ДЕВЕТИ клас. Все по-трудно стига времето на домашните за бремето.

• 36 946
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • нейде там, където ....
Сигурно сега вирусът ще бъде преборен.
Не само ще бъде преборен, а и напълно ще изчезне 😂. Като се има предвид колко "голям" процент заразени ученици има.
Голям трън в... им бяха гимназиите. Е, сега сигурно са много доволни. Няма ученици, няма коронавирус. И така до... не се знае кога 😡
Моя син е много разочарован и много се надява наистина да са само до 12 ноември на ДО. Аз и ММ си мислим, че поне до март ще са, но не посмяхме да споделим с него нашите прогнози.

Пепел ти на клавиатурата!

Тъкмо взе да намества оценките в желания спектър и сега ... Каквото за всички, това и за нас, но дано е за по-кратко от миналата учебна година.

# 61
Големи сте оптимисти! Аз си мисля, че до април ще продължи и то с ДО и за малките. А за тях до две-три седмици са ги включили в ДО.  Може би ще пускат от време всички ученици и присъствено, но нещо не ми се вярва.
Ужас, много съм черногледа, а хич не искам такава ситуация:(

# 62
  • Sofia
Тъкмо вчера ходих на маникюр, а не бях ходила от началото на септември. Пу, язък Laughing

# 63
Аз пък вярвам, че ще е 2 седмици. Опитват се да намалят трафика  в ГТ и заразяването по-скоро на учителите, а не на децата.
Дано само да има ефект от двуседмичните мерки и броя заразени да спадне!
Моята бодро обяви, че ще спи при съученичка уикенда.

# 64
  • Там, където мечтите се сбъдват
Все още не проумявам как, ще има спортни събития, макар и без публика, в които ще участват ученици. За София Оупън не мисля изобщо да отварям дума, да не вдигна кръвно от сабахлям....
Определено натиск върху министъра от директори е имало....Ами то свободата да взимаш решения идва с отговорността да си носиш последствията, та не разбирам директорите, не могат ли на база ситуацията в тяхното школо да вземат решение , ма как, то е по-лесно отгоре да ти го спуснат и ти после да се оправдаваш само......
Иначе възрастните хора в Кауфланд до нас масово са с маски, покрили им само устата....е как в Япония всички от малки до големи са навсякъде с маски, има къде са ги хвърлят, откъде да си вземат нови, а тук всеки втори е специалист по това какви вреди носи носенето на маска, сякаш всички току що сме излезли от медицинския факултет...

# 65
  • Разпиляна във въображението
Мисля, че в Япония това си е направо всекидневие носенето на маска. Там поради замърсен въздух, трафик... Тук тепърва трябва да свикнем, да ни стане като втора природа да ги носим дори когато не се чувстваме добре, при настинки и т.н.

Разочарована съм, че минаваме на ДО и се надявам наистина да е до 12.

Имаме резервация с няколко семейства за почивна станция. Чудя се дали да ходим.

# 66
  • София
И аз съм разочарована от ДО-то, дъщеря ми дори повече и от мен. Даже днес като излезе ми каза с тъга: " Днес ми е последен ден на училище, а много ми се ходи". За жалост и аз мисля, че ще удължат дистанционното и така или иначе потръгнало, ще го проточат поне до Коледа.
Дано това помогне да намалеят случаите, но защо ли ме съмнява. Не училищата са инкубатори на вируса, който и с училища и без, ще продължи да си пъпли сред нас.

# 67
  • София
И аз едно питане и предположение да вметна. Защо от утре са ДО, като петък вече са есенна ваканция, както и до 12-ти, когато 13-ти е петък? Може да е ОКР проблем, но тези единични дни малко ми стърчат нелогично
Мисля, че ще се върнат присъствено за класните поне. Може би ще редуват периоди, освен ако статистиката не покаже още по-голямо влошаване.

# 68
  • у дома с любимите си хора
И аз се чудя защо от утре са на ДО. Направо съм в шах и мат.Тази вечер след 18 часа ще пътуваме да  приберем от София детето с възможно повече багаж - учебници,помагала,речници,обувки,дрехи,лаптоп,плувни неща... Много ми е притеснено,защото тук вали из ведро,магистралата е в ремонт,шофьори всякакви и се моля само да се приберем живи и здрави,че освен двете деца, които имат нужда от нас и възрастните ни родители разчитат на нас. А че ще се приберем след полунощ и на следващия ден сме на работа,гимназистът в 7.30 трябва да е онлайн, малката да я "хвърлим"  на училище и междувременно да видим възрастните,си е наш дерт.Това същото упражнение трябва и на 12.11 да го повторим. Стискайте палци всичко да мине без произшествия.

# 69
В училището на дъщеря ми още от днес са дистанционно. В първите часове никой не се появи, цъка си на телефона в чаршафите - трагедия! Те и без това имаха два пъти седмично онлайн. Предполагам, че ще редуват според статистиките.

# 70
  • Там, където мечтите се сбъдват
Ако не ги върнат, за мен е логично да помислят за нулева година. Не ми се мисли какво ще научат примерно по химия, биология, физика, 11 клас с природни профили, студентите по медицина....то вярно, че успехът на всички ще литне до небето, ама реално какви знания ще стоят за него е друг въпрос....

# 71
  • София
Вилиян, лек и безопасен път!
Дано не продължи твърде дълго това ДО!
Да сме живи и здрави всички!

# 72
  • София
И на мен започва да ми се иска да обявят нулева година! Да си плащат заплатите на учителите, а децата да ги оставят на мира.
Обаче школите и частните учители не знам как ще оцелеят през това време!

# 73
И аз едно питане и предположение да вметна. Защо от утре са ДО, като петък вече са есенна ваканция, както и до 12-ти, когато 13-ти е петък? Може да е ОКР проблем, но тези единични дни малко ми стърчат нелогично
Мисля, че ще се върнат присъствено за класните поне. Може би ще редуват периоди, освен ако статистиката не покаже още по-голямо влошаване.
Малко буквалистки е подходено. От днес не може, защото заповедта я обявиха официално днес, така че е от утре. Реално висящите дни не създават проблеми на повечето деца, още по-хубаво, че единият ден е ваканция и ще са имали по-малко на брой дни ДО.

Вили, децата ги гонят и от общежитието ли?

Според мен ще ги върнат, иначе трябва да затворят и кафенетата и основно МОЛ-овете.

Аз се присетих за Хелоуин и голямото обикаляне на тумби хлапета. Тази година мисля да се скрия от инициативата.

# 74
Във Франция говорих с едва клиентка , 40 000 заразени на ден, от март не били ходели на заведение и не свалят маските от тогава, питам я училищата затворихте ли? А, не, децата не пренасят, питам , как не пренасят, тук ще затваряме , защото разпространяват... аз съм съм смесени чувства... половината учители отсъстват и имат свободни часове.... кое е по-добре , свободни часове или онлайн..? Дъщеря ми 6 клас от 2 седмици български не е отваряла... не знам, за протокола: против ДО съм, но виждам че и другото не се получава просто...

Общи условия

Активация на акаунт