Хитринки за всякакъв случай - 25

• 45 115
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Ако жилището е собствено и стаята го позволява, бих сложила френски прозорци вместо прозореца по дължината на терасата, а на терасата цветя, дек на пода и простир на тавана (както има на някои от показаните по-горе снимки). Така хем терасата ще е като присъединена, хем няма да се остъклява.

# 316
Да, последната идея ми допада май много.

# 317
И аз много ги харесвам френските прозорци и последният вариант е много хубав,но как се спира нашествието на мухи,буби,комари и разни такива гадинки при отварянето им?

# 318
Има мрежи, които са скиро монтирани. Като се отвори прозореца, мрежата се спуска и заключва на прагчето....образно казано.

# 319
  • Пловдив
Френските прозорци и аз много ги харесвам, но съм живяла 7 години в апартамент с такива - няма отопляваме зимата Rolling Eyes
В частта, където беше прозореца винаги беше осезаемо по студено.
За такава тясна тераса и аз бих заложила само на зеленина. Всъщност, има ли вариант, в който да бутнете бетона и да сложите парапет - бил той стъклен или метален? Тогава дори и 50 см. терасата би изглеждала по-просторна

# 320
  • София
Тя каза, че няма гледка никаква, така че това ще е още по-зле. Вренска врата с хубава дограма не е проблем зимата.

# 321
  • Пловдив
Да, това за гледката го пропуснах Rolling Eyes

# 322
Каквато и да е дограмата, изолацията е пъти по-лоша от изолирана тухлена стена. Няма какво да се заблуждаваме, че била хубава дограмата.

# 323
  • София
Според мен не е драстична разликата. Може да се сложат и плътни завеси, които да се ползват, когато е студемо, или горещо.
Но темата се измести.

# 324
Честно ли за 50 см въздушно пространство, подпряно от грозна бетонна стена, от 9 кладенци вода донесохте?!
Последното предложение за завесите е идеално. Нищо друго не може да се направи с тоя тесен бетонен тунел. За някаква красота на пода да се нареди или изкуствена трева или дек(ама няма смисъл, защото за целта е скъп), и в далечния от вратата ъгъл туя, както някой подсказа и това е. Ни за простиране става, ни за маси, ни за нищо друго. А френски прозорци, разкриващи тази "чудна гледка" пък съвсем.

# 325
Всъщност, май се търсиха идеи за простор, ама ние се развихрихме.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 12:29 от mariat

# 326
  • до реката
Здравейте,с какво се чисти мухъл от стара баня. Има на варосания таван и на много стари плочки и по метални тръби?

# 327
Когато бяхме на квартира- беше точно същото. Само с белина я чистех, щом тавана е варосан, може да напръскате с белината и наново вар. Четох тогава, че след изчистването на фугите, минаваме със свещ- запечатва и не позволява мухъл. Пробвах на едната стена, беше два месеца преди да се изнесем и нямам идея как е сега. Тръбите, ако сега са с боя- чистете и отгоре нова. Дано успеете.

# 328
Саво, то е на базата на белина и си е с пръскалка. Само внимавай с дрехите, защото на другия ден може да намериш много неприятни бели (леко розовеещи) петънца по тях.

# 329
И аз със саво чистя. Веднъж беше покапал в коша за пране и беше съсипал малко дрехи, затова наистина внимавайте.

Общи условия

Активация на акаунт