Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 890
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз не съм против ваксините и в конспирация не вярвам, но тази все още не бих я ползвала, твърде е нова и никой не е сигурен в страничните ефекти.

# 421
Netflix имат интересна документална серия Explained. Има и добре обяснени серии за COVID 19. Добре обяснено е за ваксините и защо за толкова кратко време се разработи ваксината. Има и различни от вестник ПИК източници на информация. Просто трябва да се търси.

Моля за разяснение, явно само СМ чете ПИК, моля да обясни какво е това.
С търсачката излиза някаква компания.

# 422
  • Манчестър
Като цяло не съм антиваксър, аз и детето ми имаме всички ваксини, които се слагат в ранна възраст. И дотам........
Повече нищо не слагам....

# 423
И ние слагаме ваксини. Едно време слагах и противогрипната, но скоро ме съм. Децата също имат всичко, дори мисля някой ден в България да им сложа и бцж, но за нея ще проуча още.
С ковид ваксината съм 50/50. Хем ми се иска да я сложа, хем е много нова и не ми се ще. Може би според как са обстоятелставата, когато ни дойде ред.
Памперс, как е детето?

# 424
  • UK
Ваксината  ще я мисля аз след като излезе и почнат да я слагат.  На малката не сложих едната ваксината ваксина против минингит, защото беше излязла преди година  и ме беше малко страх.

Първоначално и аз свързах ПИК с идентификционнен номер JoyJoyJoy

# 425
  • Bristol
Аз винаги съм се чудила, кога успяват да разработят и тестват противогрипните ваксина, като уж всяка година е различна. И как успяват да прогнозират какви ще са вирусите след година-две 🤔 Въобще съм на Вие с тази сфера на науката и определено ми е невъзможно да взема "информирано" решение.

Блу, голям проблем са ръкавиците за колоездене. Имам три чифта, според времето, а като излизам на дълъг преход нося два, за да съм подготвена. Не трябва да са прекалено дебели, защото затруднява превключване на скоростите и спирачката. Трябва да са с гумен грип отдолу, за да не се прихлъзват като държиш кормилото.
Мъжът ми беше взел едни термо ръкавици с гумен грип на Росиньол преди време, не много дебели, но като завали дъжд и подгизват, а ако е много студено, не държат достатъчно топло. Имам едни водоустойчиви, от материала от който се правят костюмите за плуване в студена вода, спандекс. Пазят от дъжд, държат топло, имат грип, специални колоездачи са, обаче ръцете в тях яко се потят. И третите са ми за сух студ, когато температурите са изключително ниски, което рядко се случва тук, те са по-дебели и малко ме затрудняват за спирачките и скоростите, но спасяват пръстите ми от измръзване. Взех ги от Алди или Лидъл за £5 Simple Smile
На кратко, универсални зимни ръкавици още не съм открила Sad

# 426
  • На острова
Памперс, надявам се сте добре! Това ми е било винаги голям стрес да не се случи при покачване на температура.

И на мен не ми се ще да съм опитен заек с ваксините. Не съм антивакс, например синът ми има всички. Малката обаче не. На първите ваксини на 8 седмици направи реакция, много висока температура. Това малко бебче с такава треска, много се изплаших и ходихме в спешното, през нощта разбира се. Държаха ни няколко дена, защото кръвните показаха някакви завишени стойности. Сто процента беше точно заради ваксината против Мen B, която е сравнително нова (синът ми всъщност я няма). После следващата доза не и я слагах изобщо, а другите ги протаквах и всъщност още не сме сложили пре-скул бустера и ММР. Не ми се ходи в момента изобщо.

Честит Рожден ден на G&B на патерица! Разкошна торта и чудесен drip 😍

# 427
  • След завоя в дясно
Pampers- дано лошото е минало вече и бързо да се възстанови дребчо. Какво каза доктора?
 G&B- Честит рожден ден, на патерици и от мен. Аз пак съм изпуснала тортата Simple Smile
За ваксините първо искам establishment-а, да си ги сложат, и тогава ще си помисля Simple Smile

# 428
За всички, които се чудеха как и защо ваксината срещу ковид може да се разработи толкова бързо
 https://www.bbc.co.uk/news/health-55041371

Опитвам се да чета всякакви източници, не съм нито за, нито против ваксината. ПИК беше метафора Wink

# 429
Блу, голям проблем са ръкавиците за колоездене....
Благодаря, Мери. Надявах се да имаш някакъв магически отговор, но поне се успокоих, че не ми е бил съвсем глупва въпроса. За ММ искам някакви, той няма нужда от много дебели, защото не ходи на дълги преходи, но все пак да предпазват от дъжд и студ. И вероятно два различни чифта ще са.

СМ, благодаря за статията. Вчера я прочетох. Метафората ПИК беше излишна. Само по себе си създаването на ваксината ме радва и успокоява много, от друга страна  - не бързам да я слагам и няма да ми е приятно, ако стане дори и само индиректно задължителна.

# 430
Аз не я дочетох цялата, обаче ми се струва, че глобалната пандемия сега доста е помогнала за "потичането" на крупни суми, които се известират във вече проучваните и разработвани ваксини за Сарс и Мерк (не съм убедена че ги изписах правилно). Зарадвах се чак на тоз късмет да ни се случи пандемия от корона вирус, та да живеем 8-9 месеца като затворници и да ни е страх да общуваме с хора.

# 431
Благодаря, че ни мислите! Вчера ЛЛ каза, че обривът е от инфекцията. Като цяло е добре и е концентрирана само в гърлото. Да продължавам със спрея. От днес е на градина, а аз на работа.

Благодаря за статията! Ще я прочета с интерес. Аз съм фен на всякакви новини и иновации от света на науката.

# 432
Някъде четох, че точно на Оксфорд ваксината, ефикастността и била установено по погрешка. При някои пациенти, дали първата доза като половин и това била грешка от страна на фармацевтите. Втората доза била цяла. Забелязали, че стараничните ефекти не са толкова силно изразени-главоболие, отпадналост и се върнали обратно към документацията и установили половината доза. Ако се дадат 2 цели дози, ефективността пада на 60%.

# 433
  • Манчестър
Някъде четох, че точно на Оксфорд ваксината, ефикастността и била установено по погрешка. При някои пациенти, дали първата доза като половин и това била грешка от страна на фармацевтите. Втората доза била цяла. Забелязали, че стараничните ефекти не са толкова силно изразени-главоболие, отпадналост и се върнали обратно към документацията и установили половината доза. Ако се дадат 2 цели дози, ефективността пада на 60%.

А пък АстраЗенека по случайност открили,че ваксината им имала 90% ефективност.....Случайно или не случайно, но за мен ваксина няма.....някакво подобие, без ясни последствия в по-дълъг период от време. Не, благодаря.

# 434

А пък АстраЗенека по случайност открили,че ваксината им имала 90% ефективност.....Случайно или не случайно, но за мен ваксина няма.....някакво подобие, без ясни последствия в по-дълъг период от време. Не, благодаря.

За същата ваксина, на Оксфорд е под партнюрството на Астра Зенека.

Общи условия

Активация на акаунт