ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 958
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Значииии като се замисля, само май в нашия клас (за другите 2 паралелки нямам още информация) може да ходиш на училище само с един телефон! Няма тежки раници, няма тетрадки.... за някой сигурно е сбъдната мечта 🙂
 Догодина очаквам да увеличат иновативните паралелки, а до 2-3 години сигурно всички нови класове ще са с хромбуци.
 Но от цялата работа, положителното при моя син е, че вече няма да гледа на технологиите, като голям бял камък. Научи се как да си сваля приложения, как да работи с тях, не че не мрънка, че предпочитал да пише по 20 страници, вместо да работи на лаптопа, но му казах, късно е либе за китка! Да беше се записал още на 1 класиране, сега щеше да си пише колкото си иска.

# 226
Хм, а на моя му е супер лесно, което както се сещаш...е нож не с две,ми с много остриета.

# 227
  • София
По мои впечатления в осми клас почти навсякъде е доооста по-лесно и спокойно в сравнение с миналата ужасна година.
По този повод, но пък и с голямо забавяне (за нищо не се силя тази година), днес пристигнаха двата сборника по математика (на Архимед и Коала). От утре започваме. 😈 Втори път математика не изпускам.
По английски още изчаквам, ще се включа, за да проверя какво става след някоя и друга седмица. Дъщеря ми все пак седем години го е учила този език.
Трудно ми е да се подпиша под каквито и да е впечатления в момента, още повече че дъщеря ми не ме удостоява с подробности. Единствено виждам, че се чувства прекрасно.
И като я питах за сравнение със старото училище (обикновено, но с претенции за много добро, плюс министерското дете учещо там 😁), се опули и каза, че няма нищо, ама нищо общо. И че тук наистина се учи и изобщо е съвършено друго нивото.

# 228
  • софия
Миналата седмица разбрах къде било учело министерското дете. Приятелка, родена израснала в квартала, разправяше, че преди училището с претенции е било училището, в което ходели тези, които не можело да се запишат в друго. От известно време е започнала да се интересува по темата и беше силно учудена от смяната на позицията.

# 229
  • София
Възможно е.
По времето, в което търсех училище за първи клас, вече беше станало модерно.
Движеха се на около 10-15-та позиция в класацията за резултати от НВО.
Е, тази година, заради цялата сага с математиката, са на около 40-та.
Между другото на дъщеря ми няколко пъти ѝ остава дупка от половин-един час до среща с приятелка от стария клас. Винаги тича, за да се види с прекрасната ѝ бивша учителка по БЕЛ (не знам как я сварва да не е в час). 😊
Много прекрасно е това.

# 230
  • гр.София
За едно и също ли министерско говорите?-)
Знаете ли,че към момента няма ни едно местенце в училищата от топ 20 ( грубо )?

# 231
  • софия
Па и самият министър негласно си призна, че за ейдж би оу-то няма да разчита на подготовката във вашето претенциозо 😝 (подкачам те 🙂).
Не знам, бланк 😂 Аз пиша за едно в Лозенец.

# 232
  • София
Пъ' то има си хас да разчита на математиката там. 🤣
За едно и също говорим, да.

# 233
  • у дома...
Значи, според мен, вие сте се разглезили много. То хромбуци, то платформи, то проекти... Елате да видите в Долно Сурсулево какво предизвикателство се явява тоз 21 век. Да не говорим за ковида и ДО. "И, мамо, в кабинета по ИТ работят всички монитори, клавиатури и компютри. По философия решавахме тест в реално време през телефоните и резултатите се отчитаха веднага на дъската".
И после що много деца Софийска област кандидатстват в София град. Ей такива нещица стимулират децата да пътуват до столицата или друг голям град. За качество на преподаването пък въобще не говорим.

# 234
  • софия
Хохоохо, току-що прочетох нещо в древния Фейс. Пускам ви го и ви казвам лека. Отивам да чета да се приспя.
"По време на посещение в психиатрична болница един от посетителите попитал директора:
- Какъв е критерият, по който решавате кой трябва да бъде хоспитализиран тук и кой не?
Директорът отговорил:
- Напълваме вана с вода, предлагаме на пациента лъжица, чаша и кофа и го молим да я изпразни. Възоснова на начина, по който той реши да го направи - решаваме.
- Аааа, разбрах. Нормален човек би използвал кофата, която е по-голяма от чашата и лъжицата. - казал посетителят.
- Не! - отговорил директорът. - Нормален човек би извадил тапата на ваната. А вие какво предпочитате - единична или обща стая? 🙃
Понякога животът предлага повече възможности, отколкото ние виждаме. Просто трябва да се вгледаме и да искаме да ги видим.
А сега ми кажете истината ... Вие също избрахте кофата, нали?
Знаех си... всички сме известна степен луди ♥️"
Аз избрах кофа 😂 Утре сутрин ще решавам за стаята. Утрото е по-мъдро от вечерта.

# 235
Кофа я! Щом я дават, може каналът да е запушен😃
Обща стая за мен, моля!Ще е весело😜

# 236
  • София
Нищо не избрах.
Винаги чета до края. 🤣

# 237
Еми ще пропуснеш купона тогава

# 238
  • Между гори и планини
Като гледам , вече 8 години сме в една стая 🤭🤣
Пък аз днес се замислих - странно нещо е животът - аз си се чувствам все още на 25 години, а имам един дънгалак на 19г и един на 14г... Как става тая работа?

# 239
  • София
Хепи, да не сте по системата 1:1? На това ми прилича, колкото и да не можах да го разбера като ни говореха. Или да си го представя как ще работи. Старото ни училище, наред с няколко от по-предпочитаните, беше одобрено за този проект. И аз съм явно от по-старомодните и искам нещо черно на бяло да виждам. (или по-скоро синьо, ако е с химикалка Simple Smile) Успех! Дано страховете и опасенията ти са неоснователни!

Общи условия

Активация на акаунт