ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 965
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
А откъде знаеш, че хремата няма да мине и без Коризалия?
😁

# 526
  • София
За хомеопатията имам теория, че на някои хора им действа едно нещо, на други - друго. В нашето семейство работа върши Инфлуцида и хомеожен/хомеовокс. Другите не ни влияят. Други хора пък са споделяли обратното...

# 527
Изобщо не вярвам на коризалии, танзилотрени, инлфлуцити...давала съм и аз съм пробвала - облекчават и нищо повече. Хрема особено, мисля че от нищо не се повлиява. Не одобрявам хомеопатията принципно.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 18:40 от MollyBy

# 528
  • софия
А откъде знаеш, че хремата няма да мине и без Коризалия?
😁
Естествено, че ще мине, но за 7 дни. И не е само Коризалия. Пръскам и в носа.
Покрай ларингитите толкива съм се стресирала, че като я чуя да кашля и блокирам.
На всеки организъм лекарствата или хомеопатията влияят различно. В крайна сметка, важното е да сме здрави, а всеки знае или мисли, че знае кое е най-добро за него 🙂

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 15:59 от zvаnchе

# 529
Нали знаете - с лекарства хремата минава за седем дни. Без лекарства - за седмица. Wink
Аз също давам неща от сорта на витамин С, Инфлуцид и т.н.

# 530
Аз също давам добавки. За мен е важно да си вярвам, че правя нещо. Имам чувството, че така по- бързо им минава. Големият, да чукам на дърво, досега е пил един път антибиотик за скарлатина. Брат му няколко пъти до тригодишен. Той правеше бронхиолити като бебе
Не съм сигурна, че много ми се е учело по всичко, но мразех да се излагам и да не съм подготвена. Имах си любими предмети и подготовката по тях съм я възприемала като удоволствие, а не тегоба.

# 531
  • Между гори и планини
Аз пък ще ви сложа снимки от днешната разходка. Стига само уроци, цяла зима ще стоим вътре и ще учим. На болните пожелавам бързо оздравяване , времето е лъжовно, хладно сутрин, горещо по обед на слънце.

# 532
Аз явно съм най-лошият лечител. Май никога не съм успявала да я излекувам без да стигнем до АБ или дори до болница. Изпитвам ужас като се разболее. С какво ли не съм пробвала, но все се стига до хард традиционна медицина. Не вярвам на хомеопатия, не я прилагам. Имам приятелки, които така си лекуват децата, но се влачат по месеци с кашлица, според мен си минава сама, просто е до имунна система на детето и до спокойствие на родителя.

При нас с математиката е веселба. Писах ви как дотук е много лекичко. В понеделник имат входно и госпожата е раздала един лист с 14 примерни геометрични задачи. Ихаааа, в над половината има допълнителни построения и хич не бих ги определила към графа ниска трудност. Размърда му се мозъчето на детето. Ама му отне бая време да ги реши (то да види какво да построи е зора) и вика ако това е на входното я стане, я не. После видя, че и в тиймс има качени задачи от госпожата. Те пък са чудесни. Нито са елементарни, нито има нещо, с което човек може да се затрудни ако знае материала, просто показват дали човек знае базовите неща от 7 клас, много ми хареса подбора. Пробва се със суперподробно описване и ѝ стигат точно 40 минути, за колкото е предвидено входното.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 08:35 от Maria 007

# 533
  • Отвъд алеята зад шкафа
Доня, отговарям с една снимка от Люлин планина, с гледка към София и Копитото на Витоша:

И ние вървяхме през подобна гора, букова беше и видяхме това:

В букова гора- буков сечко!

# 534
  • Между гори и планини
gadamer, супер снимки. Едно време като живяхме в София, много обичах да се качваме на Копитото, имаше чудесен ресторант. Буков сечко и ние си имаме, но излиза май месец, като цъфнат божурите. Сега до рекичката видях някакви гъби, но като не съм опитен гъбар, не смея да пипам. А сега е сезонна на есенните манатарки, сърнели, пърхутки, печурки. По някое време ще се ходи на"лов" със съседката 😁

# 535
  • София
Аз обичах да решавам задачи, особено стереометрията. С удоволствие си изпипвах чертежите.
Харесваше ми да пиша по интересни теми, стига да бе са от типа какво искал да каже автора.
Това, което ме дразни е, че не виждам нещо от учебната част (каквото и да е) , което да прави със страст, да му е интересно да научава нови неща. Имам някакви надежди за японския. Като седнем говори само за това, но за съжаление само с говорене не става - трябва и писане...

# 536
  • Отвъд алеята зад шкафа
Точно днес се разминахме в гората с един човек, с 2 големи торби, пълни с някакви огромни гъби. Очевидно и тежаха. А то предишните дни валя, вчера и днес слънце и гъбите само това чакат.

# 537
Това, което ме дразни е, че не виждам нещо от учебната част (каквото и да е) , което да прави със страст, да му е интересно да научава нови неща.

Въпреки, че сам си избра какво да учи, нещо, което ще му бъде интересно, си мислеше, че това е някаква проста работа, безкрайно забавление... Компютърът се смята за устройство, което носи единствено и само радост и наслада и не служи за нищо, свързано с учене/работа.
И сега, когато трябва сериозно да заляга над математиката, само гледа да претупа нещата, колкото да отметне и да сяда бързо да си играе. Резултатът - повече от половината решени задачи грешни, щото не е отделил необходимото време да помисли за решението, само да маркира нещо там като решено...
Това, меко казано, ме дразни. Ама много ме дразни. Така сам си докара двойно повече решеване на задачи, защото просто няма как да стане по друг начин.
В петък ще имат контролно по математика, ако и там така претупа нещата... после ще му е "весело", ама няма да съм аз главното действащо лице на "веселбата". Joy
За домашно има 15 задачи, което мен ме изненада, защото до момента бяха по максимум 5.

За лекуването сме сложна работа. Ненавиждам лекарства. Това за мен е враг номер едно. Като бяха по-малки всяка хрема завършваше с отит. Само като регистрирах хрема и резко ми идваше да грабна автомат. И до ден днешен като имат хрема се прави промивка на носа на всеки час, вече абсолютно самостоятелно от тях.

# 538
И мен ме дразни, че претупва нещата и демонстрира едно високомерие, тип "това го знам, това е лесно и няма защо да го упражнявам". А не е така. Изобщо даже не е така и съм на косъм да го зарежа сам да си чупи главата, защото ми писна да обяснявам и да подканям.
Решавахме вчера задачи с шестокласника, геометрични от група Б на Коала. Казва си детето, че му идват трудни и аз виждам, че са трудни, но той се напъва и полага усилия да разбере какво му обяснявам и да ги схване. Днес го оставих да направи един тест и излязох. Ами направило го детето, една задача само го затруднила и си каза. Ами удоволствие е с него да се работи. И той не кипи от желание да учи, но изпълнява каквото му се каже и гледа да го свърши бързо, че да е свободен. А големият мотльо ще ти скъса нервите с философските си разсъждения относно екзистенциалния въпрос "да направя или да не направя това упражнение/задачи; нужно ли ми е то или не ми е нужно". И така дни наред може да си откара в този дух. Времето си тече, работата си остава несвършена.

# 539
ston, тия екзестенциалните въпроси при мен хич не вървят... Ама изобщо. Само като тръгне да разсъждава в тази посока и го питам дали иска да го пратя в манастира "Шаолин", където цял ден може да е необходимо да прави едно и също движение, докато не издълбае камъните под краката си за да го усъвършенства.
Хиляди пъти съм обяснила за да може човек да затвърди знанията си му трябва много практика. Иска ли да изгради стабилна професионална основа ако трябва ще прави едно и също нещо от тук до края на света, докато не го научи.

Не мога да го зарежа да си троши главата, просто защото не искам после да съжалява, че си е пропилял времето с глупости.
Наясно е, че съм права, но не му харесва този факт. Ама това е положението...

Общи условия

Активация на акаунт