ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 29 027
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
ston, подобна работа и при нас. Нищо чудно, че си мислят нашите хора, че това за съвестните деца ботове ни го говорят в bg-mamma.

НикиК, честит празник на тийнейджърката в напреднала възраст Grinning

# 346
  • София
Ники, да ти е жива и здрава рожденичката!

Аз не наказвам и май никога не съм го правила. Но се сърдя, цупя и понякога драматизирам Simple Smile Често се караме като кучето и котката, но и един без друг не можем. Все още позволява да го мачкам и целувам, имаме си и наши си прякори и закачки. Лесно избухваме и аз, и той, но и бързо ни минава и се извиняваме.
Общо взето всичко коментираме пред него, интересува се от политика, знае ги политиците, мнооого е добър по история.

# 347
Ники, да е жива и здрава рожденичката и късметът винаги да е с нея!

# 348
  • София
НикиК, честита да е девойката! Да е жива и здрава!
Да ви кажа, скоро ще ви надхитряват в наказанията. Наказвала съм, силно казано. Ограничавала съм достъп до ел.устройства, с обяснението, че не го наказвам, а изземвам неговите отговорности, защото това да се владееш е отговорност. Не съм го лишавала изцяло. Така до момента на ДО. Споделяла съм в нашата тема и много ми се смяха, но реших да съм средностатистическа майка и да му огранича нета. Настроих рутера така, че неговия лаптоп да има достъп до нет в определен часови пояс, щото ме беше качил на черешата. На другия ден ми звъни, че имат нулев час и му трябва нет. 😳 Меко казано, беше бесен. След малко му звъня, да му кажа, да си сподели нет от телефона, а той ми казва, че си е оправил рутера. Свалил си приложението за устройството, вързал се, бръкнал в настройките и те така... ПочуВствах се, като идиот! 🤣🤣🤣

# 349
  • София
Честит празник на рожденичките (голямата и малката)! Здрави и щастливи да са.

# 350
Да е жива и здрава рожденичката на НикиК!
И при нас много пъти не са им връщали контролни работи и не сме могли да се разберем с тези учители. Притеснявали се, че няма да им бъдат върнати обратно, а те били доказателство за изкараната оценка.
Много пъти в контролните учителите само задраскват грешното и не записват правилното, което е много дразнещо. Ти ако си знаел кое е правилното си щял да го напишеш. След едно домашно по немски, което представлява имейл за организирането на един рожден ден, госпожата беше написала отдолу: поправи си определителните членове, някои са ти грешни и дори не ги е подчертала. И след много подобни от този род, днес съм направо възхитена от госпожата по математика на набора, която беше качила в школо решението на всяка една задача от входното ниво. Явно всичко си е до желание.

# 351
хахахахахах, Слънчевата, твоят младеж е велик!
На устройствата на децата има пароли, които само аз и баща им знаем. За да си ползват таблетите трябва да помолят да им се напише паролата.
Един ден пак имахме с младежа разговор за самоконтрола и приоритетите след като ми подаде таблет за парола, а не беше готов с домашните (това беше преди две години някъде) и му казах, че няма да я напиша.
А той: "Мамо, виж сега, аз мога да си сменя паролата и да няма нужда да ми я пишете, но няма да го направя от уважение." Joy
Вече е на съвсем друг етап - има си собствен компютър, на който паролата само той си знае, но въпреки това продължаваме да регулираме самоконтрола. Stuck Out Tongue Winking Eye

ЧРД на днешната рожденичка! Да е жива и здрава, да жъне успехи с лекота! Flowers Four Leaf Clover

# 352
Слънчевата, имах сходна неудача с приложение на телефона недаващо достъп до игрите и youtube. Хитро не даваш и достъп до настройките, за да не си промени настройката за разрешените приложения. Почувствах се много могъща. Bowtie
Взе си човека телефона и плъзна приложението в кошчето. Sweat Smile

# 353
  • Sofia
Абе явно в момента е малко по-различно:

https://www.mvr.bg/sdvr/%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0% … D0%BD%D1%82%D0%B8

Ама то мога да си представя каква лудница ще е в събота.

Хм. Страшно съм впечатлена от МВР. Даже статистика са пуснали. Явно повечето хора ходят в понеделник или в петък. Simple Smile

Ред, много благодаря за линка. Нашата госпожица днес навършва 14 години и знам, че имаме един месец, за да извадим първата лична карта. Според статистиката в събота са обслужили най-малко граждани, сигурно работят по-малко гишета. Важи ли правилото за пъвата ЛК да се подава в РУ по адресна регистрация? Някой ходил ли е скоро да сподели колко време отнема и по кое време на деня е препоръчително? Тъй като тя е втора смяна на училище, трябва да ходим рано сутринта в работен ден, или в събота.
Ние, току-що се върнахме от 6 РПУ, чакахме доста, замръзнахме доста. Както и предполагах, МВР са все още в каменната ера, нищо не се е променило за 5 години...

# 354
  • sofia
И след много подобни от този род, днес съм направо възхитена от госпожата по математика на набора, която беше качила в школо решението на всяка една задача от входното ниво. Явно всичко си е до желание.
  За нашия учител по математика бях чувала изключителни суперлативи, но това, което прави, надмина очакванията ми ( без да сме математическо училище) - изпратена по имейл като книжка, на всяко дете, цялата теория по МАТ от 7 клас, 20 упражнителни задачи преди входното ниво, които не бяха елементарни, върнато входно ниво с приложени подробни решения на всички задачи, контролни " петминутки" , които се връщат ден  преди часа по МАТ за да разгледаш пропуските си и да може в часа да питаш. Не мога да искам повече!

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 19:02 от googlish

# 355
  • Между гори и планини
Нашата учителка по математика по време на онлайн обучението проверяваше всеки ден индивидуално домашните пратени ѝ на имейл или в Тиймс, после пращаше отговор със снимката на домашното плюс поправените грешки с червено и решенията на нерешените задачи. Колко пъти им се моли на децата да ѝ пращат до 20ч само домашни, направо я съжалявах. Веднъж беше пратила провереното домашно чак в 23ч!
Контролните които им даваше в реално време бяха за всички еднакви, но в разбъркан ред, да не си подсказват. И колко следобеди последния месец преди НВО е седяла и обяснявала и решавала задачи с децата . Знаеха си - в 4следобед 2 часа допълнително математика. За това днес е била в шок от толкова много двойки.

# 356
  • София
Ей, много са изобретателни тези младежи! Сигурно знаят повече от нас по въпроса с технологиите, поне при нас е така де.

Благодаря на всички за пожеланията! Flowers BouquetПри нас е като в приказките - три дни яли, пили и т.н. Двете ни дъщери са една след друга и често ги събирахме в общ празник. Но вече всяка си има различни желания и си празнуват отделно.
За наредбата се чудя, как точно да настояваме пред учителите да я спазват? Да не би се отнася само за определени изпитвания (контролни и класни), а за входно ниво например да не се отнася...

# 357
Целият генезис на невръщането на контролни е, че този член преди гласеше, че контролните се съхраняват в учителите и не се връщат. След писма от родители се промени в цитирания по-горе вид. Т.е. няма член, който изрично да забранява връщането на входни, изходни,тестове и т.н., както няма и член, който да задължава връщането им и кръщаването на едно контролно "писмена работа" не го прави невръщаемо. Подходът е да се пита защо не се връщат контролните. Ако отговорът е "защото по наредба нямам право", тогава се пита по коя наредба или се казва, че не е така с показване на коригираният преди 2 години член. Ако отговорът е "защото не искам", "защото така съм решил", "защото ме е страх да не ми откраднат теста", тогава нищо не можете да направите, освен да си направите изводи за човека срещу вас.

# 358
  • София
Аз понеже не съм на ТИ с наредбите, съм дала поръчение, като се върне работата в час, да се снима. Не по всичко, само за математиката. Другите и да ги гледам, все тая! Joy

# 359
На мен ми е зор тя да си ги види и да си оцени грешките. За 1 минута в час и да им ги дадат, полза няма. Да не говорим, че и учителите са хора и може да са сгрешили.
Скрит текст:
Ето случай как за верен отговор не са дадени точки:

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 19:13 от Maria 007

Общи условия

Активация на акаунт