ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 951
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Аз като ви казвам, вие ме мислите за майка мрънкалка

# 211
  • София
Доживях да каже "За какво са тия 5 часа БЕЛ, по-добре математика." Нещо явно не се получава сработването по БЕЛ - каза, че не я харесвали децата учителката. Сега драмата е защо всичко се качва в тая платформа, защото не давала нормални домашни. Не била обяснила какви й били изискванията. Намерих му къде го качила това с изискванията. "Ама защо го е качила там, почти никой не влиза в тая платформа". Тук имаше коментар, че аз влизам май най-често... Явно не са свикнали, че платформата е част от обучението, а не само по време на  ДО.

# 212
  • София
Ама аз не те мисля за мрънкалка, Хепи. Просто седя и се дивя, понеже все едно децата ни са в различни училища.
Имаш ли информация как е положението в другите 2 паралелки с хромбук?

# 213
Нали?!?!?
И във фег всеки учител си има някаква система. Но чак такава разлика?!

# 214
  • София
Хепи, те тъкмо ще дойдат и ще минат ДО 🙂 Ох, аз вече направо на забавление го докарах този 8 клас. Но в противен случай, сигурно ще откача тотално!
 Иначе, хромбуците, най-вероятно ще пристигнат в края на октомври, с първата възможна доставка на поръчките от месец юни. Ако са забравили поръчката, ще чакаме по-късна доставка!

# 215
Уж в петък...ама да видим... иначе проектите са забавни, а децата свестни Simple Smile

# 216
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тълпата около Милениум е защото там са отседнали актьорите.

Чантата на госпожицата е много лека тази година. Бел и Литература не се носят в училище, учителката им казала да си ги оставят вкъщи.
Учебник, УТ и тетрадка по АЕ в понеделник и вторник, в другите дни само учебник и тетрадка. Общо взето е наполовина като тежест от миналата година.

# 217
  • Пловдив
Вижте сега, Хепи, пък като дойдат, ще настане едно учене, нонстопно 🤗 не се коси, може пък да се окаже, че новите системи наистина са удобни и перфектни и после ще ти завиждаме. Ама ха! Динозавърска работа, да искаме тетрадки и чудеса... Друго си е бук, пък и хром, ехеее 🤗 свиркай си!

# 218
  • София
А миналата година имало ли е такова забавяне на доставката?
Питам просто.
Дали е от лоша организация на училището или фирми като Acer са се оказали глобално претоварени с поръчки заради ДО и Ковид.

# 219
Е не, те учат през Гугъл класрум усилено. Умерено усилено...правят проекти. За над не е ново, в 138 праехме същото по време на ДО. Без да е иновативно.
Но липсата на тетрадка речник и писане и диктовки...не знам. Хем са досадни и ужасни, хем не знам без тях какво ще стане
Не съм наясно защо се бави. Така или иначе моите притеснения са в друга посока.

# 220
  • София
Аз съм консерватор и много държа на тези неща.
Но ако влезеш в темата за частните училища, там направо отстрелват за такива ретроградни неща като писане на думи. 😁

# 221
Не ми е хрумвало да вляза в теми на разни училища. Вероятно затова нямам много поглед над нещата. Явно има такива системи. Но...къде в справочника за 7 клас пишеше тия неща? Пише профил, ала бала, но не и съществни неща като на какъв метод и учител ще попаднеш...

# 222
Хепи, ако наистина само три седмици след старта на учебната година си сигурна, че сте допуснали грешка, може би е добре бързо да търсите вариант за смяна на училището.

# 223
  • София
Хепи, чета наред всички теми за училища. Няма как иначе да съпоставя и да преценя.
При всички случаи щях да съм много подскочила, ако бях на твое място.
Аз не съм фен на ЧУ-тата (тук не включвам АК и ПЧМГ) и не споделям разни елитарно-иновативни въжделения.

# 224
Не мога да преценя дали е грешка. Прекалено е различно, но аз нямам педагогически капацитет. Нямам и конкретно оплакване, което да е фатално. Мисля от другата седмица, макар че ми е тъпо, да го подпукам за тетрадка речник. Или нещо подобно.
Психологически не знам как би приел местене. Очаквам родителска среща и ще поправям у дома, колкото мога...

Общи условия

Активация на акаунт