ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 963
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • sofia
Доня Дафина душата няма възраст, а
просто мъдрост и само тялото остарява☺️
  Понеже все споменаваш за вашето градче, сега разгледах снимки в интернет и сайта на град Елена. Лелеее, разтопих се! Ако не успеем за есенно посещение, като пукне пролетта искам да ходим в Елена, Арбанаси, В.Търново...Нещо напоследък ми е много българско, милно ми е, остарявам...

# 241
  • Между гори и планини
Доня Дафина душата няма възраст, а
просто мъдрост и само тялото остарява☺️
  Понеже все споменаваш за вашето градче, сега разгледах снимки в интернет и сайта на град Елена. Лелеее, разтопих се! Ако не успеем за есенно посещение, като пукне пролетта искам да ходим в Елена, Арбанаси, В.Търново...Нещо напоследък ми е много българско, милно ми е, остарявам...

Заповядайте! Хубаво е в Елена, аз се влюбих от първо идване през 2013 и не мирясах докато не си купихме къщата тук. Късмет, че и на мъжа ми и на детето им харесва. Спокойно, тихо, чисто, сигурно.

# 242
За първи път не разбрах нииищо като се говори за софийски училища JoyJoyJoyJoyJoy
Някак, без да знам защо, си бях внушила, че детето на Ред е учило в 41. Изведнъж не ми се връзва с класациите и дори отворих таблиците от любопитство Simple Smile. Май сглобих картината. За министъра изобщо не мога да зацепя кой е, ама не ми е и интересно. А в опити да схвана кое е било училището преди претенциозното вече стана пълна греда в главата ми. Утре на свежо ще преповторя четенето Simple Smile.

# 243
По мои впечатления в осми клас почти навсякъде е доооста по-лесно и спокойно в сравнение с миналата ужасна година.
По този повод, но пък и с голямо забавяне (за нищо не се силя тази година), днес пристигнаха двата сборника по математика (на Архимед и Коала). От утре започваме. 😈 Втори път математика не изпускам.
Red, три пъти четох. Не се силиш за нищо, пък два сборника поръчваш. Детето трябва да го е страх,  да не се амбицираш. Grin
При нас с целодневно обучение е всичко друго, но не и по-лесно от кой да е клас.
Ама това е положението.

# 244
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мария, предполагам, че става дума за едно от училищата в Лозенец, а министърът е настоящият на образованието. Училището го има и в около 3 реклами, които се въртят в момента по телевизията, сградата е много фотогенична.

Моята госпожица днес има тест по философия, вчера обяснявах двоичното значение на мит и какво е философия. Този предмет й е много интересен.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 08:05 от gadamer

# 245
Добро утро! И на нашия тази година му е в пъти по трудно от миналата. Но той си го избра сам и до някъде се очакваше Simple Smile
Аз нищичко, без да се иска изрично от учител, не купувам. Не само сега, а по принцип. Дори ме издразниха от школата на малкия, че искат 2 сборника. Купувах втора ръка и сега се чудя дали няма да кажат, че им трябва новото издание Simple Smile (Веди и Коала) До сега им даваха задачите на листи разпечатани Simple Smile))

# 246
  • софия
Добро утро!
Обща стая, моля. Като ще съм в лудницата, нека да е пълна Simple Smile

Посипвам си главата с пепел. Имало система, в която се отразяват текущи (малки) оценки и някои учители са въвели и датите на заданията за срока. Вече имаме достъп.

Днес имат входно по математика. И при детето дойде сопол, но отиде заради контролното. Добре че утре е от вкъщи.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 08:15 от zvаnchе

# 247
  • София
Хаха. 😁
Двата сборника ни ги казаха от училище.
А иначе от втория срок на пети клас до края на седми положението беше каквото го описва Мария сега при тях - по три задачи за домашно, две от които решени. И за капак с по само 4 седмично. Ни Фуч, ни дявол имаше.
Отдавна ми е ясно, че не става така. Математиката е предмет, който не се наваксва за една година.

# 248
При нас изборът на ЕГ беше с ясното съзнание, че в следващите 5г ще плащаме уроци по математика, а накрая и по биология и химия..

За съжаление това е положението!

# 249
Браво на вашата учителка, Red!
Ето и Скаридка казва за ЕГ. Някак всички са приели, че не се учи математика там, а не е невъзможно. Не става въпрос за състезателно ниво, а то и в МГ много малко го получават. За добро усвояване на материала даже не са нужни тоновете задачи. Ама като учител даде 3 задачи с 2 решени, той направо заявява, че не гони усвояване на материала от учениците. Имам чувството, че мантрата "в ЕГ не се учи математика" им я дават като девиз на учителките по математика в езиковите.

# 250
Аз съм го предупредила да внимава много в час по математика, защото тази година ми се струва сложна като за неговия неособено математически мозък. Вчера каза, че всичко е разбрал, но не съм го и питала какво са учили...
Сборник има на "Анубис". Те учат с учебниците на това издателство. Дано ги кара да решават от сборника, защото самоинициатива няма да прояви.
Моят изобщо не ми се струва натоварен. Учи много малко. Тръгва два часа по-рано за училище, а съм му изчислила, че точно 40 минути са му достатъчни. Раницата му е лека, на брат му тежи пет пъти повече.
Иначе от вчера твърдо съм за лудницата
Скрит текст:
Реших да сменя червеното на косата с цвят шоколадово кафяво, а станах черна. Няма такъв ужас. Сега не знам какво да го правя. Иначе това за психиатричната клиника го прочетох цялото като Red

# 251
Добро утро Simple Smile

Кофа не съм избирала, че го знаех вица, но ще се присъединя към общата стая "Пълна лудница" Simple Smile
Тази година съм обещала на синковеца да му дам да си поеме въздух от миналогодишния тормоз. Сборник съм купила само този, който казаха от училище.
И от тази година, за да няма пропуски, всички точни науки консултира с баща си. Миналата година установихме, че геомитричните задачи го затрудняват, защото не се е научил да чертае правилно. Та баща му запретна ръкави и реално за НВО-то го подготви за три седмици.
Но за сега е пей сърце с тези 12 часа английски език седмично си почива доволно.

# 252
  • Отвъд алеята зад шкафа
Amanda, да не те отчайвам, но от тук оправията е само с обезцветяване на косата и после нов, по-светъл цвят. Направих тази грешка преди месеци и много съжалявам. Обезцветиха ми косата и това я съсипа много. В момента си личи докъде е косата, израсла през тези месеци, лъскава, гладка, а надолу - суха, без блясък. Чакам я още да се покаже новата и ще подстрижа сухите участъци.

Сега се обсъжда по  Нова за помощта за децата.

# 253
Аз не очаквам да не учат математика в ЕГ! Но съм реалист, че учене  4ри срещу 6-7часа в МГ няма да даде същото качество, затова допълване с два часа частни уроци с идеята да поддържа добро ниво

# 254
gadamer, аз ще пробвам поне червеното да върна без обезцветяване. Още днес, че не мога да се гледам...

Общи условия

Активация на акаунт