ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 993
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Бети, представям си какво си изпитала. Бързо да се оправя баткото!
Ние с мъжа ми сме тандем. Винаги пред Митко сме на една позиция и той няма къде да ходи. За училищните неща отговарям аз и там е „правиш това, което майка ти каже”. Всъщност обаче аз не съм учила с него като изключим 7ми клас и то математиката. И като беше в началното училище му правих диктовки. Но винаги, когато е поискал помощ по нещо съм се отзовавала дори и на мен да не ми е ясно, сядам чета и се ограмотявам предварително, за да помогна.
В седмокласната тема влизам даже няколко пъти съм писала, но там наистина нещата ги гледам отстрани. Ако мога с нещо да им  помогна ще го направя.

# 421
  • о`майна лунна нощ е
Какво да му се сърдя на набора. Всеки път като я натвори някаква, се опитва да се измъкне и се оправдава с ДНК и фамилна обремененост, но аз съм огранизиран и сравнително адекватен човек и не му минава номерът. Проблемът е, че тази седмица, пак казвам - тази седмица, за втори път се опитвам да се класирам за родителска, която НЕ Е за нас и/или е минала. Тук почвам да се съмнявам в себе си. За едната бройка да се строя пред компютъра днес в 17,30 часа, за родителска среща, заявена от класния на набора. Добре, ама в Школото ми се появи като събитие 09.09. Леко се разминава с един месец с днешното 09.10.  Осъзнах, че тази прожекция беше през септември и днес ангажимент за кино нямам.

# 422
Момичета, относно програмата от РЗИ ми отговориха, че те гледали да нямат повече от 3 пъти в седмицата по 7 часа, а относно съставянето на програмата, това било одобрено от Министерството Sad
До преди 2 години не можело да имат повече от 3 разказвателни предмета на ден, но са изменили Наредбата, така че явно ще се мъчат децата и колкото успеят за съжаление.

# 423
  • софия
Не е истина! И 3 разказвателни в един ден е много. Да вземат и всички разказвателни да започнат да ги слагат само в един ден и да се знае, че са отметнати.

# 424
Не е истина! Да вземат и всички разказвателни да започнат да ги слагат само в един ден и да се знае, че са отметнати. И 3 разказвателни в един ден е много.

zvаnchе, то излиза, че правят тези седмични програми, както е по удобно за учителите явно.

# 425
Е, какво точно гледат? В смг категорично имахме всички години 5-7 клас: 3 дни с 8 часа, един ден със 7 часа и един с шест. Това е без школи. И още си е така. И учебният план го позволява.

# 426
  • софия
При нас има 3 пъти в седмицата *8 часа. Как е одобрено?
Нали съм албански реотан и стоплих малко бавно. Добре, че Мария писа да се сетя.

# 427
Е, какво точно гледат? В смг категорично имахме всички години 5-7 клас: 3 дни с 8 часа, един ден със 7 часа и един с шест. Това е без школи. И още си е така. И учебният план го позволява.

Maria 007 и това попитах, така се получавало, понеже някой училища карали "нулеви" часове, други пък допълнителни и те там не можели да се намесят, абе и аз не знам вече оправия с тях няма, но в случая не може да се помогне на децата.
 Уж Директорката обеща втория срок да има корекция в програмата, но колко ще има ще видим.

# 428
Днес с ММ сме номинирани за муня на годината, но виновен е той - активирал си стара аларма в 5:00ч . Той става и отива в банята, аз ставам 5 мин след него и се мятам - сандвичи, кафета.. в 5:20 вече и двамата сме осъзнали какво се е случило.. и хайде обратно в леглото до 6:45 Simple Smile
Снощи за първи път младежът учи до 23 ч, но е така като имаш входно и контролно, а до 18:30 си се мотал в залата за тренировки.

# 429
  • Между гори и планини
Ужас някакъв като ви чета! Моя миналата година е имал часове до към 14ч и като сложим допълнителната математика, понякога се е прибирал в 16ч, гледахме да е поне в петък. Тая година лежерно - до 13ч или до 14ч най късно. Трети ден по английски нямат домашно, много ми е съмнително, но пък моя всичко пише и му вярвам. Днес взел участие по литература за Прометей, за огромна изненада да учителката (нали ви казах, че иначе си глътва граматиката). И сега разбра, колко добре е, че съм го натиснала да прочете всичко лятото и сме обсъждали всяко произведение.

# 430
Аз пък не си бях навила аларма на телефона, а уж много се внимавам вечер. Добре, че съм си луда и си се будя в 5.30 и сама. От 7 съм на работа. Девойката вече се обличаше. Simple Smile

# 431
  • Sofia
Момичета, преди време май имаше нещо по темата, но то една и две теми ли са коментирани, та с риск да повторя - препоръчайте ни гинеколог жена.

Основната причина е желанието ми за профилактичен преглед на малката, но защо да не водя и двете. Малко ми се изненада личната, но каза, че няма лошо, само дето и не ми препоръча никого. Тя каже ли име - знам, че е наистина специалист, но като не каже... и съм много притеснена. Аз ходя при мъж, затова търся препоръка за жена.

Дописвам се: д-р Сесил Кедикова от Майчин дом е единствената, която открих за деца и юноши, но е в черния списък на форума, та смея ли сега.

Всъщност вие водихте ли девойките си профилактично и кога?

# 432
  • София
Аз тъкмо щях да те питам имаш ли причина да я водиш?
Ако става въпрос за моята дъщеря - аз бих й препоръчала профилактичен преглед след започване на полов живот ако няма друга медицинска причина преди това.

# 433
Бети, бързо да се възстанови бладецът психически и физически!
За теб- голяяяямо гуш! Да нямаш повече поводи за притеснения ти желая от сърце!

Въпросителна, аз не съм водила моята девойка на профилактичен при г- г бих я завела( на този етап),само ако има причина за това- оплаквания и т.н. Ама това съм аз, за друг може да е по- добре да заведе детето на профилактичен.

# 434
  • Отвъд алеята зад шкафа
Изрично питах моята гинеколожка дали има нужда да водя наборката на преглед и тя каза, че ако няма оплаквания, по-добре да не се води. Препоръча да започнат прегледите, когато се води полов живот, преди това е ненужно и стресиращо. Освен това тя няма как да направи кой знае какъв преглед при девствен пациент - с ехограф през корема и очен преглед на интимната зона. Коремен ехограф правихме преди 2 години при наш семеен приятел, по-скоро на шега, защото аз бях на преглед и девойката любопитстваше какво ми правят. Тогава се видяха яйчниците, матката, каза, че всичко е наред за възрастта.

Проверих програмата на моята девойка - 4 дни х 7 часа и 1 х 6 часа.

Общи условия

Активация на акаунт