ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 996
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Че те калинките са си из всички структури на властта - вкл. в МОН, РУО и РЗИ.
Изненадана съм, че има изненадани.

# 286
звънче, колегата е с 9 класник
4-ри часа история, 3/2  химия/биология и физика, 2 география, 1 философия , 2та чужди езика - и то няма кога да ги вместят просто ..
Съветът му е да си "почине" сега и догодина ще види какво е учене

# 287
Хм, всички говорят за 9 клас. Отворих да видя. Ами, разликата между 9 и 10 в "разказвателните" е 0,5 часа. Облекчават с математиката.
Да бяха сложили още малко история, че не стигат часовете, и всичко щеше да се нареди.

# 288
  • Варна
Кой нормален човек е одобрил тази програма? Може ли да отиде 1 месец да учи по нея и да се подготвя по всичко!

Ами изчакайте да видите 9 клас при ИИЧЕ - тогава ще имат всеки ден по 4 разказвателни, обикновено не са на блок и обикновено са на чужд език. Просто да свикнат отсега. Същото е и в 10 клас.

# 289
  • Пловдив
Хм, и на мен ми се виждат безумно много  тези предмети, ей така са натряскани без мисъл, ужас...
Аманда, горе главата, ще се орпави косата, някой ден, до тогава пък се радвай да се гледаш, каквато не си очаквала, че ще бъдеш някога. Другия вариант с обезцветяването ми се вижда... Ад.
Като казахте за места, проверих в Пловдив и се оказа, че в МГ има 2 места за момичета, паднах направо, кой октомври месец се е отказал, не ми е ясно. Имало е и септември. Също ми направи впечатление адски много места в 5-7 клас на уж супер елитното основно училище Душо Хаджидеков... Какво се случва, не ми е ясно, но са супер много. И гледам, че отпадат доста деца и в 9-11 клас, къде отиват да учат, странно.
Аз иначе съм отчаяна с набора и не знам какъв полезен ход да имам. Снощи писа до 1 час а през нощта (от 17ч. ) и само половината направи. Сигурна съм, че нямат домашна, която да не успеят да напишат за 8 часа, следователно той просто губи време в мотане. Какво да правя, как да му обясня, че трявба да се организира по-добре... Чак и рева. На всичкото отгоре беше супер нервен цял ден, и не можеше изобщо да говорим по никакъв повод за нищо. Не дава да му влизам в стаята, като влезна спира компа (винаги нещо работи, докато уж пише)... Какво да го правя това дете, не знам. Компютъра ли да му взимам, телефона ли... Ама ми е жал, защото то ще стане Само да учи. Но явно се разсейва, не пипа по нищо друго, все пак има и други предмети, не е само френския. То и по френски поне да имаше някаквъ напредък, ми и това не. Отчаях се и целия оптимизъм ми се изпари. Изобщо не съм очаквала да стане тройкаджия по език, изобщо. А като ви слушам, че догодина ще е по-трудно... То накъде, братче... По математика днес имат контролно на комбинаториката, не съм убедена, че ще има повече от 2. Онзи ден му обясняваха задачите, но какво е разбрал, не е ясно. Та съм минорна. Класната на малките ми каза, че започват яки проверки за "мерките" в училищата, щот нали те все са трън в очите...

# 290
  • о`майна лунна нощ е
Това се замислих и аз. Догодина адът с разказвателните се отваря и ще забълбукат в казаните с учебен материал за две години наведнъж. Как ще ти търсят тогава часовете по език, от които се оплакват сега.

# 291
  • Отвъд алеята зад шкафа
Люба, той с какъв е език е сега?
По отношение на влизането в стаята е нормално, ние откакто направихме новата стая на тийнейджърката, може да не й видя очите изобщо, освен за ядене. Завира се в бърлогата и не излиза, не иска и никой да й влиза Wink

# 292
Скрит текст:
Хм, и на мен ми се виждат безумно много  тези предмети, ей така са натряскани без мисъл, ужас...
Аманда, горе главата, ще се орпави косата, някой ден, до тогава пък се радвай да се гледаш, каквато не си очаквала, че ще бъдеш някога. Другия вариант с обезцветяването ми се вижда... Ад.
Като казахте за места, проверих в Пловдив и се оказа, че в МГ има 2 места за момичета, паднах направо, кой октомври месец се е отказал, не ми е ясно. Имало е и септември. Също ми направи впечатление адски много места в 5-7 клас на уж супер елитното основно училище Душо Хаджидеков... Какво се случва, не ми е ясно, но са супер много. И гледам, че отпадат доста деца и в 9-11 клас, къде отиват да учат, странно.
Аз иначе съм отчаяна с набора и не знам какъв полезен ход да имам. Снощи писа до 1 час а през нощта (от 17ч. ) и само половината направи. Сигурна съм, че нямат домашна, която да не успеят да напишат за 8 часа, следователно той просто губи време в мотане. Какво да правя, как да му обясня, че трявба да се организира по-добре... Чак и рева. На всичкото отгоре беше супер нервен цял ден, и не можеше изобщо да говорим по никакъв повод за нищо. Не дава да му влизам в стаята, като влезна спира компа (винаги нещо работи, докато уж пише)... Какво да го правя това дете, не знам. Компютъра ли да му взимам, телефона ли... Ама ми е жал, защото то ще стане Само да учи. Но явно се разсейва, не пипа по нищо друго, все пак има и други предмети, не е само френския. То и по френски поне да имаше някаквъ напредък, ми и това не. Отчаях се и целия оптимизъм ми се изпари. Изобщо не съм очаквала да стане тройкаджия по език, изобщо. А като ви слушам, че догодина ще е по-трудно... То накъде, братче... По математика днес имат контролно на комбинаториката, не съм убедена, че ще има повече от 2. Онзи ден му обясняваха задачите, но какво е разбрал, не е ясно. Та съм минорна. Класната на малките ми каза, че започват яки проверки за "мерките" в училищата, щот нали те все са трън в очите...

Първо изясни по каква причина реално му се налага да пише посред нощите.
Моят за езика отделя също минимум два-три часа на ден - домашни, новите думи, с почивки, разбира се, не изцяло с учене, около половин час по останалото и това е.
От години смерешили  -каквото се прави - до 22.00 часа. От там-насетне е само загуба на време. По-добре дори да е без домашно. Просто няма смисъл. По това време той не е на тоя свят вече.

Люба, той с какъв е език е сега?
По отношение на влизането в стаята е нормално, ние откакто направихме новата стая на тийнейджърката, може да не й видя очите изобщо, освен за ядене. Завира се в бърлогата и не излиза, не иска и никой да й влиза Wink
Писала е за френски в поста.

И моят си има негова си стая и с часове откарва там.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 11:37 от Judy

# 293
  • София
Хич няма да ги мисля разказвателни от сега. Тази година нямат и може да си учи езика на споко и математиката. Догодина хубавото е, че поне учат на блокове и ще са си им на български разказвателните. Но пък езиците са малко часове и няма да учат кой знае какво там.

# 294
Затворени врати вкъщи няма. Дори и през нощта вратата на нашата спалня е открехната. Усамотение пълно няма за никого. С котка и куче положението е такова. Те затворени врати не търпят и в това отношение от дума не разбират. Та, наборът се звери в компютъра си на отворена врата.

# 295
  • Пловдив
С Френски е, не искаше английски, нивото му е В2 и реши, че няма смисъл, сега съжалява. Щеше да си лежи 1 година и само 6 да изкарва. Класната им е много строга, да, но надали изисква писане повече от 4 часа. Вчера имаха числата от 1 до 100 по 30 пъти плюс 10 други упражнения за граматика. Не успя. Казах му да пише по 20,като е много, ама кой слуша. Мота се явно. Айде слиза да яде, ама другото... Просто явно е свикнал по-малко време да му отнемат нещата и за това не е експедитивен. Как се учи човек на организираност обаче, не знам. А за стаята дразня се, да, защото наистина няма задължения вкъщи, аз влизам да му приготвя дрехите за следващия ден, не да го проверявам, а накрая ни крещи, че сме лоши родители. Не ми е приятно,какъвто и пубертет да е. Ние сме в къща на 2 етажа и той до тази година никога не си е седял в стаята, учеше в хола. Сега обаче каза, че му пречим и се оттегли, мислех,че е за добро, а то по-лошо стана. Не съм готова да се оправям с пуберски изцепки още.

# 296
  • о`майна лунна нощ е
На мен проблемът с вратите ми е до толкова, доколкото това да отворят прозореца в детската и да проветрят, е не въпрос на присещане и самоинициатива, а на викове от моя страна, че ми сълзят очите като влезна при тях. Не ми пречи затворената бърлога, а че не си правят труда да сменят малко въздуха вътре.

# 297
  • София
Бърз въпрос - за издаване на лична карта в момента си чакаш реда навън, нали?
В смисъл, че сигурно е по-добре да се откажа от идеята да ходим днес, ако трябва да висим на дъжда.

# 298
С Френски е, не искаше английски, нивото му е В2 и реши, че няма смисъл, сега съжалява. Щеше да си лежи 1 година и само 6 да изкарва. Класната им е много строга, да, но надали изисква писане повече от 4 часа. Вчера имаха числата от 1 до 100 по 30 пъти плюс 10 други упражнения за граматика. Не успя. Казах му да пише по 20,като е много, ама кой слуша. Мота се явно. Айде слиза да яде, ама другото... Просто явно е свикнал по-малко време да му отнемат нещата и за това не е експедитивен. Как се учи човек на организираност обаче, не знам. А за стаята дразня се, да, защото наистина няма задължения вкъщи, аз влизам да му приготвя дрехите за следващия ден, не да го проверявам, а накрая ни крещи, че сме лоши родители. Не ми е приятно,какъвто и пубертет да е. Ние сме в къща на 2 етажа и той до тази година никога не си е седял в стаята, учеше в хола. Сега обаче каза, че му пречим и се оттегли, мислех,че е за добро, а то по-лошо стана. Не съм готова да се оправям с пуберски изцепки още.

После ще е на равна нога с останалия свят, който говори английски, а това е по-голямата част. Laughing
Щом сам е поискал и друг език - добре е, ама е добре и да разбере, че ще да му се наложи да вложи и допълнително усилия. После пък ще има допълнително какво да предложи. Едно за сметка на друго. Пък човек не учи за шестици. Ако иска шестици - ей ги купища училища, които ги пишат само за присъствие. Както и университети. Но след това се оказва, че смисълът бил нулев.
Ох, на оргазинираност човек се учи от раждането си и май до края. Все някога на всеки от нас се случва да я поизтървем. Smile Пубертетът често няма общо и служи за оправдание. Има общества, в които думата и "явленията", които ние оправдаваме с него, са непознати. Аз на моя си му казвам истинската дума - мързел и неорганизираност. И го подхващам, ако има смисъл. Но тази година се е взел сам в ръце по езика. Почва винаги първо с него и нищо не хваща, докато не изкара домашното и думите. За математиката обаче трябва да подкарвам аз. И го правя, нямам друг избор, ако искаме да не изостане с големи дупки. Добре, че няма много други предмети, нямаше да мога и за тях да ръчкам. БЕЛ-а го преживях и, честно казано, в този му формат /писане на планове и наизустяване и възпроизвеждане/ не ми е много важен. По философия дори след няколко съвместни разговора така и не разбра що за предмет е това и какъв е смисълът. Не знае какво и защо се случва там. Не ще и да се мъчи да разбере вече. Там просто ще си обсъждаме уроците и това ще е.

# 299
  • софия
Догодина, освен разказвателни, някои, като мрън, ще имат и чистак, бърсак нов втори език. Тази година, след миналата и преди другата, си е санаториум за нея и деца като нея (учили основния език).

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 12:04 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт