Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 894
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Не е жълта новината за Ковид паспорта, мина и по официалните новини.

# 406
  • Оптимист по принуда
И аз вчера го чух по новините.

# 407
Мда, ще ни даде нови права и свободи. Изобщо, май вече не искам да свършва тази година.

# 408
В такъв случай как биха се придвижвали тези, които все още не им е дошъл редът за ваксина, например не рисковите групи?

За детето, за сега сме поръчали книжки, едно коте и дрешки. Ние получаваме кутия с игри и играчки, подходящи за възрастта на всеки 2 месеца и новата се очаква в средата на декември.

За мен- не знам още.
За вкъщи искам нов матрак, но не искам да купуваме без да пробвам, а няма как.

# 409
  • London
Аз го разбрах този паспорт като документ, който ще имаш след ваксина срещу Ковид. Явно няма да имаме такъв, защото нямам никакво намерение да се ваксинираме..... Аз съм върл антиваксър, малкото ми дете няма никакви ваксини. Не ме напуска усещането, че първото го повредиха точно след ваксина, ей така днес му ги биха и на следващия ден коренна промяна, не вярвам хич в случайности.

Аз ги харесвам Заландо, защото, ако нещо искаш да върнеш става много бързо. Идват ти на вратата куриера и го взима за връщане, рефанд почти веднага получаваш. Изключително коректни са, та смело можеш да рискуваш с размер или артикул, който може и да не ти стане или стои добре реално. Иначе и избора е доста по-голям от Тикимакс що се отнася до разнообразие на дизайнерски дрешки.

# 410
Не бях чувала за ковид паспорта. Ще се нагаждаме към новите правила. То всичко е временно все пак😂

Аз съм от тея дето ходят и се ваксинират. Преди две лета отидох при сестрата в наща поликлиника с детския ми имунизационен паспорт и я накарах да види какво нямам и какво трябва да ми се бие 😂 Та аз винаги съм в малкия % на случаите и гледам да се защитя максимално. Един вид пред себе си да съм с чиста съвест, че съм направила всичко възможно да се опазя. Доволна съм много и откакто си слагаме и противогрипната. Обаче като майка смятам, че всички сме различни и към всеки трябва да се подхожда индивидуално. Заради проблемите на сина му бях отложила ваксините до 18м.

След малко сме на лекар да я прегледат. Много взе да си бута ушите и да не е отишла инфекцията натам. Ако всичко е ОК, утре сме на работа и на градина.
Впечатли ме, че лекаря по телефона каза да не влизаме в поликлиниката, а да спра на лекарския паркинг и ще дойде там да я види.
Иначе имат много хубава политика и реорганизация последните месеци. Харесва ми много. Ходиш само за каквото трябва, няма опашки, минаваш веднага. Направили са и еднопосочно движение из коридорите.

Alex, от къде получаваш тези кутии? Грабна ми интереса.

# 411
  • Bristol
Мъжът имаше една книжка с ваксини, когато пътуваш до Африка и Азия, която я попълваше редовно и седеше датите на ваксините. Аз също се бях засилила да се ваксинирам за пътуването ми до Индия. Не знам, здравните застраховки до колко изискват да имаш определени ваксини, ако пътуваш в по-рискови райони. Освен тази книжка да я посъживят и да вържат застраховките с нея 🤔
Ние май приключихме с подаръците за Коледа, но ние не купуваме много. Аз си поръчах дневни светлини за колелото Simple Smile
По-скоро се чудех дали и какво да взема за годишнината от сватбата ни, 25 години ще отбелязваме скоро. Била сребърна годишнина тази 🤔

# 412

Alex, от къде получаваш тези кутии? Грабна ми интереса.

От тук: https://www.kiwico.com/panda

# 413
Това обаче са ваксини, които се ползват с години и съответно са добре и дълго проследени. Отделно, предполагам, че са предимно срещу инфекции, които се предават от замърсена храна, вода, ръце, ухапване от насекоми и много по-трудно от човек на човек по въздушно-капков път.
А в случая ваксината ще е разработена на юруш почти, тествана пак така. Ей това ме притеснява мен. Не съм див антиваксър изобщо. И в същото време ще е за инфекция, която бързо се предава от човек на човек, което ще е по-убедителен аргумент да е силно препоръчителна.

Мери, с какви ръкавици караш колело през зимата?

# 414
  • Оптимист по принуда
Тази ваксина или е разработена предварително  преди да изпуснат вируса, или нямам обяснение как гарантират 95%!!! ефективност, при положение, че я измислят сега. И как 3 компании в една и съща седмица пуснаха ваксина, по едно и също време.

# 415
  • някъде в орбита...
В момента вървят масовите тестове. Разработването беше с много финансиране, и много умове си дадоха мнението там. Ние бяхме към тестовите групи, но се наложи да откажем. Ефективността се базира на началните проучвания. Ще видим какъв ще е резултата след масовите тестове, щото това вече не е контролирана среда.

# 416
Netflix имат интересна документална серия Explained. Има и добре обяснени серии за COVID 19. Добре обяснено е за ваксините и защо за толкова кратко време се разработи ваксината. Има и различни от вестник ПИК източници на информация. Просто трябва да се търси.

# 417
  • Оптимист по принуда
Има и различни от вестник ПИК източници на информация. Просто трябва да се търси.
Благодаря. ПИК даже не знам какво е. Нетфликс също не е източник.

# 418
  • някъде в орбита...
Има и различни от вестник ПИК източници на информация.
Е не де, това още ли съществува Joy

Demmy, в името на психическото ти здраве, не проверявай какво е ПИК. Мисълта че това имаше читатели още ме преследва в кошмарите ми Stuck Out Tongue Winking Eye

# 419
На мен ПИК ми води други асоциации, Персонален Идентофикационен Код, ама всеки с професионалното си изкривяване (имам предвид себе си 😀😀😀)

Общи условия

Активация на акаунт