Августовски бебета 2020 ! Тема 3

• 20 865
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
При нас положението е сходно, заспива най късно в 19:30 с тази разлика, че не го будя да яде в 12 вече... Чакам си го сам да се събуди, което е обикновено към 02:00, цоква 50-60 мл. в просъница и пак си заспива. Сутрин става към 7:00 и пак яде много малко,🤔 правим тоалет, играем си и най късно към 8:30 трябва пак да го сложа да спи. Не знам вашите бебета как са, но моето не спи повече от 40 минути през деня 🙄 а буден издържа час и малко.
Благородно завиждам на тези от вас, които излизат с количката 🙃 при нас такова нещо няма, в нашата количката има натрошени стъкла и много, много боли да легнеш в нея 😆😆😆 и в кошчето за колата е същата работа, в най добрия случай траем 5 минути, а недай си боже да ни хване светофар на червено 😵😵😵
Моля се напролет като поотрасне малко да се оправят нещата 🙂

това със сфетофара е много коварно.... Grinning същата работа.
Няма да я будя в 12 днес, ще пробвам да видим, току виж спала до 6 без да се мята като обезумяла.
Дневния съм - има дсмо 1 по - дълъг от 10и 30 до 1 и само навън в количката, другото са заешки дрямки по 20-30 мин.

# 421
Май повечето от нас сме имали кофти нощ. От няколко нощи моето бебе започна да се буди в 5, а преди се будеше чак в 7. Тази нощ се събуди в 5:30, нахранихме я, сложихме я да спи, събуди се в 7:15 с плач за бибата, после в 9. През деня заспива с мрънкане, спи по 30тина минути. Sweat
Не звучи толкова ужасно, но ми се ще да знам, че ще се върне към старите ѝ навици за сън. Sleeping

# 422
  • Denmark
Аз траквам с приложение и точно ама точно на 30тата минута започва да се буди през деня. Всяка нощ е различна. Снощи с мъка го приспахме, защото до 23 часа си взимаше леки дрямки и се будеше..

# 423
Ние пък през деня се виждаме в чудо. Някога преди го оставях и си заспиваше сам след 10-15-20 мин. От вчера е един рев, спи му се, но Не! Рев, мрънкане, лиготии ... Това сега какво е не знам.

# 424
Савова, значииии напълно те разбирам. 😃
Много ни е трудно приспиването през деня. По 30 Мин я разнасям, за да дремне 20 Мин.

# 425
И аз я следях с приложение, но вече близо 2 месеца няма дневен сън по - дълъг от 40 мин., най - често кове на 30тата. Денем е мисия невъзможна приспиването...
Вечер заспива сравнително лесно, но се буди постоянно. Тази нощ беше ад. 100 пъти се буди, 2 пъти яде, плака мноооого, аз откарах 3 часа общо в цедене, защото гърдите ми преливат, но с помпата нищо не излиза. Май си докарах запушване... Тя ест. отказва да суче.
И аз държа една бибка постоянно, тикам й я в устата, но и с нея, и без нея, все се мята в леглото.
Уж в началото било най - трудно, а при нас е точно обратното....

# 426
Савова, значииии напълно те разбирам. 😃
Много ни е трудно приспиването през деня. По 30 Мин я разнасям, за да дремне 20 Мин.

Приспиването е лесно. Слагам го в количката и докато излеза е заспал, но проблема е че аз не спя. Вече съм на края на силите си. Вечер пак заспива, но се буди да яде през 3 часа, а когато спи се мята и пъшка постоянно.

# 427
Гергана пък напоследък нощем се буди по 3 пъти. На първото събуждане я взимам при нас и тиквам боцата и тя хапва и заспива. Сутрин към 7 сме кукуряк. Денем стои будна около час и 30 или 2 часа и заспива, но спи в количката у дома. 5 минутки я бутам и започвам да си върша някаква работа. Спи около 40мин и пак занимвки час и нещо и така 3 дремки. Колкото да успея да изчистя. Като е будна и весела я взимам пак с количката в кухнята, говоря й и готвя 😁 И така ни минава деня... Свикнах отдавна без дневен сън. А през нощта колкото толкова 🤷🏼‍♀️ То вече не ми се и доспива през деня. Вечер й се доспива към 8 и нещо, малко ми е рано на мен ама какво да се прави. Пък таткото нито денем, нито нощем го занимаваме 😁 сами се оправяме и с къпане и с всичко. Ние сме в къща и той сега се е захванал с един навес да строи. И на него не му е лесно, иска да се занимава с нея, но трябва и това да се свърши. Понякога ми е тегаво, че си върша всичко сама и ми се иска докато дреме през деня просто да си стоя и да гледам тв, ноо... Здраве да е 😁 Малко помрънках сори. Спирам, че май дълго стана..кой ще ми чете мъките😁

# 428
БониБон, ами да ти кажа регулират ми се гърдите. Може да имам малко мокро по тениската, но не е нещо фатално.
Хариста, да, педиатърката ми каза за сиропа, но го дадох веднъж и не мисля да му давам повече, освен в много краен случай.
Вчера пак не ака и вечерта го изаках с термометър в дупето.. доста ако излезе и беше добре на цвят, но едно такова лепкаво, разтегливо, не знам какво значи.
През деня и при нас е тегава работа със съня, заспива и след 10 минути се събужда. Навън гледам да излизаме ако не всеки ден, то поне през ден за час, час и половина, защото навън винаги спи. Дори като се приберем го оставям да спи в количката и понякога дори си изтърва времето за хранене. Обличам го както си ходи вкъщи (боди с къс ръкав + блуза и панталони) с една по дебела жилетка или якенце, одеяло и покривалото на количката.
През нощта спи, но много трудно и късно заспива. По-рано от 23-23:30 много отдавна не се е случвало да заспи.. Заспи ли добре обаче, поне не се буди, чак към 6-7 напоследък.

# 429
Оле, ама колко градуса е при вас? Аз все си мисля, че на мен като ми е студено и на нея ѝ е студено. А ушите ми замръзват дори 15° да е и ходя с ушанки 🤣

# 430
На нас ни минаха вчера ваксините, втора Ротарикс и Инфантрикс, плака само като го бодна и бързо се утеши.
За три месеца е станал 68см, роден 52см и 6,880кг, роден 3740кг, косицата му е съвсем тъничка и още е синеок, при някое бебе има ли смяна в цвета на очите?
Ааа има и крусти, мазах с крема на Мустела и с кокосово масло, след кокосовото масло имаше леко подобрение, но ако някой има изпитан лек съм отворена за съвети Simple Smile

# 431
Оле, ама колко градуса е при вас? Аз все си мисля, че на мен като ми е студено и на нея ѝ е студено. А ушите ми замръзват дори 15° да е и ходя с ушанки 🤣
Това за мен ли? Simple Smile Аз съм в Пловдив.
Честно не знам колко са градусите вън, но е хладно.

Ох,преди малко бях до тоалетната и имаше кръв.....стреснах се да не е проблем пак, че след онези задържани огромни ципи..... А и уж имах един цикъл....уж....чак бях забравила ,че все някога ще имам пак цикъл.

Бухтичка спа почти час и успях да направя пълнено чушки, без да прекъсвам цикъла. ( Освен за няколко гушки и цунки на батко ѝ, че постоянно си проси).

И сега лудница е пълна, батко ѝ дори като спи не спира да говори, пее, тананика или издава някакви звуци хахахах Така се случи ,че си е у дома вече 3тс седмица, едната седмица и баща му се бе у дома ,вече нямам сили....

# 432
И на моята очите още сивеят. Нямат промяна за сега. Аз очаквам скоро време да пристига раницата и се моля да свикне в нея, поне като спи в мен да са ми свободни ръцете, че вече нищо не си усещам, да не говорим, че нито успявам да чистя, нито да готвя.

# 433
  • Пловдив
И на моята очите още сивеят. Нямат промяна за сега. Аз очаквам скоро време да пристига раницата и се моля да свикне в нея, поне като спи в мен да са ми свободни ръцете, че вече нищо не си усещам, да не говорим, че нито успявам да чистя, нито да готвя.

Нашите очи си останаха сини, надявам се да няма промени занапред.
Ние взехме ергономична раница ( хибрид раница / слинг се води) още на 40 ден и сме страшно доволни. Слагам я на нея, тя си гледа, интересно и е, а и много често заспива с нея и е супер. Пожелавам и при вас да е така успешен опита с ергономична раница! Simple Smile

# 434
При нас нищо ново, само дето заспиването вечер е ужас. Преди заспиваше още докато яде, а сега след ядене така се кокори, толкова му се играе, че в полунощ играе на активната гимнастика 😂 Едва го приспиваме, но за щастие си спи до 7. Много започНа да се мята в леглото, махнахме гнездото и сутрин главата му е почти където са му били краката вечерта, хваща ме страх, ще слагам сигурно чувалчето, но ми се струва че няма да му е топло 😃 Ние го завиваме с по 2 завивки, ако му е студено, не може да заспи. Иначе ние в нас държим 23 градуса някъде, мен все ми е студено 😂, а малкият е с боди с дълъг ръкав, ританки и жилетчици. И чорапки. И лигавник, че много се лигави 🙂

Аз на няколко пъти, мисля че 2, имах прокървяване, слабо, кърмя, не знам какво беше това, още са ми много зле хормоните май, болеше ме като цикъл, но реално само зацапа за ден-два.

Нашият си е с кафяви очи, мнооооого кафяви, от самото начало са му така, въобще не е бил със светли 🙂 Как пък всичко взе от татко си, бе... Татко му като бебе след тежко раждане е имал проблем с мускул на вратлето и не е могъл да я върти на едната страна, та и сина му сега, при положение че е раждан секцио 😐 Късмет...

Общи условия

Активация на акаунт