ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 29 009
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Аманд,а нали знаеш приказката, че обущарят ходи със скъсани обувки:-)

Гледам, правилата се дискутират.  Аз съм за ясните граници, но в същото време всяко правило си има изключение. Според ситуацията.

# 376
  • софия
Е, естествено, че както има правила, има и толеранс. Но е хубаво да ги има като някаква отправна точка. Не сме роботи, а ежедневието е трудно предвидимо.

# 377
Ние за ученето сме единни Joy. Той е на принципа - "прави каквото е казала майка ти!"
Ако оставя децата в негови ръце - правят каквото си искат, нито си учат уроците, нищо освен да играят на компютър.
Ето за това напуснах работа миналата година за да мога да бъда комуникатор между баща и син, та да си свършат работата с математиката. Иначе единя си седи пред компютъра, другия пред неговия и всеки чака другия да направи първата крачка.
Вкъщи това, което ни спасява е чувството ни за хумор. Без него сме го закършили. Simple Smile
ММ е завършил специалност "съобщителна техника" и пада як бъзик как си е губил излишно времето щото и едно съобщение не може да предаде като хората за да го разберат какво иска да каже, та трябва да превеждам... Joy
Та се налагаше да превеждам на единя какво иска да каже другия и обратно. За мен беше майтапа, за тях работата по същество.
Важното е, че постигнахме целта в екип! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 378
  • Велико Търново
Честити да са рожденичките!Щастливи да растат!
Аз съм била, наказвала, викала, абе всичко съм правила.Мина я бях оставила без 9 рожден ден, написах, че празника се отменя, а не се отлага.Надявам се, че си е взела поука за цял живот.
Аз не знам Божидара какво учи и съответно не помагам, сама учи.Баща й той не е помагал/с малки изклчения по история и география/, сама се е справяла/с частните уроци/.На сестра й "помага", но тя е и друга бира.Тази вечер я накарах да ми отвори сайта на колежа, че да й видя оценките-две шестици по английски и биология, и тройката по бг от входното ниво.
Утре ще им правят състезание по английски в групата-дават им темата, две минути за мислене и започват да говорят. За сега не съжалявам, че избра това училище, но е доста натоварена.Два пъти в седмицата учи от 8-18 часа с половин час разлика от училището до школата.

# 379
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честит Рожден Ден на дъщерята на Ники!

Някой следи ли седмокласната тема? Аз още не мога да се накарам да вляза, прекалено ми е прясно 🥴

# 380
  • о`майна лунна нощ е
Ау, че врява се е вдигнала тук Simple Smile
Тихо, дами, наборът учи

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 16:24 от `ТуиГ

# 381
  • Sofia
gadamer, защо да я следим?

# 382
Как пък няма да я следя...пу пу едва се отървах от 7 клас и искам да го забравя вовеки

# 383
  • Между гори и планини
ТуиГ, горкото момче!
Моя днес доста подписа по английски. Тъй като не им е дала домашно, а утре имат проверка на думите - последните за седмица да ги пише всяка по 10 пъти, понякога се правят тъпи грешки като забравена двойна буква. Та писането до степен, ръката ти сама да пише, при него помага.

# 384
  • София
Аз няколко пъти влизах, че и писах в текущата седмокласна тема. И понякога чета.
Аз не исках да бъда част от НВО, обаче се наложи и да кажем още анализирам собственото си, а и човешкото поведение по принцип в подобни ситуации. Равносметка си правя някаква, но не за постигнати резултати, а най-вече за собствените си емоционални реакции и поведение. По-добре е да гледаш отстрани, за да си направиш изводи.
И в чуждата тема е удачно, понеже по-скоро не ги познавам хората там, тук и да извадя да чета старите ни теми, ще има много голяма доза емоционалност, спомени и изкривяване в крайна сметка.

# 385
На мен ще ми се наложи догодина, сега не виждам защо трябва да си причинявам седмокласна тема.
Моят пък днес решава задачи. По едно време каза, че много се е уморил и оставя останалите за утре. 19 задачи бяха, група А на Просвета. А, познайте колко реши преди да го налегне огромната умора. Една !- първа задача с три примерчета. Тук ми трябва емотикон с и аз не знам вече какво. Представяйте си.

# 386
  • Отвъд алеята зад шкафа
Е, не казвам да се следи постоянно седмокласната, но знаете как и в нашата седмокласна влизаха външни хора, къде да помогнат, къде да всеят смут. Аз засега няма да влизам, но като се смени форматът на НВО ще започна да посещавам, че Номер 2 ще е по него.

# 387
Какво всъщност означава външни хора?
Това е форум. Всеки може да пише където си иска и каквото реши, стига да не нарушава правилата.

# 388
  • Между гори и планини
Въобще не искам да си спомням 7 клас, само като си помисля, че ще повтаряме филма в 10 и 12 клас ми става лошо. Аз подпуках моя да учи реално повече втори срок и се радвам, че бяха онлайн, за да следя всичко изкъсо. А и у дома на тишина да чува само учителката му беше по-добре, без фонов шум от още 27 деца.
После се молих на Исус, Буда, Хари Кришна и Девата от Гваладелупе да изкара добри оценки и да го приемат на първо класиране първо желание, че да се свърши тая мъка. Че имам приятелка чийто син поради лоши избори не се класира никъде и до началото на септември следеше най-близката им гимназия дали ще обяви място, да  запише детето си там

# 389
Дидева, в 10 клас какво ни чака точно?

Общи условия

Активация на акаунт