Августовски бебета 2020 ! Тема 3

• 20 846
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Моя бебок е на 3+ месеца и още няма сложени ваксини, тези които трябваше да се сложат на 2 месеца ги отложихме защото баткото беше сополив, а като наближи навършване на 3 месеца се обадих за да запиша час и познайте.... Първо педито беше болна, после двете сестри от кабинета с ковид и накрая и лекарката с ковид в болница...явно няма да го бацнат скоро 😣 чудя се колко време може да се отлагат?  На 30-ти този месец ще направим 4 месеца, а има сложени само тези от родилното.

# 451
Mamanasi29
Не мисля, че е проблем отлагането. Важното е да сте здравички, то големи може и по безболезнено да минат.

# 452
Mamanasi29, Ния е на 3 месеца навършени и все още не са слагани ваксини. Отложихме ги, защото тя беше леко болна. Чак началото на декември имаме записан час за ваксини, точно преди да направи 4м. Педиатърката каза, че няма проблем да се започнат малко по-късно. Не го мисли.

# 453
Ние в петък сме на вторите ваксини но баткото беше със суполи в понеделник и вторник, та се чудя дали да ги отложа. На всичко отгоре получих писмо да ги направя на 16 или след това, а те вече ми бяха дали час за 13 ти. Ще взема да им звънна днеска. Всеки път ми се свива сърцето като дойде време за ваксини.

# 454
Здравейте Heart
Не съм писала от както родих, защото си смених телефона и не си знаех паролата тука Joy днес реших да си я възстановя. Ще се опитам да изчета до къде сте стигнали. Гледам, че мислите за захранване вече, ние сме далеч от този момент още. За сега сме щастливи родители на едно кротко бебенце, а от няколко дни и наспани Joy малкия започна да се отказва от нощното хранене сам, нямам идея как стане. Изцяло на кърма е и до сега не сме имали проблеми. Единствено се чудя като ми прави толкова дълги паузи дали да не се цедя. До сега съм се цедила само в началото, когато се учеше да цока, за да не ми разрани зърната, но от тогава не съм.

# 455
Здравейте Heart
Не съм писала от както родих, защото си смених телефона и не си знаех паролата тука Joy днес реших да си я възстановя. Ще се опитам да изчета до къде сте стигнали. Гледам, че мислите за захранване вече, ние сме далеч от този момент още. За сега сме щастливи родители на едно кротко бебенце, а от няколко дни и наспани Joy малкия започна да се отказва от нощното хранене сам, нямам идея как стане. Изцяло на кърма е и до сега не сме имали проблеми. Единствено се чудя като ми прави толкова дълги паузи дали да не се цедя. До сега съм се цедила само в началото, когато се учеше да цока, за да не ми разрани зърната, но от тогава не съм.
Като усетиш напрежение в гърдите изцеждай, докато поомекнат, че инъче стават бели. Вече минах през това и не е приятно. Това, което разбрах от Ася и Хедра е, че по 30мл долу горе трябва да се изцеди, за да омекнат и да няма проблеми, но сигурно е индивидуално при всеки. Малката нощем на събуждане цока само от едната гърда и другата ставам да я цедя.. За 5 минути долу горе 40/50мл и ми е супер 🙃

# 456
Александрия🥰 Според мен ако много ти се препълват тогава изцеждай по малко. Боби също си отказа сам нощното хранене, но аз не се цедя и нямам проблем.

# 457
Ми за сега нямам проблеми, не се втвърдяват, или поне ако се втвърдят то е точно преди ядене и той реално ги изцоква. Но се притеснявам да не си спра кърмата така. Иначе за сега кърма си има, не съм дохранвала. Той някой път не ми яде по 8 часа. За щастие си качва нормално, на втория месец беше +2кг от раждането. Роди се 3кг.

# 458
Не знам къде бъркам.
И двете заспиват много късно. Каката заспа току-що. Бебето малко преди нея.
Къпя ги между 21-22. Никой не заспива.
Утре ще го водя при ЛЛ. Струва ми се, че гласът му е променен. Няма кашлица или хрема. Днес се опитваше да пищи, дано не е нещо сериозно.

# 459
  • Denmark
Йони, да не дремват твърде късно преди лягане?

Ние всеки ден имаме епизоди на пищене. Grin Като е изморен вечер.

Иначе да го похваля, че вече сам се обръща от гръб по корем. Blush Вчера започна, но вече лежането по гръб е мираж. Все драпа да се обърне. Sweat Smile
Станахме рано за преглед и първи ваксини. Pensive

# 460
Ади не плаче, тя се дере и пищи постоянно и за всичко. Реално аз не знам как моето дете плаче...вече си мисля, че не е добре с нервите и се чудя за лекар специалист. Както спи в количката, в момента в който отвори око, аз изпадам в ужас, защото започва да пищи, както си играе , ако стана за малко от нея, започва да пищи, ако не в ръцете ми обърната на пред да гледа - се дере. И преди го правеше, но  е толкова често, след прегледа при ортопеда, когато той я стресна с някакъв тест ( хвана я за ръцете и я пусна рязко назад ) е това положение. Даже я водих да и бае една баба....и нищо, истерия нон стоп. Къде да я заведа според вас?

# 461
Да не би детето да има колики?
И моя се дереше когато имаше колики, а сега само когато е гладен.

# 462
има от време на време колики, но не е каквото беше...просто си личи , че се напъва да се дере само и само да е на нейнито....може би трябва да приема факта, че детето ми е проклетия

# 463
Моята се дере преди да се изака. Явно я боли още.

# 464
ebk_kbe, просто си има мнение. И Северина е страшен истерик понякога, когато излезем с количката косите ми се изправят, защото се дере все едно ѝ режат крак, явно иска да я разнасям и не иска да стои вътре. Всички хора навън ни зяпат и никъде другаде не съм чувала такива страшни крясъци да се разнасят от някоя количка. Истерясва и за други неща по всяко време, най-голямата истерия е след къпане. Това са най-страшните крясъци, които някога съм чувала. Цялата почервенява, опъва се назад като струна и се стяга и върви та прави масажи с мазила и я обличай 😑 Та добре дошла в клуба на бебетата истерици... Аз съм била същото лайно като бебе, даже по-зле, майка ми се е стресирила ужасно и не пожелала второ дете. На всичкото отгоре нямало кой да ѝ помага при къща пълна с хора и количка нямали първите месеци и така откарали 3 месеца сама с мен като затворник в апартамента без изобщо да излиза и трябвало да ме търпи денонощно. А аз съм била най-истеричният истеричен истерик в историята на бебетата истерици.  Нищо чудно, че съм единствено дете. Таа ако те успокоява - има и по-зле😬

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 10:12 от Алетея

Общи условия

Активация на акаунт