други си остават вкъщи, та така.
Не съм доволна от началото, да видим краят какъв ще е...

# 89
Накарахте ме да се замисля с тези входни. Днес ще е по физика и май е последно. Някои още не са им ги върнали. Определено съм доволна.
Нямам представа дали им ги дават, но - не са ли вече големи децата ни, защо и ние трябва да им гледаме грешките?

Общи условия

Активация на акаунт