ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 938
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Учебник и УТ (дебели и тежки), граматика, тетрадка за работа в клас голям формат с дебели корици (красотата е важна, но и така се съхранява), тетрадка за дом.работа, тетрадка чернова (искат я за проверка), тетрадката речник е най-лекото нещо и с нея е като без нея.
Вода 750мл, кутия за храна с храна. Несесер с хиляди цветове. До тук е 7 кг. Всичко останало е дребна работа. Но по Л учебникът е мега тежък. Там винаги се носи и БЕ и Л (не разбирам защо), съответно тетрадка по БЕ, тетрадка по Л, УТ.

# 196
  • София
Така е, раниците пак са тежки.

# 197
Носи се всичко, защото всичко се проверява ежедневно! Тетрадките са си всяка за различно нещо- в една пишат думите по не знам колко пъти, една за работа в клас, трета за изречения с всяка дума, четвъртата за глаголи, петата за въпроси и отговори. Забравих да кажа, че за думите вече изписва втора тетрадка. И носи и папка с няколко листа за писмени изпитвания! Simple Smile
Добре че училището не е далеч!

# 198
  • София
Е не знам. При дъщеря ми е горе-долу както беше навремето и при мене.
Учебник, УТ (е такова нещо нямахме де); тетрадката за работа в клас е нормална, не е с дебели корици - и без това доста бързо се изписват.
Граматиката нямам обяснение защо се носи. Това е нещо, което се преподава в клас.
Храна при нас не се носи, купува се. Явно на всички ни омръзна. Не знам колко години се разнасяше икейски термос за храна. Несесер с хиляди цветове - отдавна не. БЕЛ и литература май не ги носи и двете.
Абе със сигурност е доста по-добре от преди, когато в допълнение към училищните бумаги се влачеше алианс я по английски, я по немски, и така 4 пъти седмично.

# 199
В граматиката има упражнения, които се правят в час. Тетрадката е голям и широк формат 120 листа защото иска всичко да й е на едно място и удобно за намиране. Храна се купуваше преди ковид, сега има апел да не ходят в лавката и затова носи храна. О, и малък разтвор за лещи ако падне някоя леща и трябва да се промие.
Цветните химикалки са си стил, който й харесва и й помага. Носенето на БЕ и Л е по желание на учителката. Това ми е точка 1 от списъка за рс.

# 200
И литературата, и христоматията са огромни и е задължително да ги носят и двете!

# 201
А утре има ФВС и ходи с отделен сак, че маратонки 40 номер + екип в раницата няма как и къде. Има фе и фе иуч, които са си с отделни тетрадки. Има и математика. Та 4 обемни за носене предмета и е с раница и сак като за екскурзия за 4 дни Cry

# 202
  • София
Ами тогава половината излишни неща може да ги дискутирате, другата половина ви е по собствено желание, сори. 😁
Такова разнасяне на излишни тежести не толерирам по никакъв начин, пък и съм чудесен нагледен пример, действащ възпитателно.
От лека помощ с ученическа чанта направих херния, имам и сериозни проблеми с кръста.
И двете утихнаха в момента, в който категорично си забраних да вдигам тежко.

# 203
Ред, JoyJoyJoyJoy половината на 8 е 4. 4 кг не са химикалките, които са единственото по собствено желание.

# 204
  • София
И при нас раницата определено е по-лека от предни години.
Тетрадката е една - с твърди корици, 200 листа, тетрадка речник - 120 листа, учебник и тетрадка към него.
По литература, освен христоматия и учебник, учителката каза, че държи и на целите произведения, но може да бъдат свалени и на телефон - налагало се да се търсят откъси, които не са включени в христоматиите Rolling Eyes
По физическо носи само гуменки, храна не носи.

# 205
  • София
Добре де, имах предвид тетрадките с много листове и твърди корици. И несесер, носен от момиче. Това много добре знам каква наковалня може да представлява. 😁
За другите неща бих влязла в спешна дискусия. То като му причинява на човек здравословни проблеми носенето на тежко, малко бързо пада пердето.

# 206
Е с дънки няма как да играе фвс, а тениска се носи, защото се поти и после... Маратонки/гуменки за сега не носи- играят на вън

И нашия носи цветни химикали, но нисесера е доста лек- 5 химикала и един молив са най-малкия проблем Simple Smile

# 207
  • София
Ами при нас изрично помолиха за дебели тетрадки - комбинирано за работа в клас и за домашни - за да имат достъп до колкото се може повече писани неща. По-малките тетрадки се изписват бързо и често не може да се направи справка с нещо, писано по-рано.

# 208
Грешите, ние нямаме дори тетрадки Simple Smile
Носи се само хромбук, а в случая още го няма и не се носи Simple Smile Нищл не се носи. В час са с лични телефон или лаптоп. Няма тетрадка речник, няма никакъв учебник по но, дори по математика и бел.
Аз като ви казвам, че се чудя какво става, вие не вярвате. Аз, дето съм толкова далече от учебни планове и учебници.
Хромбуците закъсянват от Acer. Затова ги няма. Чакаме сега явно да ги подготвят.

# 209
  • София
🙄
Това е много, много озадачаващо.

Общи условия

Активация на акаунт