ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 959
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Ами едно към едно ги говоря същите неща и ги правя. Обаче и аз съм човек, да му се не види, и ми писва понякога. А трябва и на другото дете внимание да обърна.

# 541
Шмърциплянку, изпращам ти Мариса да й обясниш и на нея и дано има ефект.

# 542
Звънче, и Моника правеше ларингитни пристъпи до степен, да не може да диша. Стигахме винаги до болница- урбазон, кислород и накрая беше с пневмония.

# 543
  • Между гори и планини
Аз пък бях голямо диване до 7клас. Майка ми се молеше да взема основно (но това пубера не го знае). Бях отнесена, блеех цял час през прозореца, само рисувах. Така изтървах основата на математиката и химията, с тях до последно бях скарана, като изключим геометрия защото мога да си я визуализирам. Нещо ми стана в 7 клас, отидох в друго училище, материала ли ми беше интересен, учителите ли... После в гимназията изведнъж станах читанка, награди имам на реферати по литература, биология, история, психология и физика. Какво ми стана тогава още не мога да разбера, живеех в библиотеката, после тренировки и само химичката и класния по математика се правеха, че не ме виждат, за да не ме изпитват. По астрономия ми пишеше шестици, защото я гонех по коридорите с въпроси извън учебниците. Психоложката ми даваше да чета от нейните книги.
Все още тайно се надявам, някакъв такъв момент да дойде и при наследника. В момента виждам само, че сяда да учи без да му казвам, сам. Което преди беше зор. Може и да има светлина в тунела... Надеждата умира последна 😁

# 544
  • София
От 14-годишния ми опит като родител ми се струва, че истинското боледуване накрая завършва с тежка артилерия лекарства, както пише Бисето.
Всичко останало, което си мислим, че се влияе от хомеопатия, всъщност изобщо не е сериозно. В нашия случай до антибиотик сме стигали три пъти, когато дъщеря ми беше малка. За бактерии в урината. Единия път борихме Протеус Мирабилис (никога няма да го забравя това наименование; повлия се накрая от прост Бисептол, че напоследък рядко се изписва и бактериите не са резистентни към него).
Хомеопатията си е чиста проба шарлатанство и в наши дни вече среща доста сериозен отпор от медицинските кръгове в редица развити държави.
Както и да е, де, мъжът ми успя да купи миналата зима някакъв Проспан за кашлицата на детето. 😁 Сума ти време бучах.

# 545
  • у дома...
За сега не се налага много да подканям да учи. Особено по испански. Там даже се ядосва, че не я изпитвали, когато вдига ръка.
Като новородено има прекарана една пневмония до 40 си ден - вирусна в отделението за недоносени на Първа градска. Май има и нещо подобно и веднага след раждането, 5 дни беше интубирана. Но общо взето не е от сериозно и често боледуващите. Най-сериозното ѝ заболяване беше херпангина преди две години. Общо взето лекувам с чайове, витамини и сиропи на билкова основа. И бабешки лекове.

# 546
  • София
Проспанът не е хомеопатичен доколкото знам. Мисля, че е от листа на бръшлян. На мен доста ми помага.

# 547
  • Между гори и планини
Бисептола наистина помага. Преди 2 седмици мъжът ми беше на легло със седмица с тежка диария, никакви други лекарства не помогнаха, не можеше нито да яде, нито да пие. Вече мислех да отива в болница. Само Бисептола го оправи.

# 548
  • Велико Търново
Инхалаторът, помпата за прахосмукачка и не на последно място ходенето единствено и само пеш при всякакви условия си казаха думата.Божидара за 8 години не е отсъствала от училище, освен, когато пътувахме за Лондон.
Работя в най-голямата аптека в града от доста години и съм се нагледала на всичко, но всеки родител решава как ще си облича, гледа, възпитава и лекува детето.Лично аз не съм крайна в лечението.Стотици левове, обаче за хомеопатия не бих дала.

# 549
  • София
Така е, не е хомеопатия, бръшлян е. Но все тая. Бях абонирана за американски медицински бюлетин преди време. Всичките сиропи от този вид само облекчават евентуално, не лекуват.

# 550
  • Между гори и планини
Аз използвам сироп Тусавит, с вкус на сиропите от нашето детство. На нас ни помага. Проспан и др. не ни действат. Бях писала мисля, че моя синковец във Варна много боледуваше от бронхити. Тук не е имал нито веднъж, да чукна на дърво! Климата е много важен и чистият въздух. Ние сме извън Елена и пушек и от комините няма, коли няма. На отсрещния хълм е полуразрушеното климатично училище за деца с белодробни заболявания.

# 551
Така е, не е хомеопатия, бръшлян е.
Зачудих се, ако се сдобия с кашлица и сдъвча две-три листа бръшлян, хомеопатия ли ще бъде или традиционна медицина. Joy

# 552
  • о`майна лунна нощ е
Ако ме питаш - ще е чист суициден опит. Тоз брашлян е леко отровен май.
Въпреки че наборът е в немска паралелка, сестра му полага много грижи да не забравя английския. Просто не можете да си представите колко досадна и драматична може да бъде и как успява да пречупи и неговия телешки стоицизъм и да го накара да й помогне, пардон - да й преведе направо проекта от БГ на английски.

# 553
  • Между гори и планини
С отвара някаква от брашлян , приятелят французин си прави био препарат за пране 😂 Та колко става за ядене не съм сигурна 😉
И аз обичам чай от жасмин, имам два храста в двора, ама са някакъв друг сорт.

# 554
Още по-добре. Хем кашлица лекува, хем пере. Joy

Общи условия

Активация на акаунт