Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 888
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Колко злоба има в някои хора.
Чета новините и в София ще отварят две детски градини само за деца на персонал в ковид отделения- лекари сестри. Отдолу веднага имаше коментар, на жена, защо те да са изключение, правилото било за всички.
Отделно, моя приятелка доктор, поста изказвнане на някой си, защо лекарите мърморат и оскат затваряне на държавата, как не могат да се справят с обстановката и тн. Ако ресторантите не можеха да се справят, нямаше да доведе до затваряне на всички, защо лекарите са привигилировани и тн.
Не съм търсила и чела нещо конкретно, тези коментари ми попаднаха случайно. Първият беше дори на страницата или на бтв или на бнт. Но се чудя колко много се озлобиха хората, какви егоисти станаха, в същия момент искат същите тези доктори да ги лекуват и да са отдедени, ако не, защо били учили за тази професия.

# 436
  • UK
Тук има четящи, може ли някой запознат с Амазон да ми каже дали към Prime reading и Kindle unlimited има включени безплатни аудио книги и как да ги намеря?Audible не ми е вариант.
Tенкю.

# 437
  • на малък остров в океана
Да си призная, аз на Прайм ползвам само безплатната доставка и филмите и сериалите, така че надали ти помагам.
Книгите, които предлагат в Прайм не са моите и даже вече се отказах да търся.
В ънлимитед има повече избор, но пък трябва да доплащаш всеки месец, така че след безплатния период не продължих абонамента за него.
А пък на аудио книги не съм попадала, но пише, че имат.

# 438
  • някъде в орбита...
Тук има четящи, може ли някой запознат с Амазон да ми каже дали към Prime reading и Kindle unlimited има включени безплатни аудио книги и как да ги намеря?Audible не ми е вариант.
Tенкю.
Аз поне не знам, а и не ползвам аудиокниги. Но мъжа ми нон-стоп слуша такива на youtube, доста от харесваните от него са там.

# 439
  • UK
Дежи, в Киндъл Ънлимитед има аудио книги, но имай в предвид че ънлимитед не означава всички книги да са безплатни. Ако търсиш аудио книги виж в местната библиотека, аз имам апп да наемам книги и да ги слушам на устройство в къщи.

Ронка, много грозни черти лъснаха покрай тая пандемия. Една приятелка, март месец, ми обясняваше как това че при нас училищата са отворени за кий уъркъри било оляма глупост.Незнам дали чете за сестрата от бургаско, която не я пускаха да се прибере в къщи защото работила в Ковид отделение.

# 440
Четох четох. Голяма простотия.
Да ни е честито, ние сме в tier 1.

# 441
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние сме в 3, но предпочитам така и сега виждам неспазващи локдауна, но все пак ограниченията ги спират до някаква степен да не хукнат като луди.

# 442
Ние сме 2....жалко. Аз не виждам никой без маска, то не че много ходя де

# 443
  • Bristol
И ние сме tier 3.
Аз вчера в магазина видях мъж, жена и май дъщеря им. На мъжът маската беше на брадичката, а двете дами без маски. Отначало не ги забелязах, но тези непрекъснато на пътя ми излизаха и майката в упор ме гледаше. Не знам какво не й харесa в мен, може би защото бях почти 2 пъти по-висока от нея 😂 Фейк тен и много просто излъчване имаше.
А днес такова прекрасно слънце беше блеснало. Една възрастна жена с бастунчето полека се разхождаше из парка с маска на лицето. Като ме видя да тичам срещу нея се дръпна настрана, за да ми направи място и да поддържа дистанция. Никой не иска точно сега някои да му пъхти в лицето. Аз отдалеч й вдигнах ръка, за да покажа, че съм я видяла и минах по-тревата на поне 3м разстояние. Сигурно се притеснява жената, щом маска в парка носи.
Хубаво е да се уважаваме, въпреки разликите в начина ни на мислене.

# 444
Аз пък вчера влизам в Лидл с мъжа и малкото дете, то в количка за пазаруване. Не знам какво се улисах при влизането, той ли мрънкаше....по едно време се усещам, че нещо не ми е тамън....гледам, мъжа ми с маска...и се усетих, че съм забравила да я сложа. За пръв път ми се случва.

# 445
Мери, бяхме се засили с моя мъж да си направим 2-3 дни ваканция в Бристол края на декември, но май само с мисленето ще си останем 😂.
При нас доктори има, носят маските под носа или я сваля, за да ми приказва. Отделно, имаме стъкло зад което да застанат, пише с огромни букви, масово острани, все едно не се чува.

G&b, много хубава торта. Може ли да сподеш, или някой друг, рецепта за сметанов крем/ леко шоколадов крем за торта? Детето има рд другата седмица и искам да и направя торта, но съм скарана със всичко свързано с кухнята и незнам как да направя крем.

# 446
Ronka, тази рецепта използвам аз. Блатовете винаги се получават добре. Шоколадовият мус за пълнеж е въздушен, много лек и вкусен. Поне според вкусовете вкъщи.
https://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/

# 447
  • UK
В тиер 2 сме ние, Лондон. Радвам се, че не сме 3, малко да разнообразим, че ми омръзна все вкъщи. Ние още лятото наехме вила в една гора за Коледа, за сега мисля че ще можем да отидем,дано нещата се задържат така.
 Около нас мерките се спазват, рядко се вижда някой без маска по-често се случва някой да се бута, но като цяло се пазят хората. Аз вчера влезнах без маска в Маркс и Спенсър, но като видях служителка та на врата, която брой хората си я сложих.
 Честито на живеещите в Шотландия, чухте ли новината за дамските средства за хигиена. Викам на ММ, с тея две момичета направо да палим колата за Шотландия и без това половината му офис е там.

# 448
И ние сме в тиер 2, то почти няма райони в Т1 като гледам. При нас общо взето хората внимават, носят маски, спазват дистанция, но има и такива, които се смятат за по-свободни и над такива правила. Най-много ми правят впечатление големите деца, с които се налага да се разминавам след училище и които вървят на големи групи, заемат целия тротоар (и по-тесен, и по-широк), не са сещат изобщо малко да се приберат и да се съобразят, че пътя не е само за тях. И, разбира се, любимите ми ентусиасти, които бягат точно в тези пикови часове на върволици от ученици.
За безплатните дамски санитарни материали съм с много смесени чувства. Предвид цените им тук, страшно е, че в толкова развита държава има момичета и жени, за които те са перо в бюджета.

# 449
  • London
Хайде и моя баща е с Корона, какво става в тая България, там май здраво е пламнало. Подозира, че го е хванал на зъболекар.  Добре е иначе, то седмица мина вече и температура няма вече. А е принципно на хемодиализа и е рисков пък леко го кара.

Общи условия

Активация на акаунт