ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 985
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ами, Биси, всъщност май не ни се получава.
Да вдигнат ръка всички, които никога не са изхвърлили ни едно учебно помагало от минала учебна година, понеже е книга и съответно се пази като светиня.

# 466
По принцип ги събирам и давам в някоя акция, но тази година ритуално ги хвърлихме заедно Joy
Вътрешно исках да ги запаля, ма ме беше страх Joy

# 467
  • Между гори и планини
Ами, Биси, всъщност май не ни се получава.
Да вдигнат ръка всички, които никога не са изхвърлили ни едно учебно помагало от минала учебна година, понеже е книга и съответно се пази като светиня.
Аз ги подарявам на по-малки деца.

# 468
Хепу, седмокласните не се браят:-)
Ред, аз ги пазя за внуците, може един ден да имат антикварта стойност:-)

# 469
  • София
Всъщност, Ред, мисля, че големия проблем е в това, че сред книгите е имало и редки учебници. Четох в темата на НЕГ, че е имало учебници по математика примерно, които деца се чудели как да набавят...

# 470
  • София
Възможно е, Слънчева.
Аз не съм ги видяла тези книги, пък и да бях, надали щях да мога да преценя.
Има немалко количество помагала и учебници, които съм изхвърляла, понеже от гледна точка на нивото на образование, до което съм го докретала, установявам, че нямат абсолютно никаква стойност.
За някой, който няма достъп до образование, те биха били много ценни най-вероятно. Всичко е много относително.

# 471
  • София
браво на учениците от НЕГ, те са онова, което прави гимназията елитна!

немските преподаватели са постъпили лошо с книгите, но е за отбелязване и похвално, че си признават грешката и изказват публично срам. това от представител на бг образователна система посмъртно няма да го чуете. те всички са безгрешни и се защитават с бронирани в желязо гърди.

и пред 125-то училище преди няколко години имаше книги в кофите за боклук. българска литература.

# 472
  • Между гори и планини
Моя дядо е бил книжар, с книжарница. Баща ми има такива стари книги и учебници по механика и устройство на машини, които още се учат във Технически университет Варна. Един колега му се моли, да му даде , за да учи за изпит. И това някаква полуразпаднала , пожълтяла книга. Аз книги не хвърлям. Може да подаря, но а боклука - абсурд.

# 473
  • София
Ние изхвърляме помагала. Но те повечето са толкова нескопосано написани, че изобщо не ги възприемам като книги.
Книгите ги подарявам (тези, които преценя, че нямат художествена стойност за мен и никой от обкръжението не би ги чел).

# 474
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз пазя помагала заради Номер 2. А и винаги има приятелски деца, на които може да ги дам. Изхвърлям тетрадки само. Книги никога не съм изхвърляла. Два кашона детски книги подарих на по-малки приятелски деца.

# 475
На гинеколог съм водила и моето момиче заради силно течение. Добре мина, взе й секрет също. Не беше стресиращо. Ходим при д-р Денчева.
За математиката и САЩ - учила съм там една година в гимназията. Можеш по различните предмети да взимаш по-сложни или по-леки курсове. По математика например аз в 11 клас бях с Алгебра 2. Учихме функции примерно. Имаше Алгебра 1 и Пре-Алгебра, тук май са действията с дроби. Имаше и Calculus, предполагам по сложно нещо, което учеше една приятелка, защото тя после в университета учи математика. Така и по английски - аз бях редовен клас, но в началото ме записаха за половин срок в Клас по четене, говорим за 11-токласници. Има и AP класове с кредити за Уни.
Изхвърляла съм помагала от баткото, сега и учебниците му ще изхвърля, защото от старата програма вече никой не ги иска. А имах и двойки, на бг и английски.

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 08:47 от Betty L.

# 476
Помагала, учебници, които не са ми нужни подарявам на по-малки. Обикновено отиват при племенничките ми. Те са в трети и в първи клас в момента. Тези, в които е писано, изхвърлям. Иначе книги съм дарявала в библиотеката, но и някои са отивали за рециклиране. Нямам проблем с това, но майка ми дълги години работеше в библиотеката и там всяка година имаха акция по бракуване на книги и сякаш съм свикнала с това. Споделяла съм, че вкъщи имам доста стари сборници и ръководства по математика. Държа ги поради някакви носталгични причини. За децата купувам нови. Наясно съм, че от старите никой няма да решава дори и само заради факта, че вече са трудно четими - с много дребен шрифт, пожълтели страници.

# 477
  • София
Момичета, на Мария Луиза няма никой за лична карта. 😁
Само ние сме.

# 478
  • у дома
Хайде сега да избия рибата-имам доста броеве списания Магематика-сигурно са над 100 и то от миналия век и ми е жал да ги изхвърля-замъкнала съм ги при майка ми.Сп.Родна реч също,но в по-малки количества.На библиотеката годишно даряваме поне 10 книги-това си ни е традиция,като има и такива,четени по веднъж,а и чисто нови-на децата им е много харесала дадена книга и не дават да я дарим и аз купувам за библиотеката чисто нова с идеята и др деца да се запалят по четенето...В библиотеката ни помнят по имена и мен и децата,даже заради даренията винаги ни заверевят картите безплатно.аз отначало отказвах,но те сякаш се обиждаха,та сега си ни ги заверяват доволни,че и те са направили нещо за нас.

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 22:56 от svetlaem

# 479
  • София
Майка ми години наред работеше в читалище. Преди време им закарахме един багажник с речници, граматики и други книги, това лято занесохме детски книжки и дискове с филми. Там поне ще се ползват със сигурност.
Помагала пазя, давам на племеницата, за малкия също може да са от полза.

Общи условия

Активация на акаунт