С кърма или с адапте, расте красиво ЮНСКОТО дете

• 14 416
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
  • София
anita_s, Честит имен ден на твоя хубавец, нека името му да му донесе много здраве и щастие....  bouquet

# 136
Здравейте мили момичета! Heart Eyes
Първо да честитя на всички малки и големи ,които празнуват,няма да изреждам поименно да не пропусна някой,нека да са здрави и многооооооооооо щастливи!  bouquet
Анитка,аз ти писах на лични за срещичката,но моето предложение е да бъде другата седмица за да могат да се включат и мамите с ученици.Нека някоя мама която има фото да вземе да нащракаме бебетата,че аз докато се наканя да кача някоя снимка,дечковците ще проходят Joy
Анитка,Криси е голям сладур,нали и нашия бати е Кристиян и аз имам особени аспирации към това име smile3525
Люта чушка,нямам думи за онзи сайт ,който изпрати, аз много обичам животните и ми се скъса сърцето като видях това,какви са тия хора бе направо затвор за тях #2gunfire #2gunfire #2gunfire
А сега чакам бебка да се събуди и отиваме за цветя и други неща за първия учебен ден на баткото!
Целубки на всички Hug

# 137
anita_s, Честит имен ден на твоя хубавец, нека името му да му донесе много здраве и щастие....  bouquet
[
Люта чушка ми напомни,че днес е Кръстов ден,
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ ,ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!
АНИТКА,НА КРИСИ СПЕЦИАЛНО  bouquet

# 138
  • Варна
Ооооооо......благодаря на Люта чушка че ме светна....не знаех за именния ден. И благодаря за поздравленията. Ами да взема и да почерпя  Simple Smile

# 139
 bdbaloni  balonihbdayЧестит рожден ден на Yanan!Много здраве и късмет и най-вече щастливи мигове с бебчо! hbday  baloni bdbaloni baloniИ на Криситата-честити имен ден...ако има и други именници-да се чустват поздравени от нас baloni/мен,Сами и Ивалю...както сега е кръстен от батко си/
Ние ще поемаме навън,че доста бели стават вкъщи докато се мотаем/че от няколко дни оставям Сами без памперс вкъщи и си придставете какво става...  clean  bath wash hangsmile3514ама няма начин...иначе ще си го носи до като се ожени... smile3515
anita_s ,ти направо ме разби с тия чушки...е,това не мога да си го причиня...а и не виждам как бих могла...то и преди да ги наредя децата не съм пекла/виж компоти ,сладка,краставички-може,ама такова с опушване... Naughty/..та сега ли...дано мама и тати да опекат,ако не....в магазина има.../а,това с тортат -да знаеш,не е честно... badscale/
За родилката във Варна вече са ви обяснили,но честно казано още ми е гадно като си спомня...имах позната с подобен случай...и затова ми е такова едно....само,дето тя оживя..но такава психическа травма и остана/а относно това ,че не е усетила...и моята позната не беше разбрала,че е станало нещо с бебето-понеже матката почва да котрахира за да изхвърли плода и тези контракции се бъркат с движения...а тя беше ходила незнам колко пъти на лекар и понеже не се полагал ехографски преглед я слушали със слушалка  и и казали,че всичко е наред...и на термина-я разродили и накрая-"Ми радвайте се ,че поне вас спасихме Sick Sick Sick.../...незнам ако на мен ми се случи нещо подобно просто ще #2gunfire Misc Bomb bambamи незнам още какво...ама затова все разправям,да пази Господ от некадърници.../съжелявам,ако съм ви развалила настроението,но просто съм бясна..а и допреди малко грледах "Искренно и лично"-темата беше: красиви по време и след раждане.....е направо ми скриха топката-какво ти гледане на деца....трябва да пазим диети,да ходим на фитнес,солариум,на диетолог,пластики да си правим....пък децата да си се гледат сами...накрая не издържах и смених канала...
Чао засега-надявам се до довечера да стигна пак до тук...поне няма да имам конкуренция за компа....

Последна редакция: чт, 14 сеп 2006, 11:26 от Анонимен

# 140
  • BG
Честит рожден ден на Yanan nbirthday
и честит именник на Anita_s smile3525
И аз като Камбанска съм в категорията с три деца-едното на 3 месеца,другото на 7 години и третото на 31 години.И понякога направо ми е по-лесно като го няма таткото,щото той освен да ми разхвърля друго не прави SadИ като се опитах да се оплача на майка му,тя ми заяви,че "много си го разпуснала" #Cussing outСега уж сме се разбрали той да кара баткото на училище,защото училището не ни е много близо и не ми се препуска сутрин по улиците с бебчо.
И ние обичаме да си лапаме ръцете,но особено предпочитан е левия палец.Засега удържам положението с ръкавички,ама докога ще е незнам.
Сега ще се храним и после отиваме да купуваме тетрадки Grinning
Лек ден на майчетата и бебоците Simple Smile

# 141
  • Варна
Здраести пак...то днес май не мога да стана от компа  Mr. Green
Нека някоя мама която има фото да вземе да нащракаме бебетата,че аз докато се наканя да кача някоя снимка,дечковците ще проходят Joy
За фотото съм насреща  smile3509
Камбанска, Сами ако случи на жена, може и след сватбата да си ходи с памперс  Wink дано обаче го махнете по-скоро, че да ти облекчи малко живота /и бюджета/
аз да изчезвам, че малкия си иска разходката......

# 142
Честит рожден ден на Мама Yanan   smile3525 и имен ден на Криси на Anita_S
 newsm51
Kambanska,  а защо не си поговориш с мъжа ти, че все пак не си му слугиня и имаш нужда от помощ при отглецдането и на неговите деца?
Моят мъж също беше мнооого мързелив и не ме питайте как го превъзпитах. Хиляди разговори, скандали и сълзи, че не съм му слугиня и че не ми е дете, за да го дондуркам. За 4 години резултата е следния: пак разхвърля, но само като го погледна лошо и той знае, че трябва да си оправи хаоса, а ако и от поглед не разбере вкарвам каменната физиономия и много бързо ме разбира какво искам да му кажа, а ако и тва не помогне - оставям го да си използва всички гащи, ризи, тениски и чорапки и като ме пита къде са ми гащите? и аз му отговарям, че са в коша и че няма да помръднат оттам, ако не ми помага. Също така, може и да не му сготвя и ще яде 5 дена само лютеница и после що "акал" едвам-едвам и било червено Mr. Green да видите как изведнъж се сеща колко е хубаво да помага, за да има чисти дрехи и сготвено ядене.

# 143
  • София
Здравейте, мацки! Имам минутка в нета и бързам да ви пиша, че не съм ви забравила. При нас станаха големи гадости и се изнесохме от свеки. Сега сме нагъчкани като сардели при майка ми и търсим квартира. Ако не намерим до края на месеца ще пуснем нет при майка ми и ще мога да пиша пак често.
Вики е добре. Направо не е същото бебе откакто сме при майка ми. Явно моите нерви са му оказвали влияние. Коликите минаха, сега само вечер сме кисели. Плаче по-малко, но пък доста по-силно. Направо крещи понякога  Laughing На последната консултация беше 5 кг. и 57 см. и беше качил 800 грама от предишния път, което си е супер. Още сме само на кърма и не смятам да захранвам скоро. Бяхме на ортопед и слава богу, всичко с изкривяването е наред. Докторът дори каза, че не е нужна никаква рехабилитация и гърдичките ще се разгънат сами, но педито ни даде направление за 10 дни масаж и гимнастика и сега ходим всеки ден. Бебо е страшно доволен.
Много ми липсвате, надявам се скоро да мога да влизам пак всеки ден. Целувки на всички бебешки дупета от мен!

# 144
ъжелявам,ако съм ви развалила настроението,но просто съм бясна..а и допреди малко грледах "Искренно и лично"-темата беше: красиви по време и след раждане.....е направо ми скриха топката-какво ти гледане на деца....трябва да пазим диети,да ходим на фитнес,солариум,на диетолог,пластики да си правим....пък децата да си се гледат сами...накрая не издържах и смених канала...
И аз не издържах...Всички тези нещица не са за простосмъртните майчици.
Виждам, че уточненията за варненската среща се вихрят, а софийската пак остава на заден план. Най-вероятно няма да мога да дойда, че неделята ми е планирана. ooooh!
За сега мислим и ние да кръстим Бобко /по идея на Кабранска, за което благодаря, не се бях сетила/ на 23-ти септември. Дано е хубаво времето. И аз не съмчувала че се купува нещо на кръстниците,дори не държа и те да купуват на Бобко. Важен е ритуала.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2006, 19:09 от emsy

# 145
За сега мислим и ние да кръстим Бобко /по идея на Кабранска, за което благодаря, не се бях сетила/ на 23-ти септември. Дано е хубаво времето.
В тази връзка, на ритуала до колко е съблечено детенцето? Само крачетата ли се топват във водата? Да знам как да го облека. newsm78

# 146
  • на брега на Дунав
Иха, напрао ми скрихте шапката от толкоз четене  #Shocked. Заключението е: ще санкциоирам много строго интернет доставчика ни защото ме остави цял ден без нет. Направо ми се разказа играта ви казвам.  Joy  hahaha. И все пак много се радвам, че вече пишем по-често то какво беше с тия разходки  ooooh! два дена - два реда. Много празнуващи  Mr. Green. Сигурно ще забравя нещо да пиша ама за най-сигурно ще го направя така: Честито на всички празнуващи малки и големи и още по-големи. Да сте живи и здрави. Прегръщаме ви с Еми и Сами всичките накуп..
vesseluchka благодаря ти миличка за насърчителните думи. Аз се настроих вече на некърмеща вълна или поне така мисля. Утре вече мисля да почна само на АМ. Опитах и с Рицина и за любопитните да кажа, че определено има ефект, почнаха да ми се понапрягат гърдите у цвета на млякото се смени щото беше станало направо като водица. НО ефекта щеше да бъде пълен ако бях почнала да го пия още когато кърмата започна да намалява. Сега е твърде малко и може би пак щеше да стане ако Сами всеки път сучеше от мен, а той повечето пъти реве и не ще (няма как да стимулирам лактацията, а нали е задължителн условие). Поне ако дай Боже имаме и трето бебе ще знам по-рано да започна с него щото явно аз не съм от млекодайните мами. Сега се настройвам на вълна редовен М, че вече е неизбежно. Ако утре все още съм на това мнение и не ми се е завъртяла шайбата ще се присъединя официално към некърмещите мами.
Kambanska i siska79 изхващах ви при майските мами   hahaha  Joy.  smile3532
оф пак много стана писаното, чакай да завъртя един нов постинг да се направя малко на разсеяна  Mr. Green

# 147
  • на брега на Дунав
Ама толкова отдавна не съм писала, че просто не е истина  Mr. Green.

...Моят мъж също беше мнооого мързелив и не ме питайте как го превъзпитах. Хиляди разговори, скандали и сълзи, че не съм му слугиня и че не ми е дете, за да го дондуркам. За 4 години резултата е следния: пак разхвърля, но само като го погледна лошо и той знае, че трябва да си оправи хаоса, а ако и от поглед не разбере вкарвам каменната физиономия и много бързо ме разбира какво искам да му кажа, а ако и тва не помогне - оставям го да си използва всички гащи, ризи, тениски и чорапки и като ме пита къде са ми гащите? и аз му отговарям, че са в коша и че няма да помръднат оттам, ако не ми помага. Също така, може и да не му сготвя и ще яде 5 дена само лютеница и после що "акал" едвам-едвам и било червено Mr. Green да видите как изведнъж се сеща колко е хубаво да помага, за да има чисти дрехи и сготвено ядене.
Ей това ме хвърли в оркестъра  smile3532. Само така ще ги превъзпитамеме мъжитата. Нашия и той тази вечер щял да ходи по мъжки на концерт на 'Ахат", ами аз не искам ли отида. Иначе не мога да се оплача много от него помага колкото може момчето, ама след съкращението на държавната вет служба от няколко месеца се мъчи да избие на частния пазар с една скромна вет клиника, та времето му е мноооооого малко. Обаче всяка неделя отделя няколко часа за семейството (разходки, вечеря навън и такива ми ти работи). Айде стига толкоз, че ще разкажа играта и на някой друг с толкоз четене. До скоро  Hug

# 148
Здравейте пак...аз нали обещах днес пак да пиша/довечера компа също е само на мое разположение/ та влезох да се отчета...
Ние направихме разходката,видяхме се с повечето Пловдивски мами и бебоци,после храних,приспивах,преобличах...И сега метнах едно кафе  food010 /конска доза/,та малко ми просветна,че нещо почнаха да ми падат батериите..Да ви се похваля,дотук положението със Сами е сухо и ако устиска до довечера съм му обещала мнооооого голям сладолед..ама"шошколадов"smile3521smile3521 smile3521
Иначе благодаря за съчуствието и подкрепата...Ама,аз не се оплаквам,просто споделям...щот то се е видяло,че вече е изтървана работата,ами и вие да не я изтървете...Munichka,всичко това вече е изпробвано/че и още по крупни мерки съм прилагала/,ама ефекта е от два часа,до максимум ден и половина/след много викане и ...докато изгладя дрехите/ Mr. GreenЯвно не съм достатъчно лоша smile3516А за майка му...нали съм ви разправяла-нейната позиция по-въпроса е"Ако искаш да ми се хвалиш,хвали ми се,ако ли не-не ми казвай"...Все едно аз съм го възпитавала... newsm61
Емси-при нас сами го къпаха целия/и доколкото съм присъствала на кръщенета,май бебетата ги къпят цели,на големите само мият краката,че им е малък кутела/...А за дрешки-прецени според времето...на важното е като го кръстят да го облечете в нови...Такъв е ритуала,макар че аз си ги купувах,че нали ви казах,че кумата и кума ни не са семейни и не исках да ги натоварвом излишно..пък и си помислих,че може да не се сетят ,че дрехите трябва да са изпрани и изгладени...те иначе си бяха направили труда да купят,но се облякохме с праните...А за гостите-ние все така-на революция-ги правим нещата и да ти кажа вече никой не реагира,щото другия път и от почерпката ще го съкратим...досега всичките ни ритуали са в съвсем тесен/нероднински/ кръг и даже е по-хубаво....
Тинтири-Минтири ,нямаш си на представа,колко се радвам,че всичко при вас се е оправило...защото като зачезна за толкова дълго и ....нали знаеш какво ни е изчанчено въображението/поне моето де../,но най-важното е ,че Вики е добре...пък тия простотии със свекито-радвай се,че всичко е минало и че продължавате напред/нали знаеш"Това което не ни убива ,ни прави по-силни"/Гледай да си здрава,спокойна,да се обичате със татито и да се радвате на един здрав и хубав син....всичко друго е загуба на време и енергия...
korneliia_h ,и за теб се радвам мила...ако Сами не иска да суче ,взимай помпа и цеди...пък после все ще го излъжеш със шишето/ти си герой,щом успя и на цвят да го докараш newsm44/...а за залавянето...то такива приказливки като мен и Сиска,трудно можеш да озаптиш само в една тема...то и други гастрольорки има,ама не казвам...а за собствено извинение,ще кажа,че аз там се изявявам още от ранната си бременност... Embarassed
А, и ако има начин иди на концерта на Ахат,аз ще чакам отзиви...че при мен и изгледи няма да ме заведат скоро на концерт... smile3518

# 149
Здравейте пак от мен,то се е видяло че няма да мина без пост преди следобедната ни разходка Joy
Момичета,днес ходих малко по магазините да купя някоя нова дрешка на батито за училище и посетих 2-3 бебешки магазина да накипря с нещо и бебка,ми то направо ми се оплаши окото от цени #CrazyЩе ви дам един пример-ескимос от 2 части /долница и яке/ за зимата струваше 108лв,егати #ShockedВсе знаех че са скъпи детските дрешки ама това на нищо не прилича,че на мен батито ми излиза по-евтино с облеклото,купуваш 3-3 чифта дънки,още толкова маратонки и фанели и всичко е ок,ама бебка е друга работа,нали е толкова желана мома,аз докато бах бременна само момиченцата заглеждах и си представях как ще кипря моята принцеска ,а татито ме подиграваше че още от родилния дом ще и сложа "диско въшки " newsm47на косичката!Та ще рябва да пообиколя града да вида дали навсякъде е такава скъпотия newsm78
Айде чао,че вече ме викат

Общи условия

Активация на акаунт