Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Странните неща които правя

 • 7 955
 • 115
 •   2
Отговори
# 90
 • Мнения: 677
Кафето го пия хладко, сутрешното дълго кафе, го ближа до обяд. После правя още едно което изпивам към 4 следобед.
   Същата съм и аз. Значи докато си изпием кафетата, дойде време за виното Wink

# 91
 • Мнения: 1 595
А аз като спя, винаги си завивам врата и раменете. Всичко друго може да е отвито, но вратлето - никога!

# 92
 • Мнения: 2 833
Мразя непознати да ми говорят на "ти", или някой да  дъвче, пие или мляска, докато ми говори по телефона ...това последното ми е най-пълната отврат и направо ме влудява 

# 93
 • 1444
 • Мнения: 66
Ех, разпознах се сред много от коментарите Simple Smile
Това да не се стъпва върху шахта ме подсети за още нещо дето от детинство спазвам - ако черна котка ми пресече пътя задължително трябва да се завъртя 3 пъти и да плюя в страни Laughing не ме питайте защо.
И аз не мога да ходя боса и на 40 градуса съм с обути крака, освен на морето с джапанки иначе сандали не нося, но то и крайниците са ми вечно студени по друга причина. А за спането  - винаги по гащи и тениска!
И аз проверявам дали съм заключила външната врата и колата по няколко пъти...
Никога не махам лъжичката за кафе от чашата - пия го дълго време - до обяд и след обяда правя друго, което пия до 18ч, задължително с малко мляко!
Ненавиждам, когато изрично съм сложила знак "не безпокой" в скайп или гугъл мийт (защото съм в среща или обядвам) и някой колега да ме занимава с нещо, което не е спешно, това ме влудява.
А и хич не обичам някакви случайни хора дето не ме познават добре да скъсяват рязко дистанцията и да ми задават прекалено лични въпроси и да фамилиарничат с мен. В червения списък веднага.
Десктопа ми е идеално пореден - систематизиран в папки от ляво надясно (искам да си виждам готината картинка отзад все пак и да намирам всичко за секунди. Признавам си не съм от тези, които владеят хаоса и им се възхищавам. Респект!)
Не вдигам на непознати номера.
Има и други май, но не се сещам в момента.

# 94
 • Мнения: 96
1. Винаги излизам мокра от банята и не се подсушавам. Обичам да усещам водата по мен.
2. Нося различни чорапи.
3. Обичам да ям солено-сладко-солено.
4. Когато спя с някой в леглото, лягам по-надолу на матрака от него. Нямам идея защо го правя, несъзнателно е, нито пък откога е така.
5. Обичам единия ми крак да е завит, а другия отвит.
6. 3 пъти проверявам дали съм заключила.
7. Спя с плюшено мече и котарака ми (на 25г. съм)
8. Пия всякакъв алкохол на екс и чист - водка, вино, ракия, мента, узо и т.н.
9. Пия кафето си на екс - късо, без захар.
10. Понякога, когато шофирам в двулентов път и насреща идва кола, за секунда ми пробягва мисълта "ами ако излезна в насрещното". Същото ми се е случвало, когато заставам високо над някоя пропаст или скала и ми се прокрадва буквално за секунда мисълта "ами ако скоча..". Бях открила в една статия, че това се нарича "зовът на празнотата". Прилагам и пасажа от статията: "Копнежът да се хвърлите в празнотата, когато сте на много високо място. Понякога сте на много високо място и изведнъж усещате как то ви зове. В този момент се появяват противоречивите чувства на желание да се хвърлите и страх от самото чувство.. Някои казват, че това странно усещане идва от скритото желание да „рискуваш живота си“. С други думи, искате да се изправите безразсъдно пред дадена опасност. В някои култури това чувство е известно като „зовът на празнотата“.

# 95
 • Мнения: 825
"Когато дълго време се взираш в пропастта,тя също започва да се взира в теб" Yum - Ницше

# 96
 • Мнения: 1 424

10. Понякога, когато шофирам в двулентов път и насреща идва кола, за секунда ми пробягва мисълта "ами ако излезна в насрещното". Същото ми се е случвало, когато заставам високо над някоя пропаст или скала и ми се прокрадва буквално за секунда мисълта "ами ако скоча..". Бях открила в една статия, че това се нарича "зовът на празнотата". Прилагам и пасажа от статията: "Копнежът да се хвърлите в празнотата, когато сте на много високо място. Понякога сте на много високо място и изведнъж усещате как то ви зове. В този момент се появяват противоречивите чувства на желание да се хвърлите и страх от самото чувство.. Някои казват, че това странно усещане идва от скритото желание да „рискуваш живота си“. С други думи, искате да се изправите безразсъдно пред дадена опасност. В някои култури това чувство е известно като „зовът на празнотата“.
Интересно. На мен ми се е случвало, като се разминавам с друга кола, да си помисля "ами, ако колата ми поднесе и удари другата?" ; при изпреварване и прибиране в лентата "ами, ако се бях ударила в колата пред мен заради несъобразена скорост?" ; при включване на магистрала "ами, ако тирът ме беше ударил отзад?". Не всеки път, естествено. Гади ми се от самата мисъл, че тези ситуации са напълно реален сценарий. По принцип. Обаче съм си преобразувала неприятното усещане в нещо полезно. Знаете, като се случи нещо наистина неприятно, как си казваме - "ех, да можех малко да изчакам; да не съм толкова неспокойна и нетърпелива; искам да върна времето назад с 5 мин" и т.н. Тези неприятни мисли ме правят по-предпазлива и внимателна. Лошото минава като част от секундата в ума ми, но си казвам - "да, това не е невъзможно  да се случи, НО ще внимавам и всичко ще е наред". Дори си мисля, че е и за добро да ме навестяват тези шантави мисли. Да не би да съм си "повярвала" прекалено.😉

# 97
 • Мнения: 577
Когато съм сама вкъщи си надувам музиката на макс, обикалям стаята в кръг, ходейки задължително на пръсти, с наведена глава, мятайки коси и ръце навсякъде и си представям неща и ситуации, които никога няма да ми се случат Simple SmileJoy Правя го от съвсем малка, сега съм на 23 и винаги се крия от хората, като го правя Joy Един път съквартирантката ми от общака ме завари как го правя, аз изкрещях неистово като я видях и се скрих от срам в гадния ни общашки кенеф 😂 Никога не говорихме за това... Но понякога, когато го правя сама, ми се привижда, че някой влиза в стаята и тогава си крещя от ужас сама 😂😂😂 Трябва да отида на пихиатър...

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 19:50 от Алетея

# 98
 • Мнения: 6 157
По-скоро си за екзорсист 😂

# 99
 • Мнения: 438
Последните коментари ми припомниха нещо "странно", което и аз правя понякога. То е малко гадно, но мисълта просто си идва сама. Понякога си мисля какво ще правя, ако почине мой близък и стигам дотам да си представям чак погребението и после как ще страдам и плача и ми става тъжно. А и като цяло много "обичам" да си представям някакви евентуални неща напред в бъдещето. Правя го за почти всяка ситуация, в която нещо ме притеснява. Представям си как остарявам, толкова мисля за това напоследък, че все едно още утре ще се сбръчкам и ще ме хване тежка болест и ще умра. Или като чуя за някакви усложнения, болести и нещастни случаи, задължително си представям, че може и на мен да ми се случи и почвам да дълбая, да дълбая, да дълбая, сякаш за да се опитам да го предотвратя или поне да се подготвя психически.

А ето и нещо забавно странно, което правя - не мога да гледам телевизия и да чета, без да държа химикал или дистанционно в ръката си. Постоянно имам нужда нещо да чопля и от дете съм така. Сума ти копчета на дистанционни съм изтъркала от това играене.

# 100
 • Мнения: 39
Всеки си има своите странности, които счита за нормални, докато някой не му обърне внимание, че е странен. Четейки темата, се замислих за своите. Не съм си мила косата вкъщи от години,  правя го при фризьор. Не понасям фабрично нарязан хляб, не ми е вкусен. От хляба ям само средата. Изпитвам отвращение от пържени  или печени зелени чушки, но пълнени няма проблем да консумирам.
Получавам паник атака, ако видя мишка и крещя пронизително. Случвало ми се е да крещя при вида на умряла мишка на улицата, околните решиха, че не съм с всичкия си, но това е положението, просто не мога да се овладея , при вида на това отвратително създание. Като се возя в автомобил, винаги натискам въображаеми спирачки.
Със сигурност имам и още...

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 14:24 от Caramella

# 101
 • Мнения: 577
Карамела, много се смях на това с мишките, аз пък обожавам мишки, много са ми сладички 🤣 Имам хамстер, който непрекъснато си търкам по лицето и душкам, много е мекичък 🤣 И изобщо аз винаги имам хамстер, защото обожавам хамстери, в момента този ми е 12-ти поред. Понеже живеят около 2 години винаги когато хамстерчето умре 😭, си купувам нов хамстер почти веднага 😃 Много щастлива бях, когато си купих сегашния хамстер и се оказа, че е бил бременен, една сутрин се събудих и беше родила 7 мишлета 😃

# 102
 • Мнения: 39
Алетея, аз директно ще „гушна букета“, от това кооето описваш. Към плъхообразните изпитвам нещо смесено между ужас, гнус и отвращение и винаги реагирам бурно при срещи с тях. Веднъж приятелка ми бе дошла на гости и докато аз правех кафе, тя видяла да притичва мишка, опита се да ми го каже внимателно, но аз естествено загубих разсъдъка си, започнах да крещя и същевременно съм вдигала полата си ( това не го помня). Изплашила съм я до смърт с бурната си реакция. После не я пусках да си отиде, докато не дойде някой от домашните ми.

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 17:33 от Caramella

# 103
 • София
 • Мнения: 925
Днес се сетих, че докато говоря по телефона не мога да седя на едно място. Ако не мога да се движа (опашка, кола и т.н..) просто не вдигам. В нас обикалям апартамента си докато не свърша разговора.

# 104
 • Мнения: 438
Аз не обичам да пресичам на пешеходни пътеки, защото ми е неудобно от шофьорите, а и да спирам движението. Затова се правя, че продължавам малко по-нататък по тротара, гледам си нещо в телефона и като видя, че са отминали, тогава минавам.

Общи условия

Активация на акаунт