ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 29 000
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Red, супер си е котето.
 За последните две седмици половин кило е качил. Голям дивак е и в същото време много гальовен и нежен при игра. Бях забравила какво е това, да посегнеш да погалиш коте и то да започне да мърка вместо да посегне да те дере 😀 Гонят се из къщи с кучето. Хапят се, боричкат се. Никой още не е изпищял, значи го правят лекичко. Томи ходи да яде от купата на Оскар, когато му сипя консерва. Той му изръмжа първия път, но след като му се скарах, вече сам се дръпва и гледа жално. Голям нахал е малкият. Сега се налага да го вземам и да го местя някъде встрани. Пие вода само от купата на кучето. Там явно е по-вкусна, примесена с лиги. Голяма забава е вкъщи.

# 406
  • София
Чадър може да се купи от някоя сергия или магазинче наоколо за  3-4 лв. Аз така правя понякога, защото мразя да разнасям чадъри. Винаги ги забравям някъде.

# 407
  • София
Red, супер си е котето.
 За последните две седмици половин кило е качил. Голям дивак е и в същото време много гальовен и нежен при игра.
Сладур Simple Smile
Нашият котарак, макар и още на 5-6 месеца вече е голям на размери като за улично коте.
Когато иска нещо или не ни е виждал отдавна мърка и се подмазва, но когато е в настроение за игра дере сериозно и хапе и тича като луд. Спи на доста неочаквани места :
Скрит текст:
Вчера мъжът ми след като закара малката на училище се е върнал до вкъщи и чул тропане от детската стая. Оказало се ,че котарака е затворен в гардероба на малката и не може да излезе. Той редовно се крие там, но явно този път тя не го е видяла сутринта като се е обличала и е затворила вратичката. Можеше да си седи до обяд, когато каките се прибират Simple Smile
При нас засега всичко върви нормално с училището и очаквано като оценки.. Вчера имаха за пръв път английски към школата, дотук са доволни, дано се задържи така и да успяват да се справят с домашните и от училище и от школата особено за следващият ден.

# 408
Уау, любимите ми черни котки!
...
Тъкмо се оплаквах в темата за пълната липса на интерес от страна на сина към БЕЛ и вчера в часа замествала бившата директорка на училището и бивш учител по този предмет. За първи път чух снощи, че било интересно в такъв час.
Знам, сигурна съм че може, но е въпрос на шанс...
Като не ти диктуват само план, а се разискват въпроси по достъпен начин, нещата ще се получат, но за жалост е еднократно заместване...

# 409
  • Между гори и планини
Aila, знаех си че ще оставите този черен бяс при себе си! Обожавам котки, а черните са ми слабост 🥰 За тези които не ме познават лично - ние имаме 4 котки 😂
Времето е типична есен - дъжд и хлад, а пубера се надяваше след училище да кара колело до града.

# 410
  • sofia
По повод разсеяните тийнейджъри- снощи от вратата младежът ме посреща въодушевен, купил  курабийки да ни почерпи. Търси из цялата чанта, в джобовете, накрая реши, че са паднали в колата, ходи до гаража да  ги търси, няма ги...Беше съсипан: "Ами значи съм ги изял"🤣 Баща му вика, поне си имал желание да ни черпиш😊

# 411
  • София
Aila, знаех си че ще оставите този черен бяс при себе си! Обожавам котки, а черните са ми слабост 🥰 За тези които не ме познават лично - ние имаме 4 котки 😂
Аз не вярвах, че ще ни се получи да го задържим, но малко по-малко мъжът ми се примири. Както споделя самият той: от човек, който не искаше животни, вкъщи в момента е зоопарк - пет рибки, един гекон и котарак. Играе си често с него и само от него има респект и не му налита да го дере и напада Simple Smile Явно се разбират по мъжки Simple Smile
Да похваля децата и за грижите за котарака, засега се справят отлично. Редуват се всеки ден да му почистят тоалетната и да го хранят. Мачкането и тормоза е от всички обаче, ежедневно. Много му се радват и са много щастливи, че очевидно ще си остане вкъщи.

# 412
  • Между гори и планини
Не е котешка тема, но като кастрирате красавеца, ще се окроти и може да спре да дере и хапе. Моя черният така бягаше като луд като малък, че съсипа голям кожен диван. Сега е различен, и кротък и не се опитва да маркира

След бродене в студената и мокра градина, е хубаво че у дома гори камина 🥰

И моята голяма, черна любов! Обожавам го! Такъв грозничък, миризлив и бъхлив малък прилеп беше, а стана разкошен котарак ❣️

# 413
Аз се похвалих по-рано, но изобщо не чаках миналата седмица когато подавах документи за ЛК, за мен. Отидох около 13.30 и минах за 10 минути, 3 РПУ.
При нас за всички учебни неща отговарям аз, то и главно за всичко, свързано с децата. ММ ме подкрепя напълно. Понякога се дразня, че не е по-активен, но като цяло предпочитам аз да взимам решенията. Веднъж ще помага на сина ми по история и детето го пита кога са били първите Олимпийски игри. След сериозен размисъл последва - о, много, много отдавна! Още се смеем на това.
Вчера е отсъствала учителката по английски. Днес също ще бъдат със заместничка, но поне имат само два часа с нея. И в клас отсъстват всеки ден около 3-4 деца, явно всички ще минат с онзи вирус с гърлото и хремата.
Вчера имахме премеждия и посещение в Пирогов, с големия. Бил в катастрофа с приятели, на задната седалка се возил, без колан. Ударил се от предната седалка, имаше голяма рана под окото. Та го зашиха, снимаха глава, крака... Добре е, но стресът за мен... Мислех, че тази година поне няма да се разпишем в Пирогов, ма не било.

# 414
  • София
sssani, Amanda, Didia, другата седмица нашите ще имат контролно по математика върху комбинаторика. В платформата Тричкова е качила линк към khanacademy с допълнителни лекции, задачи за упражение и примерен тест. Подсетете наборите да гледат там. Ако съдя по моя въобще не е свикнал да работи с платформата. Директно ми каза "Ама то това там не е ли само ако сме online"

# 415
  • Между гори и планини
Betty L, бързо възстановяване и винаги вече с колан, ще му е обица на ухото.

# 416
  • Пловдив
Бети, леле, малкия дявол, да се оправя детето и да, задължително с колан. Моите друго не съм ги научила, ама поне без колан не сядат, ама то, уж за малко се качи човек, вика какво толкова и на... Дано не се е уплашило детето! Прегръдки!
На рождениците вчера ЧРД на патерици, живи и здрави да са, и много щастливи! И наборите и всички около тях 💓
ТуиГ, много готин набора, харесвам такива отвеяни хора, симпатично качество си е, с времето изчезва тази сладка отвеяност, за съжаление. Или се задълбочава.
Да се похваля, най-накрая синковеца има 6 по френски. Боже, боже, боже. Явно днес са го изпитвали пак. Не знам върху какво, може и от участие да е, не вярвам на нормално изпитване да има 6,ама все пак малко поне да счупи каръка. А вчера на контролното по мат нищо не бил направил, било един тест поставен на 2 човека да го решават и неговия партньор нищо не знаел и той трябвало да решава за двама. Е, не че ако поне неговите неща беше решил не трябваше да се надява на 4, ама хайде. Друг е въпроса, че за 1 път чувам за екипна работа по мат. Това някаква чутовна глупост ми се вижда. И то на контролна. Аз разбирам да е проект, ама така... Тез хора са полудели. Когато не си решил /нерешил сам задачите, как ще се знае какво не си разбрал.... Както и да е, каквото, всеки случай вече ще ходи веднъж в седмицата да му обясняват и да пореши някоя задача, иначе тази година ще му е пълна 0 по математика, а не може така. Като знам миналата година всяка седмица пет минутки, контролни, домашни от по 3 листа, на контролните по 20-30 задачи за 20 минути(искаше да ги приучи да решават бързо заради НВО), а сега...
За помощта мъжа ми може да помага по история и по химия, и по физика и по математика, но като почне да обяснява набора го мързи да слуша. Той нещо да не се мине да научи повече от минимума. Та, за сега не го ползваме, вероятно догодина поне с химията ще се включи. Той знае химията повече от учителите, не съм виждала такова нещо, направо я вижда нарисувана в главата си, и много интересно и практично я обяснява, ама няма кой да се заинтересува...

# 417
  • Между гори и планини
luba_rizova, твоя мъж да запише клипчета с обяснения по химия, да ги пускаш тук, или онлайн стая в Месинджър 😊
Моя по всички разказвателни е добре, само писмено, като го изпитат и се спича здраво, ни образ, ни картина  . Толкова много учи и по химия и български за крайна оценка, а като го изпитаха и се сви на дивана, чак ходих да пуша на двора, да не гледам!

# 418
sssani, Amanda, Didia, другата седмица нашите ще имат контролно по математика върху комбинаторика. В платформата Тричкова е качила линк към khanacademy с допълнителни лекции, задачи за упражение и примерен тест. Подсетете наборите да гледат там. Ако съдя по моя въобще не е свикнал да работи с платформата. Директно ми каза "Ама то това там не е ли само ако сме online"
                Ще напомня довечера,че сега тръгвам на работа,нооо.....не съм сигурна дали ще ме чуят. Yum Математиката не и е любима,а и майка и каза да престана да я тормозя.У тях е демокрация.Мама не дава да се командват и иска сами да се организират и сами да си изпълняват задълженията."Вече не са малки за да ходя постоянно след тях" това е мотото на мама и "Мен никой не ми е нареждал и командвал".Това си е истина - нито веднъж не съм се намесвала в плановете им и в ученето /с едно изключение и претърпях пълно фиаско/ не съм писала теми,решавала задачи и т.н. Бяха изключително самостоятелни и организирани ,защото съм мързелива майка и още в началото ги начих да се справят сами с всичко и ако някъде не се получи да искат помощ.Не си спомням да съм оказвала такава освен в случаите,когато трябваше да воювам с някои "гениални" педагози.

# 419
  • София
Мерси, Грийн Heart Според мен  не са им разяснили  точно и ясно  кога какво гледат и ползват в тая платформа и нямат навици  да гледат и отчитат задания там.Така ще пропускат.Гледам че по БЕЛ има  задания до КОледа попълнени с всякакви проекти.За математиката- още си чакам с надежда резултата от входното.Надявам се да се оттласне от дъното , че  е голям проблем тоя предмет.Като чуе за математика сама се сдухва.Иначе казва че  госпожата обяснявала добре.Ама тя колко  възприема от обясненията..не знам.В крайна сметка са  важни знанията, а не усещането че уж си вдянал  за какво се говори в час.Ще я накарам  уикенда да се занимава  по математика.Дано  наистина седне и си помогне.Доста неща се насъбраха и  не смогва да учи пълноценно според мен.

Общи условия

Активация на акаунт