ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 972
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • Между гори и планини
Ансолютно добронамерен съвет: Не оставяйте децата да решават задачите "в главата си"! Да се научат да разписват и да структурират решенията, е едно от най-важните неща в математиката, според мен!
Освен това, ако сборниците имат отговори, лесно се нагажда решението в главата. Това съм го играла в 4и клас. Чак в края на 8и му гласувах отново доверие. Smirk

Напълно съм съгласна. И го карам да ги пише с формули и пълен вид. После ми казва - видя ли? Отговори от него крия.

# 496
Абе и в главата да е, само да е с формулите за комбинаторика. Че у дома днес понеже елементарни числата и случая - малко в стил 4ти клас я реши като си я разписа... ПолудЕх и я насолих... После ми казва "Ама защо така се държиш"? Та обясних аз, че се очаква на теста да покаже, че е усвоила материала, пък дали е стигнала до точния отговор, мен и госпожата по-малко ни вълнува... Амбицира се после де, дойде да ми я разпише...

# 497
  • у дома...
В петък са правили контролно на комбинаториката. Ани твърди, че се е справили със задачите. Остава и учителката да мисли така.
Днес се мотахме почти цял ден по центъра на София. Разхождахме се по Витошка, в градинката пред НДК. Отказах да ходим пред Милениум да дебнем артистите дали ще излязат.
В понеделник ще ходят с баща ѝ да подават документи за лични карти.
Ентусиазмът ѝ за училището не е намалял, дори напротив.

# 498
# 499
Книги дарявам на кварталната библиотека. Толкова ни се радват. Близо до дома ни построиха дом за дечица и дарявам книги, играчки, торти за празници... Мисля, че когато човек иска, винаги ще намери начин и да може....

# 500
  • Варна
Вашите учебници са дошли, ама нашите хеомбуци...ех...

В училището щяло да има само една паралелка с хроумбуци, сега всички се молят да не са избраната !
Иначе реклама, реклама .. вестници, сайтове гърмят, но  никъде и намек, че  иновациите ще са само в един клас!

Паралелката ще е английска и най-вероятно от 9-ти клас. Сега били обучавани учителите - едната "тайно" им се оплакала.

# 501
  • Между гори и планини
Моя станал докато спим и учил по философия, закуси, изми се и отлетя с колелото към Елена. По обяд ще ходим до язовира. Следобед ще го препитам, че май ще правят контролно.
Хубав и слънчев ден на всички ☀️

# 502
  • Sofia
Днес необичайно станах рано, ММ за пета година участва на Софийския маратон на 42 км, стискайте🤞

# 503
Чета тук и осъзнавам, че ще имам много ядове. Твърдо ми отказа да решава каквото и да е допълнително - каза, че си имал домашни по математика от учебника, ще напише тях и да спра да го занимавам със сборници и допълнителни задачи.
Писа сутринта по БЕЛ и доволно си помърмори колко много неща им е дала да правят.
По философия рече, че няма нищо за учене, защото всички уроци били едни и същи и са с ясни неща, които всеки знае... Като съм решила да имам деца, трябвало да съм наясно, че има възможност да не са ученолюбиви.

# 504
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро. Моята девойка днес ме изуми - първо, че откакто има нова стая, я поддържа в изряден вид, всичко е подредено, изпънато...ок, добре, обаче сега й казвам да се оправи и да дойде с нас на разходка на Бонсови поляни. А тя ми казва, че не може, защото има много да учи. Аз започвам да я убеждавам, че следобед ще й остане време и по-добре да се разходи на слънце, тя не, та не, много имала да учи и й било важно. Аз Flushed  Значи това не е моето дете!

# 505
  • Между гори и планини
Оле, Аманда, стана ми смешно отстрани, но сигурно на теб не ти е лесно. При първите лоши оценки ще го сгащиш . Моя днес се опита да се прави на интересен, но му казах, че ако продължава ще му измисля тежко наказание и рязко сви сърмите. Вече и само заканата действа.

# 506
  • софия
`щото те знае, че не прощаваш 😁

При девойката сополите почти спряха, но се появи повърхностна кашлица и се чудя какво да я правя. Нито Т, нито неразположение има. Виждам обаче, че устните й са подпухнали, което е признак за гърлото при нея. Сега учи за утре, но не съм сигурна какво да я правя. Имат контролно, ще се снимат за годишник.

# 507
  • Пловдив
Ох, Аманда , с глас се смея за ученолюбивте деца, хахахаха. На мен ми се връща подобно - не съм виновен, че съм се родил, ще ме търпиш. Ужас деца 🤣
Весана, стискам палци и браво на мъжа ти! Тази година маратона щял да бъде много силен, дано това му даде допълнителни криле 🇧🇬
Синковеца не е у нас този уикенд, вчера цял ден обикалял улиците, подстригал се, на мен ми докривя, по време на ИП пусна коса, която после отряза, остави само бретона с идея да го хваща на опашка като футболистите, много му отива, е, опашка не правим, защото съм некадърна, но с този дълъг бретон му е много добре. Ама вчера бивши съученици му казали, че прилича на гей с тази прическа и той веднага я махнал. Иначе не може да го накарам да иде на фризьор, детска работа. То вярно, че го прави нежен, но му отиваше, а и криеше пъпките по челото, а сега са лъснали. Както и да е. Не знам какво е учил днес, няма да е много, но нямам и желание да го препитвам. Решил да участва в някакъв турнир на ю- ги - йо другата събота, та вчера мрънкаше за пари. Няма край с тези техни мании, но хич не ми се дават толкова пари за някаква си тъпа игра с карти. Не знам дали ще го огрее.

# 508
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха, Аманда, много е сладък!

Междудругото сега загледах сборника на Веди, хареса ми как са дадени задачите и обясненията. Смятам, че е добре да се минат и там, ако нещо е неразбрано, ще стане ясно.

# 509
  • София
Аманда, и на мен щерката ми сподели промяната в   емоцията спрямо тая учителка.Супер много са им домашните по БЕЛ.На всичкото отгоре не ги знаят закога са.КОментират срокове, които не съответстват на тези, посочени в платформата.
По философия и аз попитах какво се случва , нямат ли урок, учебник не се ли ползва.Отговора е-  не.Да се  чудя що  купувах учебници изобщо.Обаче пък сподели  че имала да подготвя тема по  изобразително изкуство....Луда работа.ПОдозирам че  се е цанила за доброволка.

Общи условия

Активация на акаунт