Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ти какво сготви? Снимай, покажи! 134-та тема

  • 28 892
  • 255
  •   4
Отговори
  • Русе
  • Мнения: 2 910
Заповядайте в новата 134-та тема !!!
ПРИЯТЕЛИ, НЕКА ИМА МИР В ТЕМАТА! МОЛЯ ВИ!


1. Тази тема е за кулинарни произведения със снимка.
2. Тук може да публикувате снимки на всякакъв вид храна приготвена от вас или близките ви.
3. Традиция е да се обсъждат снимките на кулинарните произведения, например да се изказват кратки комплименти, които задължително да са  придружени със снимка на лично кулинарно произведние.
4. Въпроси може да се задават само към показаните снимки. Всички останали въпроси за други ястия, които нямат снимка в тази тема да се задават в темата за "БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори".
5. Който желае може да придружи снимката с линк към рецептата. Също рецептите може да се напишат и в темата към публикуваните кулинарни произведения. Желателно е те да са в скрит текст, за да може да изпъкват преди всичко снимките, което е и основният замисъл на тази тема.
6. Моля спазвайте добрия тон и се наслаждавайте на безбройните неустоими кулинарни шедьоври, които се публикуват всеки ден в тази тема!
7. Темата не е чат! Текстове без снимки, макар и закачливи или само комплименти не са желателни и ще бъдат изтривани.  


Цитат на: L e o в пн, 11 окт 2010, 07:39
Моля ви използвайте бутона ИЗВЕСТИ , постове тип ЗАПИС пълнят 5 страници от темата.
Благодаря ви предварително!
Качване, намаляване на картинки и снимки.

# 1
  • Русе
  • Мнения: 2 910
Зелени доматчета по градинарски


Крем с тиква

# 2
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 2 771
Кутия с обяд



Хлебчета



Скрит текст:

Бургери





Фунийки/ каноли



Сладкиш с извара и ябълки





Винен кебап



Патешка супа



Хлебчета





Крема сирене



# 3
  • Мнения: 1 084
Френски кроасани.

# 4
  • Den Haag
  • Мнения: 1 602
От тази вечер пържени кюфтенца:

# 5
  • Вила Великула
  • Мнения: 963

Пилешка супа

Тиквени кюфтета

Зелена салатка

Винен кебап

Домашен хляб

# 6
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 4 637
Благодаря за новата тема! Heart


Принцеси с телешка кайма и кьопоолу

# 7
  • Мнения: 93
Лека вечеря:

Сок от ягоди с безлактозно прясно мляко и тръстикова захар

Картофена крем-супа и домашни крутони с много подправки

# 8
  • Мнения: 4 461
rossonera, как приготвяш канолите?

От мен:
Безглутенов кейк с ябълки и орехов тахан

# 9
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 2 771
С фунийки за каноли, които съм купувала от Италия.
Нищо сложно не са канолите, трябва само да се внимава при слепването, да не се разтворят фунийките при пърженето, което е важно.
Последните няколко години ползвам тази рецепта. Тя е и първата, която излиза в Google, когато напиша cannoli recipe. Ползвала съм и италиански, няма разлика.
Този път обаче не съм доволна от себе си, затова и ги написах като фунийки, а добавих каноли, защото спазих всичко в рецептата, но забравих да сложа яйце в тестото. Важно е, но се усетих след като го замесих. Правех още няколко неща и се залисах в кухнята. Затова и тези така характерни за канолите "балончета", след изпържването, не ми се получиха. Скоро пак ще ги направя, със сигурност. Не, че тези и без яйце в тестото не се изядоха (омекнаха, както трябва), а направих над 20 бройки.
Слагам снимка на други мои каноли, които съм правила. Тях ги  бях оцветила с малко мусковадо (в тестото) и станаха така тъмни.



Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 09:41 от rossonera

# 10
  • При децата ми
  • Мнения: 3 603
Скрит текст:

Много вкусно изглеждат! Може ли рецептата?

# 11
  • Мнения: 1 292
Моля за рецептата на френските кроасани.

# 12
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 4 637

Ябълков сладкиш със сушени плодове, брашно от лимец и овесени ядки


Винен кебап и ориз със зеленчуци

# 13
  • Мнения: 1 084
В една група ме питаха, дали кроасаните не трябва да втасват два пъти, защото в това видео е дадено, че се оставят да втасат веднъж.
 Аз лично, изцяло следвах рецептата, защото никога до сега не бях правила кроасани. Единственото, което промених е пълнежа.
На същото място ми направиха и забележка, за това че съм написала “френски кроасани”, пък те не били. Нямам идея какви са, така ми дойде така написах, може би сложих “френски” за благозвучие, знам ли, не очаквах да стане такъв проблем.
Та, така момичета, това е рецептата.
При мен се получи, може би късмета на начинаещия прорабори. Станаха наистина хубави.
https://m.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0nzZFHhPlvs4BMvnd0ANlsYRh … amp;v=TU26_G_LDqI

# 14
  • Шотландия/Абърдийн
  • Мнения: 367
Благодаря за новата тема:heart:Пилешка супа за децата

Общи условия

Активация на акаунт