Августовски бебета 2020 ! Тема 3

• 20 860
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Марая, ох милото, много е сладичък. Може би като сложим летните кошове ще им е по-интересно да гледат и ще кротуват. Йоана доста често се заглежда по дърветата и понякога й свалям сенника да си гледка на воля.
При нас косичката отскоро започна да пада по малко, гледам по калъфчицата косъмчета.
За обръщането даже и опити не прави още. По корем рядко я слагам, защото повръща често и като почне да пъшка ми дожалява и я обръщам. А и все ме е страх че ръчичките й са слаби още и да не се счупят като се подпира на тях🤭.
Някой попита за събирането на очичките, и Йоанка ги събира понякога, като гледа нещо близко до лицето й.
Относно ставите, явно не ме болят само мен, малко се успокоявам, също и сутрин като стана и си усещам ръцете подути и обездвижени и ми трябва време да ги раздвижа.
Бони и мен ме боли китката и понякога ми е трудно като я мия на мивката.

Момичета, според вас, рано ли е още да държим бебчетата изправени за по-дълго? До кога трябва да пазим вратлетата да не се набиват?

# 406

Това в една аптека ни дадоха за колики, мажем с масажи до 4 пъти на ден. Незнам дали от масажа или крема, но помага. И ние излизаме всеки ден, но на бързо до час най-мноого. Живеем м Родопите и тук вече си е студено. Страхувам се да спи на 10 градуса и планински вятър.

# 407
Ние с малката излизаме всеки ден според мен навън на въздух е най-добре за мъниците а и тя спи най-дълго и спокойно като е навън прави си по 2 - 3 часа понякога даже 4 😄 но и в Пловдив времето е приятно и с тези красиви сега есенни листа и дървета много се заглежда хихи. Не знам обаче как ще я уча да си спи в леглото първия един месец си спа в него но от 1 месец е на спалнята ни и не иска в леглото си, спи само като съм до нея легнала излезна ли от стаята и след 10 мин ококорва очи и така е залепена 24/7 за мен но се радвам че няма винаги да е така.С нетърпение чакам другата седмица да направи 3 месеца и да си взема ергономична раница под наем първо за да видя как ще е много ми се иска да си взема а и мисля че и на Катерина ще й хареса тъй като обича да се гуша и все някой да я разкарва 😄 Само на кърма е и се радвам много не приема нито залъгалка нито шише пробвах се да й дам вода но даже не иска да захапе биберона та мисля да не я мъча вие давате ли вода на вашите бебоци ии сега на 16ти Ноември изтича последния издаден болничен от личния лекар следващия от кой се изкарва как да процедирам не знам мисля че бях чула от някъде че се издава от работодателя но какви документи трябва да представя, ако някой вече е минал през това ще се радвам да каже! 😊

# 408
Rozmari, нашата бухта е изцяло на кърма, вода не давам ,не съм давала и скоро няма да дам. Чак като почна да я захранвам.
В ТРЗ трябва да се използва попълнят декларации по образец, копие от акта за раждане също ти трябва. Това е за период от 12 месеца. За втората година майчинство се подава нова декларация ако ще го ползваш. На място имат бланки, по-добре звънни да ги питаш, за да не изпуснеш срока.

# 409
  • София
Harista и щипка взех вчера заедно със залъгалките, но одеве все пак успя да я откачи и да я хвърли на земята. Другото, което прави е да си играе с връвчицата и по този начин си вади бибата от устата Satisfied
И аз се присъединявам към тези с болки в ръцете. Не знам дали са точно китките, по-скоро ме болят палците. Едва отварям съдовете, в които съхранявам преварената вода. Нощем особено ми е много трудно, сякаш ръцете ми продължават да спят и нямам никаква сила в тях. Всъщност последните 3 нощи не съм ставала нито веднъж. Усещах, че има достатъчно кърма, за да се нахрани без да ставам и се възползвах. Даже тази нощ се наложи да го храня полузаспал, защото едната ми гърда беше вкаменена.
Днес бяхме доста време навън. Беше доста кисел точно преди да излезем и в момента, в който напуснахме блока заспа. И така докато не се прибрахме. Къде ли не ходихме, какви ли не разбити тротоари не преминахме, но човека спа. Ще ви кача снимка на блажената му физиономия Relaxed

Бях го облякла с чорапки, ританки, боди с къс ръкав, блузка и шапчица. Отгоре с 2 одеяла, като след като заспи му завивам и ръцете. Не му беше студено.
Когато беше на 3 седмици му падна цялата коса отгоре, сякаш за една нощ. Беше само по кожа. Оттогава му порасна новата коса само на това място. Мека е като перушинка на пиле. Бавно му расте, но пак е по-добре отколкото, когато беше кубе Smile Смешното е, че баща му има едно място, на което му стърчи косата и на Ясен му стърчи по същия начин там. Има и лизнато, пак като баща си.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 12:54 от Jamily

# 410
Една масажистка ме посъветва да взимам натурален калций с червени водорасли и магнезий за тази слабост в тялото и болки в ставите. Аз след като родих спрях приема им, а явно не е трябвало, напротив сега като кърмим е важно да се взимат също.

# 411
Ох вече не задържам! От полунощ до сега вече имам 3 хранения и в 6 още едно! Не съм спала повече от час! Яде, ляга и почва да се мята и да пъшка! Утихва за 1-2 Мин и пак започва!

# 412
Ох вече не задържам! От полунощ до сега вече имам 3 хранения и в 6 още едно! Не съм спала повече от час! Яде, ляга и почва да се мята и да пъшка! Утихва за 1-2 Мин и пак започва!
Все едно описа нашата нощ! С тази разлика, че тя спи до мен и цяла нощ ме рита и дере. 😕
Последните няколко нощи са все такива.

# 413
Все едно описа нашата нощ! С тази разлика, че тя спи до мен и цяла нощ ме рита и дере. 😕
Моята снощи едвам я приспах, чак в 23 ч. заспя
Говоря аз по-рано да я научим да ляга и да изместим къпането в 20.30, но кой да ме чуе.
Само се върти госпожицата и се мята, 2 пъти я кърмих и в 7 се събудихме,  за жалост. Тръшка се и си върти главата, не знам какво им става на тия деца.

# 414
И нашият снощи заспа трудно.
Дано поне сега да спи, че съм ги оставила двамата с баща му, за да свърша някои неща.
Тази ваксина май мина най-леко от всички досега.

# 415

Спи до мен и цяла вечер се пазя да не ме одере! Вчера му отрязах ноктите до дъно и пак боцкат като игли!
Цяла нощ слагах бибата в устата и като я изплюе не мога да я намеря в леглото.

Лайка, нямаме проблем със заспиването. Спи цял ден в количката навън и е спокоен.
Вечер едвам издържа буден до 7 и заспива от раз, обаче това мятане и пъшкане на сън направо ме убива. Не знам и как успява да се смъкне надолу.

# 416

Спи до мен и цяла вечер се пазя да не ме одере! Вчера му отрязах ноктите до дъно и пак боцкат като игли!
Цяла нощ слагах бибата в устата и като я изплюе не мога да я намеря в леглото.

Лайка, нямаме проблем със заспиването. Спи цял ден в количката навън и е спокоен.
Вечер едвам издържа буден до 7 и заспива от раз, обаче това мятане и пъшкане на сън направо ме убива. Не знам и как успява да се смъкне надолу.

и ние сме така.. в 7 вечерта се отцепва кат талпа, в 12 я будя да яде и от 3 сутринта е едно мятане, едно пъшкане, буквално седя и тикам биберон по 3-4 часа....но аЗ не и давам да яде, твърда съм и упорита....най много ще сменя схемата да не я будя в 12 да яде, а като се събуди сама към 1-2...да видим какво ще стане

# 417
При нас положението е сходно, заспива най късно в 19:30 с тази разлика, че не го будя да яде в 12 вече... Чакам си го сам да се събуди, което е обикновено към 02:00, цоква 50-60 мл. в просъница и пак си заспива. Сутрин става към 7:00 и пак яде много малко,🤔 правим тоалет, играем си и най късно към 8:30 трябва пак да го сложа да спи. Не знам вашите бебета как са, но моето не спи повече от 40 минути през деня 🙄 а буден издържа час и малко.
Благородно завиждам на тези от вас, които излизат с количката 🙃 при нас такова нещо няма, в нашата количката има натрошени стъкла и много, много боли да легнеш в нея 😆😆😆 и в кошчето за колата е същата работа, в най добрия случай траем 5 минути, а недай си боже да ни хване светофар на червено 😵😵😵
Моля се напролет като поотрасне малко да се оправят нещата 🙂

# 418
Аз като чета как сте ги облекли за навън значи вчера съм навлякла ужасно чудовището, ама то беше 7-8° като излязохме, как да я оставя по суичър... Та облякох ѝ боди потник, тънко пуловерче, по-дебели панталонки, хавлиени чорапи, пантофки и памучна шапчица и я натиках в зимния космонавт, вдигнах му качулката и сложих покривалото на количката 🤣🤣🤣🤣🤣 Ама то си е страшно студено, не знам вашите как ги оставяте по-тънко облечени навън. Пък зимата като дойде май хич няма да излизаме в минусовите температури както е тръгнало 😩

# 419
Алетея , ти ако знаеш аз как изкарвам моята бухта..... сигурно ще ме гледаш укорително ако ни видиш,ще цъкаш с език и ще ме нареждаш каква майка съм. Wink
Сега е облечена с боди с къс ръкав, нормална блуза с дълъг , обикновени ританки, понякога чорапки отдолу. Като излизаме слагам една жилетка или суитшър, и тънки панталони върху ританките. Одеялото е същото, с което спи у дома, леко пухкаво, но тънко.

Общи условия

Активация на акаунт