Августовски бебета 2020 ! Тема 3

• 20 843
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Ротавирусната + още две с боцкания. На месец беше точно. Вдигна 38.5 и поспа повечко. Давахме Панадол, не чаках да се вдигне повече.

# 496
На първия месец по една във всяко краче и ротарикс през устата. Добре ги понесе, освн че беше доста поспалива същия ден

# 497
Marayah, чистият и подреден дом скоро ще ти е мираж. В един момент вдигаш ръце и чакаш да станат на 5-6 години Simple Smile
Ваксините ние сложихме на втория месец двете през 4дена. Лекарката не иска да ги сложим на веднъж. Бебка след тях беше неспокойна и трудно спеше. Ротарикс няма да слагаме.

# 498
А защо 2 ваксини? Имаш предвид 2-те 6 валентни за 1-ви и 2-ри месец са ви сложили в рамките на 4 дни?

# 499
  • София
Шествалентната и за ?пневмококи? се слагат наведнъж. Ние ги сложихме + ротавирусната на 05.11. Понесе ги сравнително добре според мен. На  следващия ден видях, че има 37,7 температура, но не му дадох Панадол и до края на деня я свали. Сигурно и в деня на ваксините е имал температура, но тъпия термометър под мишницата явно не мери точно, затова на следващия ден я проверявах в дупето.
При вас образуваха ли се бучици на местата на убождане? Ние правихме компреси с Риванол 2-3 дни, но той не знам как все успяваше да ги смъкне, затова накрая се отказах.
Заглежда се в телевизора доста. Обикновено го въртя така, че да не може да го гледа, защото баща му не може да живее без тв.
Днес става на 3 месеца, юхуууу! Balloon

# 500
Ние на 3 месеца направихме ротавирусната. Сега, на 4- 6 валентната и след 2 дни пнемококи.
Моето днес реши да спи настрани.. не иска вече по гръб. Голямо швъргало ще излезе. Цял ден се върти, сега така заспа...

# 501
Да , както са писали слагахме 6валентната и пневмококи през 4дни. По коледнар се слагат на втория месец. Аз пък се учудих защо на вас са сложили на първия месец. Ние нямахме на първия, но си спомням че с баткото слагахме още на първия месец за хепатит и после пентаксим  на втория месец сега  за хепатита е включена в 6валентната.

# 502
Аз така и не помня кои кога слагахме на голямото ми дете

# 503
Ами да, глупости говоря! На втория месец ни слагаха двете ваксини, не на първи. Първият неше само теглене и мерене. 🤦♀

# 504
Ами да, глупости говоря! На втория месец ни слагаха двете ваксини, не на първи. Първият неше само теглене и мерене. 🤦♀

Май и аз съм в същата грешка 😃 На два месеца, да.

# 505
От сега е омотавам, а са се минали само 3 месеца откакто съм майка. Не ми се мисли за после..ами и при следващо дете

# 506
Тогава вече съвсем ще се изгуби следата 😄

# 507
Ох, само на моето бебе ли му влияе фазата на луната 😂 То не беше мятане, ръмжене, гукане, ядене и какво ли още не през цялата нощ 😵 На всичко отгоре като задремя за минутка и веднага сънувам кошмар и се събуждам, много тежка нощ. Ръцете му вкиснаха от смучене и ядене...

TheSearcher, честито бебче със закъснение 😍

И ние закъсняваме с ваксините, сега в тая супер ковид обстановка не знам дали пак няма да ги отложим.

# 508
Ние имаме само 1 ваксина за сега (6 валентната). Този месец ни отмениха консултацията, защото има болни лекари от ковид в нашата болница + откриха отделение за заразените.

Само моето бебе ли е станало супер раздразнително и нетърпеливо? Направо пали за секунди. Както се смее, започва да плаче истерично. Не иска да лежи, постоянно се надува да става.
Ако е недоволна, кара ми се, крещи ми, писка.
Дневното приспиване е ад, придружено с плач, подмятане, изпъване назад, нощем се буди през няма и един час... Започвам да се чудя дали нещо не я боли, по принцип беше супер спокойно дете.

# 509
Аааа, спокойно. И моята е така. Още щом се събуди започва да реве да става. Ама на мига, с отварянето на очите. Нощно време е голямо мятане. През деня пак, но се хвърля и назад.

Общи условия

Активация на акаунт