ДЕВЕТИ клас. Все по-трудно стига времето на домашните за бремето.

• 36 944
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Абе, каква нулева година?! И без това търкат училищните банки до 19г., дай сега да ги оставим в училище до сватбата! Joy Я си сипете по едно бЕло, че взехте да говорите глупости! Laughing

# 76
  • София
Санака, веднага ще му намеря работа, поне пари да изкарва! Joy
Току-виж му харесало и се отказал трайно от ученето! Wink

# 77
  • София
Според статистиките, в държавите с най-рестриктивни мерки, включително и през летния период, случаите са най-много. При сина ми вчера е отсъствало само едно дете. Голяма част от учителите от самото начало на учебната година- още от 15.09. си отсъстваха, та едва ли причината е изцяло в КОВИД-бум, причинен от учениците.

# 78
  • у дома с любимите си хора
Селена, благодаря!Дано!

galia_ m,затварят го за всяка ваканция,ДО и въобще когато си решат. Това лято стана голям скандал заради новия директор на спортното,който беше решил да вдигне таксата САМО за децата от НПМГ близо с 200%.Стигна се министерството,защото Н -то пред ПМГ означава училището да има общежитие,иначе си остава най-обикновено ППМГ.
Отделно няма нет в общежитието. Взели сме бисквита с мобилен нет,но понеже постоянно трябва да прави задачи по информатика и да ги изпраща, според детето, за месеца е почти изчерпан. Ако беше втора смяна щях да го пратя в Старбъгса и оттам да кара часове за утре, но  в 7.30...
Той е страшно ядосан на ДО, защото в края на месеца е и държавното по плуване,а да се готви сам за него е абсурд и направо място не може да си намери от яд. Но каквото такова...Не е в позиция да реши този казус.Ще прави каквото може...

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 12:35 от Вилиан

# 79
  • София
Голямата дъщеря е студентка е Париж, споменавала съм го. Там при 50 хиляди нови случая отпреди 2 дена все още са съчетано от присъствено и онлайн. Библиотеките са отворени. Има вечерен час след 9 часа. Учи се денонощно та пушек се вдига - лекции, упражнения, задания, тестове, изпитвания. Срещу квартирата и има училище и стаята и гледа в прозорците. Учат си всички с маски на закрито и учебният процес не спира. Въпрос на приоритети. У нас явно образованието не е сред тях.

# 80
  • София
Приоритети и добра организация. Нещо, което на нас ни куца.
За протокола градините си бачкаме с почти пълен капацитет.

# 81
  • София
Съгласна с вас, наумиха си отдавна да минат ДО, стана  факт.
Проценти на заболеваемост, колко не искаме всъщност ДО, анкети за нагласа на родителите - прах в очите. И сега влизаме в омагьосан кръг - ДО докато трае ИП, удължаване на ИП, удължаване на ДО и те така до кога ли..
Просто не си представям хората с малки деца как ще се оправят, ако ги натирят онлайн.., колко деца от 6 до 9-10 могат да седят сами, освен че е забранено..., ако не бъркам.
Всъщност бъркам... ИП е до 30 ноември, но ДО е до 13 ноември..хъм

То и ДО не е ДО, ама как на мира да ги оставят, сега поне учат там нещо, иначе съвсем ще изтрещят.
Обаче студенти медици - ко? а и не само, за някои специалности си е направо за нулева година ситуацията.

Дрина, много забавен твоя син, хахаха, колко пари значи, а!?
Вилиан, всичко ще е наред, лек път!

И при нас 1 месец петокласникът не е имал математика, дано не се повтарям. Всяка вечер ми звъни дали може да остане в училище поне час, нямам против, играли на жмичка вчера, но онзи ден баща му го пита - какво правите в училище, пушите ли? а той му отговаря - не, тате, днес само пихме..

# 82
  • София - Младост 1А
Сънчо, аз съм от тези с едното малко. Пролетта таткото си остана вкъщи, сега ще е мой ред... като ги натирят и тях... и хич не ми е весело.

Вилиан, вярвам, че всичко ще е наред! Спокойно и леко пътуване!

# 83
  • София
За себе си открих една от причините ДО да не е ефективно. Обвинявах основно учителите, но не съм била права. Изучаваният материал не е пригоден за онлайн обучение.
Е, има си и такива персони, които ни он, ни офф стават, ама това е друга тема.

Снощи имахме РС, онлайн естествено. Класната на детето ми направи хубаво впечатление - стегнато изложение, добър изказ, акцентиране върху важното, говореше ясно, овладя дискусията ...абе - всичко като по учебник. И въпреки това аз, която съм възрастен, заинтересован и отговорен човек, на няколко пъти се замислих дали да не отворя втори прозорец на екрана или да пипна телефона. Не че ми е било скучно, а просто ей така паралелно. Не го направих разбира се, но дали децата ще се удържат? И то много по-дълго време, и не винаги с толкова добри събеседници, и не винаги по интересни им теми.
Когато учитерят не е пред тях, изключват много бързо. И аз не бих могла да остана концентрирана часове срещу един екран, на който има списък с профили, пък каквото ще да ми преподават.
Сядайки да се подготвят след това, те не затвърждават нещо вече познато, а започват отначало. Резултатът е по-малко знания с повече усилия.

Сънчо, научете детето и да мези. Joy

# 84
  • София
Спунк, точно това са и моите доводи. И знам, че е така.
Съвременните хора имат неспокоен ум. Ако пък няма и картина, а само звук, направо отнасят плувките след първите 10 минути, кой каквото ще да ми казва!

# 85
  • нейде там, където ....
Аз разчитам на добрия пример, от баткото. Поне пролетта имаше полза от това. Сега пак заедно ще са в ДО. Не съм спирала абонамента към уча.се, ей тъй, заради преговор лятото и за тестове да си има. Пак ще се ползва. Имам вече опит, а и работя от нас, все още мога да помагам и проверявам, при нужда и поискване. Проблем ми е излизането. По принцип набора си е домошар, а в такива моменти съвсем се затваря и никъде не иска да ходи, дори до магазина за сладолед.

# 86
  • София
По отношение на нулевата година,четох изказвне на министър Вълчев,че категорично няма да има такава.
Дъщеря ми е тъжна от снощи поради предстоящото ДО.Тъжна се прибра днес от училище,че бил последният ден.Успокоих я,че след две седмици ще ги върнат в училище,но всъщност не съм сигурна.
Предпочита преподаване,изпитване и тестове/контролни да се случват в реална среда.
За социалните контакти няма да повдигам въпрос.

# 87
  • Там, където мечтите се сбъдват
По отношение на нулевата година,четох изказвне на министър Вълчев,че категорично няма да има такава.
Дъщеря ми е тъжна от снощи поради предстоящото ДО.Тъжна се прибра днес от училище,че бил последният ден.Успокоих я,че след две седмици ще ги върнат в училище,но всъщност не съм сигурна.
Предпочита преподаване,изпитване и тестове/контролни да се случват в реална среда.
За социалните контакти няма да повдигам въпрос.

Той министърът до онзи ден бе категоричен, че всяко училище само ще решава според ситуацията си, но.....явно друг дърпа конците, а той е проста пионка...
Едно не разбирам, как затварянето на учениците/студентите, ще накара останалите да носят маски и да спазват дистанция....и естествено, че градини и ясли ще работят...

# 88
  • София
Ами той Стаматов си го каза по новините много ясно тази вечер - с минаването на гимназистите онлайн, пространството в големите училища с начален, прогимназиален и гимназиален етап щяло да стане по-голямо и щяло са се спазва по-голяма дистанция.

Само че, да вземаш непопулярни решения и сам да посочиш кои да минат онлайн и кои да са присъствено се иска дупе да поемаш риск и да носиш отговорност, а на някои директори не им изнася. Така е най-лесно, айде всички дистанционно, щото такава е повелята на МОН. А и най-евтино, да не забравяме. Няма друго обяснение предния ден да се подпише заповед, че всяко училище само ще решава според ситуацията, до последно министърът да говори по телевизията как ще се учи присъствено до последно и в 20 часа вечерта да качат заповедта.

# 89
  • у дома с любимите си хора
Добро утро! Живи сме! Оцеляхме на магистралата в потоп между Пазарджик и Чирпан. И след  пет часа сън ме сюрпризираха,че в 7.40 още не беше стартирал часа на младежа,въпреки че хлапетата бяха на линия.А вчера в школо имаше закана за отсъствия ,ако не си онлайн навреме. Обаче кой ще пише отсъствие за госпожата по БЕЛ? Ей,много ми се " нравят'  такива заплахи, изказани с назидателен тон .

И една любопитна новина  - в класа на детето има нов ученик без обявено свободно място. Та, дотук с принципността.
Лек и спорен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт