ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 29 018
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Кой нормален човек е одобрил тази програма? Може ли да отиде 1 месец да учи по нея и да се подготвя по всичко!

zvаnchе и аз това се чудя, все я "натискам" дъщеря ми, но виждам че не се получават нещата, просто не смогва!
Ще питам и в РЗИ, възможно ли е в един ден да има толкова натоварена програма?

# 316
Хм, и на мен ми се виждат безумно много  тези предмети, ей така са натряскани без мисъл, ужас...
Аманда, горе главата, ще се орпави косата, някой ден, до тогава пък се радвай да се гледаш, каквато не си очаквала, че ще бъдеш някога. Другия вариант с обезцветяването ми се вижда... Ад.
Като казахте за места, проверих в Пловдив и се оказа, че в МГ има 2 места за момичета, паднах направо, кой октомври месец се е отказал, не ми е ясно. Имало е и септември. Също ми направи впечатление адски много места в 5-7 клас на уж супер елитното основно училище Душо Хаджидеков... Какво се случва, не ми е ясно, но са супер много. И гледам, че отпадат доста деца и в 9-11 клас, къде отиват да учат, странно.
Аз иначе съм отчаяна с набора и не знам какъв полезен ход да имам. Снощи писа до 1 час а през нощта (от 17ч. ) и само половината направи. Сигурна съм, че нямат домашна, която да не успеят да напишат за 8 часа, следователно той просто губи време в мотане. Какво да правя, как да му обясня, че трявба да се организира по-добре... Чак и рева. На всичкото отгоре беше супер нервен цял ден, и не можеше изобщо да говорим по никакъв повод за нищо. Не дава да му влизам в стаята, като влезна спира компа (винаги нещо работи, докато уж пише)... Какво да го правя това дете, не знам. Компютъра ли да му взимам, телефона ли... Ама ми е жал, защото то ще стане Само да учи. Но явно се разсейва, не пипа по нищо друго, все пак има и други предмети, не е само френския. То и по френски поне да имаше някаквъ напредък, ми и това не. Отчаях се и целия оптимизъм ми се изпари. Изобщо не съм очаквала да стане тройкаджия по език, изобщо. А като ви слушам, че догодина ще е по-трудно... То накъде, братче... По математика днес имат контролно на комбинаториката, не съм убедена, че ще има повече от 2. Онзи ден му обясняваха задачите, но какво е разбрал, не е ясно. Та съм минорна. Класната на малките ми каза, че започват яки проверки за "мерките" в училищата, щот нали те все са трън в очите...

luba_rizova, училище "Душо Хаджидеков" изобщо не е супер елитното основно училище, дъщеря ми учеше там и знам как стоят нещата, а този отлив се очакваше и така и не разбрах кой го "нарочи" за елитно това училище?
Иначе и аз съм "шашната" от тази година, а за догодина, като чета,  не ми се мисли Pensive

# 317
  • софия
Кой нормален човек е одобрил тази програма? Може ли да отиде 1 месец да учи по нея и да се подготвя по всичко!
zvаnchе и аз това се чудя, все я "натискам" дъщеря ми, но виждам че не се получават нещата, просто не смогва!
Ще питам и в РЗИ, възможно ли е в един ден да има толкова натоварена програма?
Да ти кажа, аз бих се обадила, проучила какъв е реда за съставяне на програмата и пуснала писмен сигнал. Не съм от мълчаливите. Черно на бяло да обяснят каква е логиката на подобен ден.

# 318
Ох, фб групата стана място само за реклами. Много хубаво, че някой е направил помощен сайт за математика, но в осми клас да ни качва видеа за редици или ирационални уравнения (и двете за 10 клас) ми е дразнещо известяването. Остарявам ли, че се дразня на дребни неща? Някак ако ми се следеше математически блог щях да следвам такава страница. В страницата за осми клас си се вълнувам от осмокласни теми и материали. Така ми се губи полезността.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 13:27 от Maria 007

# 319
  • Между гори и планини
Моя хубостник току що се прибра. На входното ниво по математика, както си знаех се е 💩. Има тройка. Но учителката не писала оценки, защото била в шок колко много двойки има и пак щяла да брои точките. Та сега се чудя, дали да се радвам, че е закачил тройка! Ужас! Уж беше отличник!
И понеже мозъка му явно го няма, вчера си забравил информатиката и математиката у дома. Сега ще си преписва от листа на който е писал, ще учи по български и литература, ИТ и английски за утрешното контролно на думи. Явно всеки петък ще имат word check.
За наказание - никакъв компютър през делничните дни.

# 320
  • Пловдив
Доня, ще командировам синчето на изправителен лагер при теб, така бързо ще ме оцени, ще си счупи краката да иска да се връща. Как не мога така, ужас. Ако му спра компа и плейстейшъна и телефона за 2 дни, сигурно ще получи инфаркт. Евала ти, де!

# 321
  • София
Абе явно в момента е малко по-различно:

https://www.mvr.bg/sdvr/%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0% … D0%BD%D1%82%D0%B8

Ама то мога да си представя каква лудница ще е в събота.

Хм. Страшно съм впечатлена от МВР. Даже статистика са пуснали. Явно повечето хора ходят в понеделник или в петък. Simple Smile

Ред, много благодаря за линка. Нашата госпожица днес навършва 14 години и знам, че имаме един месец, за да извадим първата лична карта. Според статистиката в събота са обслужили най-малко граждани, сигурно работят по-малко гишета. Важи ли правилото за пъвата ЛК да се подава в РУ по адресна регистрация? Някой ходил ли е скоро да сподели колко време отнема и по кое време на деня е препоръчително? Тъй като тя е втора смяна на училище, трябва да ходим рано сутринта в работен ден, или в събота.

# 322
  • о`майна лунна нощ е
Опитайте тази събота. Щом има такова натоварване в нормалните работни дни, а сте ограничени от втората смяна, единствено ден понеделник ви върши работа /като се предполага, че уикенда е наваксала и изписала домашните/.

Голяма съм бяла птица.
Честит рожден ден! От бързане да давам акъли, забравих да честитя празника!

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 14:37 от `ТуиГ

# 323
Честита рожденичка!
Да е здрава и много успехи!

Аз предлагам да блокираме Доня Черешова. Комплвкдира ме Joy Прилага всички мерки, които искам и аз, ама нямам нерви Joy

# 324
Честита рожденичка!

Аз предлагам да блокираме Доня Черешова. Комплвкдира ме Joy Прилага всички мерки, които искам и аз, ама нямам нерви Joy

Мисля накрая да пусна детето да почете тука!

# 325
  • София
Честита рожденичка, Ники! 😊
Да е здрава и много успешна!

Имам чувството, че и ние ще останем за събота, явно на Мария Луиза трябва да се ходи.

Относно крутите възпитателни мерки - не знам, хора, никой никога не се е държал така строго с мен.
Не че тийнейджърите не умеят да пилят по нервите ни, ама трябва да има и друг начин. Не може така с лошо според мен. Друга е темата, че момичетата явно по се водят и карат; ако имах момче, можех и по друг начин да разсъждавам.

# 326
Честита да е рожденичката!
Моят и с топ не мога да го накарам да чете тук. Според него бг-мама е по-тъпо и от тик-ток.
На входното по БЕЛ има две оценки. Раздел литература - 6, български, съвсем очаквано - 5.
Разгледах го. От граматиката е забравил някои неща, които по моему всъщност и никога не е знаел кой знае колко добре, а по литература има 2-3 грешки и, а, познайте на кои произведения, на тези от ДО естествено. Толкова за ефективността му, а уж по БЕЛ си провеждаха почти нормални часове.
По математика има 5 на входното. Объркал някаква геометрична задача. Не съм виждала задачите, не са им го върнали. Учителката искала да си ги пази. Сега и на нея ще трябва да пращам извадки от наредби, да си ги чете и да се образова. Аман вече!

# 327
  • Между гори и планини
Честита рожденичка!

Няма начин Хепи! В една обща стая сме в лудницата 😂🤪
Моя отдавна е свикнал с гестаповските ми наказания и не мрънка. Сега чинно преписва по математика, а майка му рови из сайтовете да му търси помагала по български език и литература, математика 😈😈😈 Мухаха!
Приемам тинейджъри на трудов лагер през лятото - ще плевят, косят и нареждат дърва, ще прекопават двор. Срещу екологично чиста храна, отгледана от тях, басейн отвреме на време. А зимнина може да ги метна да правят, после да си носят бурканче сладко и лютеница лично производство. Мога им взема акъла от работа и време за глупости да нямат.

# 328
  • о`майна лунна нощ е
.... Друга е темата, че момичетата явно по се водят и карат; ако имах момче, можех и по друг начин да разсъждавам.

В голяма грешка си. При наличието на две телета вкъщи, от различен пол, с ръка на сърцето си признавам, че мъжкото слуша и се води в пъти повече от сестра му. Тази дребната ни сипва още от сега.

# 329
Честита рожденичка!

Мисля накрая да пусна детето да почете тука!
Аз често преразказвам.
Разговорът отива в посока "нали не искаш да гледам другите какво правят". Head Band Scream
Не че, ако му изнася, не ми се дават за пример другите, ама ...

Общи условия

Активация на акаунт