Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Неспокоен сън

  • 557
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте,пише Ви една объркана и притеснена майка на момченце на 15м.
Притеснена съм, защото колкото повече расте, проблемите със съня на детето сякаш стават все по-големи. От ден 1 до сега, нямаме нито една нощ, в която да сме спали непробудно- в най-добрият случай се буди 2-3пъти за АМ. Отдавахме буденето нощен на колики, зъби, топло,студено, матрак,липса на възглавничка, възглавничка, прекалена активност преди лягане... - КАКВО ЛИ НЕ И ВСИЧКО БЕЗ РЕЗУЛТАТ. Детето спи не повече от 3ч. (На 2дремки) през деня(често ме питат дали не спи мн през деня и затова нощем да се буди толкова). Има нощи в които, сме по цяла нощ на ръце, а има и такива в които не иска на ръце,не иска в леглото, не иска нищо. Преди време в тема из сайта бях прочела от мама,че детенцето и се е оказало със сериозно заболяване, аа тя не е разчела симптомите на неспокойствието му и вече съм силно притеснена. Притеснява ме и факта,че много често дори през деня детето се буди със силен плач. Рядко го оставям да спи сам в стаята, дори през деня,защото събуждането със захласване определено ме плаши.
На пръв поглед детето е здраво, храни се добре, ходи, "говори" нормалните неща за възрастта си, не винаги обича да контактува с непознати за него хора,  но вече всичко, различно от нормалното,което прави ме притеснява.

# 1
  • Мнения: 456
Ако съдя по моята дъщеря, която също е на 15 месеца, дневният сън е много. Малко преди годинката започна да спи по веднъж на ден. Сега дневният сън е около 2 часа, даже често по- малко. До скоро я кърмих, будеше се по 3-4 пъти. От вече седмица не суче. Вече няколко дни давам преди лягане каша, около 21ч. И се събужда само за вода. Иначе, ако не яде преди лягане, задължително се буди през ноща.
За контактите и дъщеря ми започна много да дели хората. При непознато изобщо не отива, крие се зад мен. От много възрастни дори започва да плаче.
Как е разпределен дневният сън? В колко часа заспива? В колко часа става?
Нормално е да се будят. По това, което съм чела и чувам от майките, че децата се събуждат поне до 3г възраст. Също е напълно възможно и да са зъби, някои деца много ги мъчат и дълго време.

# 2
  • Мнения: 515
Дъщеря ми беше така до 2,5г. Нито една спокойна нощ. Това е до тип нервна система на детето, още не способно да спи цяла нощ. Не е от колики, зъби и каквото ви хрумне. Просто някои деца са така.
На мен също дневният сън ми се вижда много за тази възраст, но моето дете винаги е спяло много малко, та може би затова.

Общи условия

Активация на акаунт