ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 982
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Ейй, къде се връщате пак назад във времето..
Майка ми беше извадила всички броеве на РИК миналата година и остана изумена, че няма да трябват за наследника в 7 клас

# 481
  • София
Книги не хвърлям. Помагалата и сборниците от 6 и 7 клас отидоха при племеника, а изписаните с голям кеф накъса на малки паеченца.
В петък в училище се е разшмъркотил и му се е запушил носа та уикенда ще си седи вкъщи и ще се лекува, въпреки че нищо друго освен хрема му няма. Но супер неприатно се изненадох, защото им казали, че по решение на ръководството. трябва да са с маски и в час. Класната им е казала, че за нея това е прекалено и не са били с маски при нея, но другите 4 часа са стояли с маски. И понеже е бил със запушен нос трудно е издържал. Аман вече с този вирус. Та ако не му мине носа сигурно няма да го пусна в понеделник заради маските, въпреки че хич не ми се иска. Никога досега не съм го спирала от училище за запушен нос.

# 482
За мен е редно да се спират, но усещам, че с тази  стриктност ще преподавам честичко  материал за трети клас. Дано да не стане същото и с този за осми, че с френския го закъсах Simple SmileВ същото време минах няколко пъти покрай училището на дребното и чух подкашлящи деца на двора. Мисля, че ще ми писне в един момент, защото и работата ми ще пострада така.

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 14:56 от Amanda.D

# 483
  • софия
.. .
В петък в училище се е разшмъркотил и му се е запушил носа та уикенда ще си седи вкъщи и ще се лекува, въпреки че нищо друго освен хрема му няма. Но супер неприатно се изненадох, защото им казали, че по решение на ръководството. трябва да са с маски и в час. Класната им е казала, че за нея това е прекалено и не са били с маски при нея, но другите 4 часа са стояли с маски. И понеже е бил със запушен нос трудно е издържал. Аман вече с този вирус. Та ако не му мине носа сигурно няма да го пусна в понеделник заради маските, въпреки че хич не ми се иска. Никога досега не съм го спирала от училище за запушен нос.
С хрема и маска е нетърпимо. Хремата се обостря от маската. Нали и аз като теб не спирам за хрема и я пратих в четвъртък на контролно, обади се изтощена да отидем да я вземем с колата и не е успяла да се съсредоточи. Втори път няма да повторя, колкото и каквото да пропусне.
С Коризалия пресякох сопола. Днес почти нищо няма.
Днес имах мунско проявление на РС. Обърках госпожите по БЕЛ 🙃 Добре че още не познават децата.

# 484
  • Между гори и планини
Ужас е това маска и хрема. Аз както съм с хроничен синузит, сигурно ще умра.
Обаче, за всяко нещо ги пращат у дома. Оня ден, нали моя ми звъня да сме го прибирали по съвет на учителката, защото имал главоболие. Оказа се, че не си е издушил хубаво косата вечерта след душа, и нали е дългокос, се схванал врата му и от там го заболяла глава. Добре, че не се вързах, точно него ден имаха 2 часа математика и им в обяснила хубаво задачите по комбинаторика. У дома само го намачках , пие едно хапче и забрави.
Днес се сети, че въпреки, че нямат домашно по английски, имало да довършват упражнения, та седя и писа и слуша диска 2 часа. Сега гледа някакъв филм по Фокс, и после малко задачи, че свършват раздела. Тая година ще оценим колко е била лесна математиката миналата година...

# 485
  • София
Момичета, на Мария Луиза няма никой за лична карта. 😁
Само ние сме.
Ред, тъкмо влизам да се похваля, че и ние подадохме днес за лична карта в 7РПУ и нямаше опашка, само 5 минути чакахме. Явно в съботите е по-спокойно.

# 486
Маска и дори най-най-лека хрема е кошмар. Миналата събота и неделя на състезанието на малкия бях по няколко часа с маска. Заминах със съвсем лек гърлобол, който се обостри страшно много от маската. Винаги като съм с маска ми се запушва носа и след като като я махна пада голямо духане. Досега обаче ми се беше налагало да нося максимум по за час в магазини, а на състезанието откарах два дни по няколко часа с нея. В понеделник, вече без маска, от гърлобола ми нямаше и следа.
Не знам как ще я караме така.
И ако за всяко подкашляне си стоим вкъщи... Че аз след хрема кашлям още един месец. Според мъжа ми, ми е станало навик вече, не че толкова нещо ми дразни на гърлото.

# 487
  • София, Дружба 2
Според мен няма опашки просто защото времето навън е хубаво.

# 488
  • софия
Стон, винаги след настинка или вирус с кашлица (про)кашлям доста време след излекуване. Мангъров ми е казвал, че може да продължи до 2-3 седмици след. Вярвам му и съм спокойна. Естествен процес е. Както придобит спазъм, така и изчистване.

# 489
  • София
Мале като ви чета за по-трудната математика от 7 клас лошо ми става. При Митко са назад. Още никакъв нов материал не са взели.

# 490
Мама Мони, не че е по-трудно, но е доста по-абстрактна. И в комбинация с по-особеното записване, ма то брой елементи, та клас, по-странно изглеждащите формули и става мазало. Като успеят да го осмислят, хич не е толкова сложно. За целта обаче трябва да се решат не 2-3 задачи, а 20-30, да се разпишат формулите, за да разберат какво точно стои зад тях. Като се направи всичко това, се оказва, че не е толкова сложно.

# 491
Според мен най-важното е да се съобрази кога какво да се използва - пермутация, вариация, комбинация, плюс събиране и умножение на възможности. Самите формули са елементарни. Но да. Трябва си решаване, а май няма много време за упражнения.

# 492
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не я следя докъде са с материала по МАТ, но Ема има една 6-ца от участие в клас на задачи с вариации, комбинации и пермутации. По някаква причина, точно този раздел го разбира, за разлика от материала от 7 клас, който сякаш е изтрила от съзнанието си.

# 493
  • Между гори и планини
Моя изрешава маса задачи. По някакъв негов си съкратен начин, много ме дразни , че не пише формули и все ми обяснява, че го решил в главата си. Ама после излизат верни. Така, че, дано ги е разбрал.

# 494
  • София
Ансолютно добронамерен съвет: Не оставяйте децата да решават задачите "в главата си"! Да се научат да разписват и да структурират решенията, е едно от най-важните неща в математиката, според мен!
Освен това, ако сборниците имат отговори, лесно се нагажда решението в главата. Това съм го играла в 4и клас. Чак в края на 8и му гласувах отново доверие. Smirk

Общи условия

Активация на акаунт