Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №5

• 56 991
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Това имам предвид - че в повечето случаи е до самото дете, неговата концентрация, умения, знания и т.н. и да се търсят причини извън него, в случая носенето на маска, е малко несериозно.
В крайна сметка така се подготвят за сблъсъците в живота. Да не би после всичко да е справедливо и така, както на тях им е угодно?!?!

Във фейбук, май беше, една майка се пеняви, че учителката писала оценки от първия срок за втория. Щяла оплакване до МОН да пуска......  И това дете до 12 клас ли ще го дундурка? Ще ходи да правораздава напред-назад. После, като почне работа, ще ходи при шефа му да пише жалби за разни несправедливости /според нея/.....

# 196
  • София
Ако има нарушение с оценките, значи има и право да се жалва. Как така оценки от първия срок ще ги пише за втория? И аз бих реагирала.

# 197
Когато оценките са оформени за първи срок ,  за кога за ги пише?

# 198
  • София
Остават си за първия срок. Или ако е изпуснала срока да ги впише, сори. Но оценки от първи срок да бъдат вписвани за втори е нарушение. Все едно на теб оценката за тази година да ти е за нещо, което не си направила или си направила миналата година.

# 199
Не мисля,  че е страшна драма. Чак пък до МОН до се жалва.

# 200
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
един сменя училището, защото в това много изпитват, друг има други дертове... всеки има право да се излага както го душа тегли.

# 201
  • София
Аз лично, ако не е нещо от порядъка на 2-3, бих била доволна да е с една оценка напред вече във втория срок.

# 202
  • пустинята Гоби
Родителското задълбаване в оценките, никога не прави добро впечатление.

За да разберем проблема би следвало да знаем как се учи детето принципно, има ли затруднения, какви са му били оценките досега и прочие. За мен да се говори за маски е несериозно.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 11:15 от Mimi Rose

# 203
  • Ямбол
Интересно ми е как ще докаже, че оценките са от първия срок.

# 204
  • пак там
Дамата не го е написала много ясно, но предполагам, че иска да каже, че оформянето на оценките за първи срок се е забавило по време та чак до втория срок. А не че копира оценките за първи и втори срок.

По повод самите оценки:
Мисля, че преди година някъде имаше подобна тема, в която една дама се оплакваше как може толкова много да ги изпитват. Дадох пример със себе си - за двете четвърти на първи срок обикновено имах по 10-15 оценки по предмет. Изпитваха постоянно. И предаваха материала. Но това беше преди много години в една далечна, далечна... страна Simple Smile , където ни учеха стабилно.

# 205
Казусът беше, че детето ѝ е ходило едва 4 дни на училище от втория срок, а има две оценки от писмени изпитвания  и жената смята, че са от такива, правени в първи срок. Не разбрах дали е говорила с госпожата. Смяташе да се жалва в МОН за тази велика драма...

# 206
  • Ямбол
Да се жалва, нищо няма да направи. При писмените изпитвания има регламентирано време за проверка, мисля 10 дни беше. Когато се проверят и е започнал втори срок, оценките се нанасят за втори срок, а срочната оценка от първи срок е била върху знания без тези от писменото изпитване.
Някои родители наистина малко се престарават, вместо да помислят преди това каква е същността на оценяването.

# 207
Мога да споделя за количеството тестове в училището на сина ми - трети клас, 8 години. В чужбина е, но пък може на някои да им интересно като информация - всеки ден правят тестове, понякога по два. Някои са по страница, други по три. За следващата седмица например в понеделник има диктовка + тест върху някакви думи (не съм ги видяла още), двете по френски, във вторник спелинг тест по английски - 25 думи, които трябва да напише правилно, и да състави изречения с 10 от тях, които учителката ще каже. За сряда стихотворение от пет куплета, за четвъртък тест по френски - бъдеще време и едно минало време. Всичко това се оценява.

От време на време се появяват и разни други тестове, които не са били обявени.

Зор си е според мен, но така детето вече не се впечатлява от думата тест.

# 208
  • пустинята Гоби
То и тук правят подобни изпитвания постоянно, сега дали е точно тест и има оценка е отделен въпрос.Така или иначе помагалата са под формата на задачи и всеки ден имат самостоятелно потълване на страници от тях. Моят син е втори клас и имаше 70 оценки първия срок, което хич не е малко.

# 209
  • Върху лъчите на Слънцето.
при нас тестовете са всеки ден.
не виждам как маската ще го накара да забрави каквото знае.
Да.
Зачудих се - учителите защо не забравят уроците заради маските? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт