Августовски бебета 2020 ! Тема 3

• 20 846
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
И Ния пищи през деня. Както си лежи на дивана и си смуче някой пръст, започва да пищи, след минута спира и така редува двете занимания. Мисля си, че е осъзнала, че може да пищи и просто го прави. Знам ли?! Sweat Smile Напоследък се храни много неспокойно, само си смуче ръцете, чудих се дали е от зъби, но май не е. Не иска да спи в леглото си (а три месеца там си спеше), та спи на дивана вече. Satisfied
Расте и дивее.

# 466
ebk_kbe, просто си има мнение. И Северина е страшен истерик понякога, когато излезем с количката косите ми се изправят, защото се дере все едно ѝ режат крак, явно иска да я разнасям и не иска да стои вътре. Всички хора навън ни зяпат и никъде другаде не съм чувала такива страшни крясъци да се разнасят от някоя количка. Истерясва и за други неща по всяко време, най-голямата истерия е след къпане. Това са най-страшните крясъци, които някога съм чувала. Цялата почервенява, опъва се назад като струна и се стяга и върви та прави масажи с мазила и я обличай 😑 Та добре дошла в клуба на бебетата истерици... Аз съм била същото лайно като бебе, даже по-зле, майка ми се е стресирила ужасно и не пожелала второ дете. На всичкото отгоре нямало кой да ѝ помага при къща пълна с хора и количка нямали първите месеци и така откарали 3 месеца сама с мен като затворник в апартамента без изобщо да излиза и трябвало да ме търпи денонощно. А аз съм била най-истеричният истеричен истерик в историята на бебетата истерици.  Нищо чудно, че съм единствено дете. Таа ако те успокоява - има и по-зле😬
Описваш много добре моя ужас, срам ме е вече да съм сред хора. Не пропускам да я изкарвам всеки ден, но сърцето ми е свито през цялото време, така или иначе навън пищи най малко, ако имам късмета да и се спи... все си повтарям да съм спокойна, да не и показвам колко съм се напрегнала и че тя просто е проклето бебе, но понякога е толкова много, че се чудя дали всичко и е наред. Малка манипулаторка

# 467
  • Denmark
Уж толкова малки нищо не разбирали. Да-да Grinning нашето много добре знае как да ревне, че да го вдигна и да го нося и веднага се ухилва доволно. Grinning В тези моменти не ми е смешно, защото е обикновено вечер, когато аз съм тотално аут. Expressionless

Беше само с баща си на ваксините, защото пък аз бях в друг кабинет за спиралата... Плакал е малко на втората, но се е държал мъжки. Много ми е жал и го гушкам непрестанно сега.
Качил е килограм този месец и пораснал с 5 см. Сестрата беше много доволна от него, особено и с обръщането. Blush
Тя каза, че следващия път ще говорим за захранването, когато ще е на 4 месеца, но аз мисля да изчакам поне до 5тия.

# 468
Нааай-после и аз изчетох всичките към 15 страници, с които бях изостанала.
Много ви съжалявам с бебетата, които реват истерично. Моят мъж, който е суууупер спокоен и уравновесен е бил нааай-ревящото бебе през първите си 2 години. След 2 се успокоил. Всички са съжалявали майка му и тя по същата причина, плюс супер тежко раждане, се е решила на второ чак след 10 години. Малкият брат е спял по цяяяял ден - до тригодишен "където го посадиш, там стои" и послееее им е спрял тока, та чак до към абитуриент 😄. Така че, винаги имайте надежда, че ще се успокоят нещата, а на който му е спокойно, да си има едно на ум!😄😄😄
Ние също отложихме ваксината във втори месец, заради сополи. Още ги чувам и виждам по малко. Чудя се какво да правим, но май следващата седмица ще отидем. Утре става на 3 месеца и е към 6 кг, носи 62 размер (роди се 2900 г). Каката е под карантина до утре, защото има случай в яслата. За нея треперя, за него също. Стоим вкъщи всичките, излизаме само на терасата. Бебе Никола доста време прекарва в раничката. Противно на препоръката на педиатърката не забелвам. Още е само на кърма и всеки ден е различен. Спи при мен на спалнята и не броя колко се буди, освен ако не  е само два пъти, което е рядко 😄
На разходки сме постоянно, без тази карантинна седмица, като избягвам мъгла, дъжд и силен вятър.
Няма намерейие да се завърта скоро, главата му бая тежи, гледа си ръцете и ги яде. Още не посяга към играчки, обаче така влюбено ме гледа, както май никой не ме е гледал и се надявам да не стана изкукуригала майка, която кърми момчето си до 40 години и не харесва гаджетата му...

# 469
Здравейте и от мен Simple Smile
Ние минахме 2рите ваксини (този път беше само 1). Баща и' и' държа крачето, че на мен сърцето ми се свива и плаче...другият път ще са отново 2, та не знам как ще го преживея. Малката плака много малко и за разлика от предишния път, не бе така поспалива.

Имахме малко драма с храненето, понеже аз си мисля, че тя не яде достатъчно. Кърмя и след това дохранвам с АМ. Така тръгна отначало, така и продължихме( не ме линчувайте).Но...тя вече почти не яде АМ, очевидно си хапва достатъчно кърма. За 1месец е наддала 800гр. Признавам останах очарована и щастлива от факта, предвид че си мислех, че не ми стига кърмата и ще се отбие с това АМ.

За обръщане май сме далеч, но поне си държи стабилно главата. Предполагам най-скоро време ще почне и с обръщането. Иначе много си лапа и смуче ръцете. Вие правите ли нещо за това? Махате ли постоянно ръцете или пък ги оставяте? Има и разни ръкавички и чорапчета за това, някой да слага?

За спането към момента сме го закрепили. Вечер си заспива сама, докато говори на играчките и рядко, като е твърде превъзбудена и нервна, я взимам при нас на леглото и се успокоява на гърда. После естествено не я пренасям в нейното легло, понеже нощем я кърмя, а аз заспивам бързо бързо като и предложа гърдата. Това го отчитам като грешка, но нямам сили да ставам всеки път, а тя за секунди просто почва да реве, а в тишината това е доста стресиращо (най-вече за ММ).

През деня дремва различно. Напоследък сама си заспива, я на активната гимнастика, я в леглото като пусна въртележката, я като излезнем навън. Понякога признавам ме мързи да излизаме, но нашия квартал е ужасен, няма къде да се разходим и трябва да пресека една доста натоварена улица и така към 20тина Мин до най-близкия парк. Докато отидем и то станало време да се връщаме.

Аз вече съм на Коледна вълна и мисля подаръци. Вие избрахте ли нещо за мъниците и за родата?

# 470
Моят юнак е с червено гърло. Забелязах му аз промененото гласче.
Изписаха му вит Ц и калции.
Marayah късно стават, късно лягат за обяд. Опитвала съм с каката да променя режима, но не се получи. Или по-скоро аз обичам също да спя до късно. 😄

# 471
  • Denmark
Като тръгнат на градина и ставате рано, сигурно ще обърнете режима. Sweat Smile

Роли, а ти измислила ли си подаръци? Sweat Smile
Аз на малчо ще взема едно симпатично кученце за Коледа:

А иначе съм казала на баби и дядовци да ми дадат пари ако искат и да събера за хубав стол като този:

Че това скоро ще е много често използвано като знам как яде този 7 килограмов мъник. Sweat Smile
Честно казано на датската рода няма много да им мисля подаръците, ще е посуда вероятно. Заради Ковид не мога да се прибера в България с малкия, та ми е малко криво, че от семейството само майка ми го е виждала, а и планувах да имаме българска Коледа.. Уби ми се желанието за празнуване, но ще се опитам да запаметя първата Коледа на бебе Ричард някак, макар и да сме си само тримата вкъщи. Blush

# 472
О, да. Подаръците са ясни вече. Тъй като забравям за такива неща и в последния момент ми идва трудно да се организирам, през цялата година оглеждам и преглеждам подаръци за всички, набелязвам си, запаметявам линкове по папки. После като дойдат "черните петъци" поръчвам .  Общо взето интерактивни играчки, не много обемни.

# 473
Аз типично в мой стил съм песимистично настроена за предстоящите празници. Ще се редуваме да ядем манджа и да се борим с ламята. Напоследък съм депресирана и само се тъпча, качила съм 2 кила и сега се нося мрачна и оповръщана из нас в целия си сланинесто мъченически чар, а мм ми приказва, че съм била красива (затова понякога му налитам на бой, ЗАЩОТО ТАКА 🤣). Оставям си ентусиазма за догодина, когато Северина ще разбира повече и съответно празниците ще са по-хубави. Не съм се замисляла за подаръци все още, защото ми се струва, че сме претъпкани с бебешки вещи, най-вероятно ще е нещо, което не заема много място. Но от мм задължително ще искам да ми подари боксова круша или нещо друго, което да носи на бой Simple Smile

# 474
Аз съм почти готова с подаръците.
На близките деца поръчах книжки по поръчка, в които главният герой е с тяхното име.
Ще взема и по някоя коледна пижамка.
За родителите ни - обичайните парфюми и по един албум за снимки, на който ще гравирам името на Антонио, за да си събират негови снимки.
На останалите възрастни - коледни пижами от Джордж им поръчах.
За Антонио все още не знам какво ще взема. Той си има всичко Joy
Най-вероятно ще си подарим семейна фотосесия, защото мъжът ми иска, а и брат ми ни поръча за подарък и на тримата много сладки коледни тениски.

# 475
Марая, имаме като подарък същата играчка,но коте. Към момента не я отразява много много, но си мисля,че с израстването ще и' става по-интересна.

Иначе аз съм намислила да ни подарят - стол за хранене и да участват в покупката на стол за кола. Трябва да се оглеждам и за някакво килимче или постелка за игра, понеже сме изцяло на ламинат, а скоро ще пренесем игрите на пода. Ако някой има предложения , ще се радвам да сподели Simple Smile

Като по-различен подарък за близките гледам дървени персонални гравирани украшения за елха. Мисля да направя и календари със снимка. Вече за същинските подаръци нямам идея Confused

# 476
Оххх, нещо последните дни е много трудно с приспиването. Така се дере и хвърля назад, на косъм съм да я изпусна на няколко пъти. Реши, че не иска вкъщи, само навън и вече гледам постоянно да съм по улиците, носейкия на ръце. Влезна ли вкъщи и започва пищене и блъскане.
За Коледа още нищо не съм избирала. Честно казано ме хваща ужас, че ще получим твърде много играчки.
Давайте идеи за подарък за Коледа на ММ. Без парфюм, бижу и дреха. Нещо интересно, персонално ..

# 477

Давайте идеи за подарък за Коледа на ММ. Без парфюм, бижу и дреха. Нещо интересно, персонално ..
С ММ сме се разбрали през годините какво да си подаряваме. Е винаги има и изненади, но примерно и двамата не отказваме книги. ММ не пие, но винаги гледам да има по една бутилка хубаво ирландско уиски ( него го уважава) и/или Линд бонбони. Иначе съм му гравилара тефтер и химикал с името за работа. Купувала съм и неща, които той си е харесвал. Ваучери за масажи, че то обича и има нужда, оригинални маратонки....от практичните неща.

# 478
За семействата на брат ми и на сестрата на мъжа ми  и за нас взех такива пижами

Ама мъжът ми не знаеше, че и за нас има същите пижами и като видя тези за сестра му и зет му и ми вика: "Ееее, трябваше и за нас да вземеш. Нищо, че не нося пижама, тези са яки."
И не издъежах и му казах, че и за нас има Joy
Та той вече си знае подаръка Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз пък си избрах парфюми и само му казах кои точно са.

# 479
има от време на време колики, но не е каквото беше...просто си личи , че се напъва да се дере само и само да е на нейнито....може би трябва да приема факта, че детето ми е проклетия
Е чак проклетия със сигурност не е, просто дете със силен характер. Сипете си чаша вино и се примирете,  току вижте станало детето оперен талант.Wink

Общи условия

Активация на акаунт