ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 29 006
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • Между гори и планини
Ей, затова бях така лоша да махна всичко разсейващо - телефона, компютъра и моя няма бюро в стаята си. Пише на масата в трапезарията, по средата на къщата, където от всеки ъгъл мога да го чуя и видя дали блее. Обикновено за негово нещастие го карам още в петък след училище да си направи домашното по английски и още някой приятен предмет (философия примерно), в събота сяда с математика след закуска, домашно и упражнения. В неделя БЕЛ. Ако много се шматка, целият му уикенд ще замине, ако е бърз половината ден ще му е свободен. Май схвана идеята за сега. Като имаше разказвателни , пак учеше в аванс през почивните дни, ден преди самия предмет само преговаряше и го изпитвах.
Тая година ако се отпусне, щото е по леко, догодина ще вием дружно. За това и не хвърлих никакви тетрадки по разказвателните от 7кл, ще правим преговори лятото.

# 301
Бърз въпрос - за издаване на лична карта в момента си чакаш реда навън, нали?
В смисъл, че сигурно е по-добре да се откажа от идеята да ходим днес, ако трябва да висим на дъжда.
Да, но ако ти е удобно, центровете на метростанции Сердика и СУ са в подлез и чакаш на сухо.

Догодина, освен разказвателни, някои, като мрън, ще имат и чистак, бърсак нов втори език. Тази година, след миналата и преди другата, си е санаториум.
Какви са тия центрове?
Нали за лична карта е питането?
За ЛК се чака навън и полицай пропуска по 1-2-ма.

# 302
  • у дома...
След 20,00 не разрешавам да учи! Да се е организирала и да е научила по-рано. Последствията си ги носи. Свикнала е  и гледа най-късно до 19 ч. да е научила и да има време после да си се занимава с каквото реши.

# 303
  • Велико Търново
Аз не следя какви уроци са взели и какви са домашните, но ми прави впечатление, че много бързо ги пише, чак подозрително - все лесно й било, нямало проблеми, разбирала материала, но то, тестовете ще покажат скоро. Най ме е яд, че не чете нищо извън указаното в училище, сакън да не се презори - отхвърля домашните за два часа и после - свободно време.

# 304
  • софия
Скрит текст:
Бърз въпрос - за издаване на лична карта в момента си чакаш реда навън, нали?
В смисъл, че сигурно е по-добре да се откажа от идеята да ходим днес, ако трябва да висим на дъжда.
Да, но ако ти е удобно, центровете на метростанции Сердика и СУ са в подлез и чакаш на сухо.

Догодина, освен разказвателни, някои, като мрън, ще имат и чистак, бърсак нов втори език. Тази година, след миналата и преди другата, си е санаториум.
Какви са тия центрове?
Нали за лична карта е питането?
За ЛК се чака навън и полицай пропуска по 1-2-ма.
Ох, Боже, прочетох, че е за ГТ. Не знам защо. Отивам да се изтрия.

# 305
Аз не следя какви уроци са взели и какви са домашните, но ми прави впечатление, че много бързо ги пише, чак подозрително - все лесно й било, нямало проблеми, разбирала материала, но то, тестовете ще покажат скоро. Най ме е яд, че не чете нищо извън указаното в училище, сакън да не се презори - отхвърля домашните за два часа и после - свободно време.

Аз няма как да не следя езика, защото вечер идва да го изпитам за думите и да ми разкаже текстовете.
По мат. пак аз трябва да обяснявам - там също няма начин да не знам.
По БЕЛ - имат си планове там, да си ги учи.
По философия ми е интересно да си обсъдим какво са взели. Нищо, че той не е наясно по каква причина това се прави в училище.
По другите предмети няма какво да следя вече. Като почнат разказвателните пак ще се включа в химията и физиката, сигурно. Вероятно ще му е нужно. По химия нищо не разбираше, докато не почнахме да си го обясняваме вкъщи и не започна да решава задачите от уроците и сборника. Тогава взе да му просветва. Обаче накрая през юни получи награда от един конкурс, на който участва зимата - много неща в едно пликче, сред които тениска, която става на мен. Нося си я, понеже имам принос. И защото няма кой друг да влезе в нея. Laughing
За четене на книги обективно няма време. Не го карам.

# 306
  • София
Дам, това с четенето и ученето по нощите не го одобрявам и аз.
У нас се е случвало до 22 ч да разнася учебници, обикновено когато се е замотал нещо през деня, и обикновено на мен ми кипват нервите в тоя момент. В периода 5-7 клас е имало случаи, в които аз лично съм затваряла всичко и съм го изпращала в леглото. За 2 години в гимназията, се научи да приключва за 2-3 часа с всичко! 😆

# 307
Учи до посреднощ, или докато му се доспи много Simple Smile При него 3часа дневно са тренировки, но съм категорична, че няма начин да ги спре. Не може само да учи.
Но имат много...според мен дори прекалено много, но знам че пак ще кажете, че винаги е било така с ИИЧЕ Wink

# 308
  • София
Благодаря за информацията за чакането пред РПУ.
Ох, много смешно! Звънче някак е прочела мислите на дъщеря ми, която вчера каза, че можем да отидем в полицията в неделя да ѝ извадим лична карта. Joy

# 309
  • софия
Някак и двете сме щедро разсеяни и не четем/слушаме внимателно. Дето казваше една приятелка "плъзгаме се по вълните".

# 310
Преди време казаха, че РПУ-тата на ротационен принцип ще дават съботни дежурства, но не знам дали това е още в сила.

# 311
Първите лични карти на 14г не се ли вадят задължително в РПУ по адресна регистрация?

# 312
  • София
Абе явно в момента е малко по-различно:

https://www.mvr.bg/sdvr/%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0% … D0%BD%D1%82%D0%B8

Ама то мога да си представя каква лудница ще е в събота.

Хм. Страшно съм впечатлена от МВР. Даже статистика са пуснали. Явно повечето хора ходят в понеделник или в петък. Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 12:48 от Red

# 313
Абе явно в момента е малко по-различно:

https://www.mvr.bg/sdvr/%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0% … D0%BD%D1%82%D0%B8

Ама то мога да си представя каква лудница ще е в събота.

Хм. Страшно съм впечатлена от МВР. Даже статистика са пуснали. Явно повечето хора ходят в понеделник или в петък. Simple Smile
Много благодаря за полезната информация.
С ММ трябва и двамата да си сменяме личните карти, че изтичат и така не ми се занимава, че няма до къде...
Иначе на тийна отдавна му извадихме лична карта, можеше с нея и нашите да подменим. Ама човек и малко акъл да има, то поне на време да му дойде... Пък при мене никакъв!

# 314
  • София
Личните документи с валидност до края на октомври бяха удължени с 6 месеца заради ИП.
Аз трябва да подновявам книжка, другата седмица сигурно ще ходя да чакам.

Общи условия

Активация на акаунт