ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 965
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Аз работя днес, но съм оставила девойката уж да решава задачи. От снощи съм й връчила сборника да реши задачите от група А до Вектори. Почнали са новия раздел по математика в училище. Нищо не се говори за контролно обаче. В Школо учителката е задала дата за контролно чак средата на ноември...

# 511
Сани, според мен нямат навици за учене и затова им се струва много. За моя всичко, което отнема повече от два часа от времето му, вече е много.
За тема по изобразително изкуство нищо не знам.
Отидоха с дребното за риба. Ще се опитам поне някаква домакинска работа да свърша, че ми писна дните да ми минават в молби да си научат качествено.
Любче, а аз толкова много искам да се подстриже леко.. Като бродяга е.
Звънче, давай си сироп от бъз, на малкото така му мина кашлицата. Оказа се, че имам едно шише от миналата година.

# 512
  • София
И вчера, и днес времето на набора е тотално загубено откъм учене, а има време, не е да няма.
След като вчера прекарах доста от моето време едва ли не в молене да свърши това, което му е зададено, вечерта се предадох и му казах, че оттук нататък образованието му си е изцяло в неговите ръце.
Аз единственото, което мога да направя е да откажа финансиране на ново колело от общия ни бюджет.

# 513
  • София
Същото е и у нас. И понеже съм една зла майка, записах го на уроци по мат и тази година. Физиономията му беше убийствена. Но като не иска да се занимава тук, ще ходи. Всичко става с писане, с гледане само не се учи. Не бих казала, че кара тежък пубертет - не е мрънкало, няма агресия, депресия и тн, засега (пупу), но този непукизъм ме влудява. Всичко са знае и може, не иска да се напъне и да си дава зор да стане по-добре в нещо. Може би си е до характер, не само от възрастта. Не че искам само това да прави, но отношението му към ученето ме дразни. Една колежка скоро ми развиваше теория, че дете, което обича да учи е нещо сбъркано. Аз понеже винаги съм била старателна и ученолюбива се изненадах от такова виждане. Явно ми се е паднало нормално, по нейните стандарти дете. Ох, намръкнах се аз.

# 514
  • София
Люба, не е тъпа играта, ние не я схващаме. И моето ходи на няколко турнира , имаме няколко тестета, от различни серии. Опита  се да ме научи, но много сложно ми се видя на мен.  Joy Иначе ми се видя интересно.
И гледай от добрата страна, по-добре на турнир по ю-ги-о, отколкото да се занимават с други глупости.

# 515
  • Пловдив
Сигурно е интересна, изобщо не съм се и пробвала да я осмислям, като ходихме в Япония, видяхме огромна зала, пълна с хора, млади, стари, които бяха на турнир по югийо. Толкова ми беше смешно, че ги снимах. То пък се оказа, че и тук така... Само дето при нас няма пенсионери да играят. Не съм убедена, че е най-умната игра, ако ходеше на турнир по шах, друго щях да мисля 😅

# 516
  • София
Абе, има повече мисъл отколкото в белота, има стратегии.
С две думи, пусни детето! Joy

# 517
Една колежка скоро ми развиваше теория, че дете, което обича да учи е нещо сбъркано. Аз понеже винаги съм била старателна и ученолюбива се изненадах от такова виждане. Явно ми се е паднало нормално, по нейните стандарти дете. Ох, намръкнах се аз.

Малко съм на мнението на колежката ти Simple Smile ама не смея да си кажа, да не се обиди някой... ( не бих употребила точно тази дума  "сбъркано")
Аз учех много, децата също учат, ама да обичат да учат...изобщо не вярвам Simple Smile Просто някой приемат, че трябва и го правят без да мрънкат (много). Ако е само в една област, бих се съгласила, че с интерес ще се ограмотяват...но така общо, по всичко- надали.
Мое мнение, разбира се!

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 14:34 от MollyBy

# 518
  • София
Звънче, ние пием Синулан форте, който съдържа бъз и мисля, че добре ни действа. Когато почне кашлица, почваме с този сироп. И като имуностимулант работи.

# 519
  • София
И аз оправих хремата нс Митко, спря и да се запушва носа, така че утре си е на училище. Още повече,  че ще правят входно по мат. Нищо не е решавал. Каза, че все ще изкара 4. Имал бил стратегия 😄 Ако стане чудо и има 5 ще черпя.
Звънче, аз за подкашляне давам Умкалор. Много добре му действа на моя.

# 520
  • софия
Боже, Умкалор! Мони, жива да си! Не е боледувала от много отдавна и всичко съм забравила. Вкъщи е пълно с лекарства с изтекъл срок на годност, от които е пито по около 1/3.

# 521
Аз пък обичах да уча. Не ми е отнемало много време. Повече от час и половина дневно съм учила само за кандидат-студентски изпити. Обаче ми беше приятно ученето. Просто почти всичко, което учехме ми беше страшно интересно. А сега само чувам "това е тъпо, това за какво ми е" и все в този дух. Според мен са преситени с информация и оттам е всичко. Аз като наркоман си чаках единственото научно-популярно филмче за седмицата в неделя и новия брой на Космос.. А сега, кеф ти Discovery, NG, History, отделно в нета филмчета и информация за какво ли не.
На моя пубер му трябва ключ за Windows, нали първоначално му объркаха дъното на новия компютър и сега системата засича, че има хардуерни промени. Както и да е, в момента не може да си смени дори тапета на десктопа. Ключ можел да си купи през нета, но няма карта, с която да плати. Трябва да му купя аз, а аз казах, че за услугата се заплаща с решените задачи от комбинаториката. От двата сборника. И сега чакам да видя, ще купувам ли ключ или няма. 🤔 Наблюденията ми в момента - решил е да ми спести тези 20-30лв. Каза, че съм зла. Всъщност не, това го казва малкият "Мамо, ти си зла", но той си реши всички задачи определени за събота и неделя. Пуберът е доникъде.
Ще трябва да ходя да му правя сметка за стипендията, но дебитната карта може да си я получи след месец, като навърши 14. Да си купува тогава сам ключ.

# 522
  • София
И аз съм обичала да уча. Да съм заета и да има какво да ми е ангажирано съзнанието. Ако ми е било трудно нещо и не съм го разбирала, не съм го зарязвала, а съм упорствала и търсила начин да го разбера. Сега ако може само да са свободни и да пилеят време. Явно сме различни, времената са различни. Може пък нещо на мен да ми е сбъркано.

# 523
  • София
Аз отдавна спрях да давам сиропи, отвари и всякакви подобни.
Всичко от подобните, което е без рецепта, не върши никаква работа. Само човек се успокоява, че нещо е дал. А той организмът се преборва сам.
Реално повечето неща от този тип са в графа хранителни добавки и са страшно печеливши. Не минават клинични изпитвания като истинските лекарства.

# 524
  • софия
Не съм съвсем убедена. С Коризалия хремата спира на втория ден. Просто няма. С Умкалор също има осезаем ефект. Тонзилотренът наистина пресича болката в гърлото и възпалението.
Всичко съм изпробвала и върху себе си. Но всички подобни добавки/лекарства трябва да се дадат в началото, за да се има желания ефект. И помагат за по-леки настинки. След това общо взето е все едно какво ще дадеш. Ако състоянието е сериозно предпочитам да се доверя на традиционната медицина.
Като малка девойката правеше ужасяващи ларингити. Веднъж бихме Урбазон. С хомеопатия овладяхме положението и само при първите симптоми знаех какво да правя, за да не се стига до ужаса да отварям широко прозорците при минусови Т или да правя парна баня в банята.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 15:47 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт