Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 68

• 41 622
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
За бременни, деца и хора с хронични заболявания. Върху такива не са тествани, съответно няма данни как и дали биха навредили.

# 511
  • София
Здравейте, мами. Има ли сред вас следният случай - при фетален преглед да е забелязано наличие на кръв в околоплодните води и в червата на бебето. В 19 г.с. Съм и бих се радвала да споделите.

# 512
Момичета, ваксинирането срещу Ковид 19 по време на бременност не е препоръчително нали?
В Германия не е позволено изобщо на бременни и казаха да не се прави ако ще опитваш да забременееш до месец. За всички други засега е позволено.

# 513
Здравейте. Дали някоя от вас пие аспирин проект по време на цялата бременност? Аз нямам заболявания, първа бременност, бях на първи преглед днес и леко се учудих, когато лекарят ме посъветва да пия всеки ден по една таблетка... за по-добро кръвоснабдяване към плода...

# 514
На мен не ми е предписван превантивно, единственото, което ми предписаха в началото беше фолиева киселина и по-късно железен препарат заради нисък хемоглобин (който при първата ПКК си беше добре). Доколкото съм запозната аспиринът разрежда кръвта и ако нямате предпоставки за приема му (тромбофилия или други състояния, които сгъстяват кръвта) не знам дали ефектът му би бил положителен или отрицателен при бременност. Прекалено разредената кръв и ниски тромбоцити (не знам дали е реален риск при един аспирин дневно) не звучат ок за плода.
Да не би да са Ви пускали ПКК или вирусология и някой от резултатите да съмнява лекаря за сгъстяване?

# 515
Здравейте. Дали някоя от вас пие аспирин проект по време на цялата бременност? Аз нямам заболявания, първа бременност, бях на първи преглед днес и леко се учудих, когато лекарят ме посъветва да пия всеки ден по една таблетка... за по-добро кръвоснабдяване към плода...

Привет, аз съм такъв случай, че даже и от преди да забременея ми го дадоха.
Честита бременност!
Накратко: прокървих в 7-8 седмица (понеже при мен е в комбинация с НМХ) и ми го спряха до 13гс, от тогава го пия всяка вечер и проблеми не е имало до вече 22гс. Единствено биха ми коригирали дозата, ако нещо се наложи.
АП се ползва както за вродени проблеми, така и за редица състояния, характерни за периода на бременността: профилактика на прееклампсия, влошен приток от някоя от маточните артерии и други.
В ранна бременност може да е нож с две остриета (има дълго действие и при евентуално кървене е по-сложно овладяването) и повечето лекари внимават.
Не се пие чак до края, не помня до коя седмица беше, но имате още доста време до тогава.

# 516
Не са пускани ПКК, нито вирусология, никакви изследвания изобщо. И затова се учудих.

На мен не ми е предписван превантивно, единственото, което ми предписаха в началото беше фолиева киселина и по-късно железен препарат заради нисък хемоглобин (който при първата ПКК си беше добре). Доколкото съм запозната аспиринът разрежда кръвта и ако нямате предпоставки за приема му (тромбофилия или други състояния, които сгъстяват кръвта) не знам дали ефектът му би бил положителен или отрицателен при бременност. Прекалено разредената кръв и ниски тромбоцити (не знам дали е реален риск при един аспирин дневно) не звучат ок за плода.
Да не би да са Ви пускали ПКК или вирусология и някой от резултатите да съмнява лекаря за сгъстяване?

# 517
Ами, мога само да кажа, сменете лекаря. Аз съм на НМХ от самото началото заради мутации. И досега съм убедена, че получих хематом и отлепване в ранна бременност заради допълнителен прием на аспирин, ей така за всеки случай, много четох тук, въобще не се предписвал преди 12седмица, аз пиех по 150мг от 6-9 някъде. В последствие отидох на второ мнение в Сф при адекватен АГ и категорично казаха да ме го пия. Внимавайте с аспирина, ако има някакви съмнения, по скоро да се пуснат изслвдания за тромбофилия, но това ще ви го каже лекар. Мога да ви препоръчам д-р. Анна Богданова и др. Данаил Илиев.

# 518
Не са пускани ПКК, нито вирусология, никакви изследвания изобщо. И затова се учудих.
А да не би АГ да е установил някакви проблеми с кръвотока към плода?

# 519
Не мисля. Прегледът се състоя в 6 г.с. Лекарят каза, че изписва Аспирин Протект на всичките си бременни. Дори ме попита защо го гледам така учудено /явно е проличало само от погледа ми, с наличието на маска/. Аз отговорих, че съм изненадана тъй като съм чела, че аспиринът е противопоказен за бременни. И той каза, че не съм чела достатъчно.

Сменям лекаря и това е.

# 520
Не мисля. Прегледът се състоя в 6 г.с. Лекарят каза, че изписва Аспирин Протект на всичките си бременни. Дори ме попита защо го гледам така учудено /явно е проличало само от погледа ми, с наличието на маска/. Аз отговорих, че съм изненадана тъй като съм чела, че аспиринът е противопоказен за бременни. И той каза, че не съм чела достатъчно.

Сменям лекаря и това е.

Не, аспиринът не е противопоказен при бременни, говорим за нискодозирания, не за обикновения. И наистина напоследък се изписва масово на бременни - профилактично за подобряване на кръвотока. Но без изследвания и според мен не е много ок, може да доведе до кръвоизливи.

# 521
Аспирин протект на всички бременни?Еха,това да не тик-так,не  бих го пила ей така.

# 522
За бременни, деца и хора с хронични заболявания. Върху такива не са тествани, съответно няма данни как и дали биха навредили.

Ваксините за Ковид не се препоръчват и на хора с алергии, автоимунни заболявания, високо кръвно и преборилите ракови заболявания;
Др. е въпросът дали всички с алергии и автоимунни заболявания знаят, че ги имат;

# 523
Момичета какво мога да пия за цистит, изпитвам много силно парене и болки, уринал с боровинка дали е подходящ, бременна съм в 11та седмица, много искам нещо да ме облекчи, че не се търпи...

# 524
Момичета какво мога да пия за цистит, изпитвам много силно парене и болки, уринал с боровинка дали е подходящ, бременна съм в 11та седмица, много искам нещо да ме облекчи, че не се търпи...
Обади се на АГ ако още работи. На мен при урокнфекция в 13гс ми дадоха антибиотик. Отделно с това пия сок от червена боровинка от тогава.

Общи условия

Активация на акаунт