ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 985
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Да оздравява бързо! Вече 6 деца от класа отсъстват Sad.

# 451
  • София
В класа на дъщеря ми на този етап няма отсъстващи.
Иначе целият офис без моя милост беше леко болен тази седмица. Бяха хремави. Според мене не е Ковид. 😁

# 452
Бързо оздравяване на болничките!

Ред, как да не е  Ковид?! Всички други вируси , болести и т.н изчезнаха  безследно, и сега всички боледуват единствено от Ковид...

# 453
  • София
Гледах по БНТ как в Немската изхвърлили старите книги от библиотеката в контейнера. По немското законодателство нямали право да ги продават или даряват ( това малко ме съмнява). Като видели децата да ги грабят,  осъзнали грешката и сега ги оставяли в коридора.
Аз си мисля,  може ли да си учител, да работиш в училище и да ти хрумне да изхвърлиш книги?

# 454
Базел, може ли линк?
Струва ми се абсурдно!

# 455
Ако не се беше вдигнал шум в бг мама, май нямаше да се стигне до този репортаж. А гласност трябва да се дава, защото това беше толкова нелеп акт, че няма накъде повече.
Бисе, по бнт в новините имаше репортаж.

# 456
# 457
  • София
Благодаря, момичета! 😊

# 458
Red, Мария, благодаря! Не съм гледала тв от седмици. Завъртяла ме е сериозно центрофугата:)
На фона на коштунството с книгите, изпъкват децата, които за щастие не са с притъпени сетива! Има надежда с такава младеж!❤
А причините , които изтъкна немският учител дори няма да ги коментирам!

# 459
  • Между гори и планини
Как не съм изненадана! Миналата и по миналата година като правеха ремонт на училището и тук хвърляха. Моя нали е Плюшкин, събра колекция камъни, карти по география, плочи с музика, касети. Чак му се карах, че ще му се смеят. Баба му му подари за РД един 40 годишен работещ касетофон Хитачи и сега на него слуша касети с Вивалди и други класици, плочите занесе на майка ми, тя има грамофон и лятото ги слушаха. Класния по география се сети за картите - релефни и си ги поиска, добре че моя ги прибрал. Камъните и рудите дори са в кутии, още са у нас.

# 460
  • sofia
Колко много подценяват българската аудитория... Щом ги изхвърлят значи са ги бракували,  можеха да ги оставят на достъпно, чисто място, предполагам не се отчитат счетоводно със снимки от кофите за боклук...

# 461
И друго прави впечетление:

“ А преподавателите признават, че такава гледка е невъзможна в Германия и са останали изненадани от българските ученици.”

# 462
  • Между гори и планини
Направи ми впечатление, че хвърлят книги със стара история. Срамуват се сами от историята си. Още носят бремето и спомена за Нацистка Германия. Ами, евала на българските деца, че са възпитани да ценят книгите. Стари, нови, удобни , или не - това са светини!

# 463
  • София
Колкото и скандален да излезе случаят с книгите, аз имам простичко обяснение.
Просто те много преди нас вървят по пътя на потребителското общество. Изхвърлили са един вид "носители на информация". Малко сблъсък на култури се получи.
Но пък си признаха грешката.
Бих препоръчала много да не се възмущаваме. Има доста параграфи, по които ако други общества започнат да ни съдят, лошо ни се пише.
Иначе ние сме си класическа провинция. Дайте ни подобен случай, за да вземем да се пръснем от гордост как сме над германците, видите ли.
Всеки греши.
Но пък не мога да си изкривя душата - във всички държави, и в най-развитите, много обичат да сочат с пръст провинилите се иностранци. Абе човешка природа.

# 464
Да, права си ,Ред, сблъсък на култури е.
Точно от това потребителско отношение към всичко, ми се иска да съм възможно най- далече, но трудно се получава.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт