Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 882
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
  • Оптимист по принуда
Много е тежко положението в Бя. Тотално е колабирала здравната система. И имам чувството, че всеки е болен или има близък болен.

# 451
Майка ми, недоказано с тест, ко с толкова типична ковид картина, вече е с бронхит. Няма кашлица, нито хрема, нито гърло. Т 37.6 вдигна преди две нощи, втресе я, и сега е с бронхит. Директно азакс изписаха. Зарази се вероятно на работа, имаше колежка,с която е контактувала от близо, мъжа и два дена по късно с положителен тест. Колко ли други такива има.
Имам чувствоъоче стабилно се върви към стадния имунитет.

# 452
  • UK
Ла Катрала стискам палци, така леко да го изкара. Моя свекър го изкара, с астма е и вече няма Т, само кашлицата му е останала. Но той по принцип си кашля зимата. Обаче няма да ви казвам, че болен си ходеше на работа,преди да си направи теста. ММ ги навика яко, но те си знаят тяхното.

Бръм тук ли е майка ти? Има ли вече тестове?
Дано се възстанови бързо жената.

# 453
Не е тук, в Бг е. Не са я пратили на тест, а и честно казано аз също й казах да не ходи. Антигенните имам чувството че доста са фалшиво отрицателни и така разни хора, смятайки че заради теста не са с Корона, си ходят кашлящи и заразяващи. Лечението й е за Ковид. Не ми се иска да се шашка ако види положителен тест, затова й казах да не прави.
В Бг веднага я пратиха на снимка, макар че нито кашлица има, нито задух, а излезе бронхит. Чудя се ако тук го лепнем ще разберем ли изобщо че имаме проблем с белия дроб? Биха ли пратили така на снимка. Или първо ще минем през седмицата с парацетамол? Много се притеснявам че ако се разболея, ще ме лекуват тук. А в бг поне мога да отида и да си направя снимка.

# 454
  • някъде в орбита...
Мои близки и познати в Бг дето не са болни, са масово убедени че вируса е измислица, и че само го правят да изглежда толкова разпространен и сериозен. Мълча си пред тях колко други познати са болни, че не ми се влиза в спорове...

# 455
  • London
Той е имал висока температура няколко дни, вече няма... Леко кашля и това е май. Вкъщи си е, а на диализа ходи в отделна стая и си се прибира после. Той си има два положителни теста един пср и после някакъв по-сигурен правил и пак това се оказало. Той не мислеше и да си прави, но е опасно да ходи сред хора на диализа, за някой може да е фатално от тях.

# 456
Да, в случая е било необходимо. При майка юи за сега няма нужда.

# 457
  • UK
Brumm, майка ми е бронхит от близо три седмици, започна с азакс, после и изписаха още два други антибиотика и в момента, в който ги спре, се влошава пак. Кашля си и пуши много, вдига температури, тестове не са правили, но знаем че е корона, защото баща ми е пък със загуба на обоняние и вкус, с лека кашлица само. В понеделник ще е на изследване на секрет и нова снимка на дробове. И да, много други хора около тях също са болни
Дано майка ти се възрастови бързо, стискам палци!

А ние тук сме tier 3. 🙄

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 15:44 от dejie

# 458
  • Bristol
Много хора са болни в България и то не само положителен тест, а реално болни със симптоми. И аз се изумих колко бързо тръгна. В началото на годината и лятото беше спокойно. Системата с тестването била доста усложнена, по думите на брат ми. Той въобще не ходи да се тества уж поради тази причина, но личната пък не дава болничен, ако нямаш тест. Та той си тегли отпуска,защото бил много зле. 5-6 дни е поддържал температура между 38-39. После вкусът му се променил. От кашлица не се оплака. Снахата и тя в къщи болна, но тя с ниска температура била и ходила да се тества. Нейният бил положителен, но там по два различни теста им правят, май тя само на първия е ходила и личната й дала болничен 10 дни.
На моя приятелка баща й починал, казват от Ковид. Тя не могла да отиде на погребението, защото е карантина в къщи, но не знам дали е със симптоми. Мъжът и децата й са ок. Писах й, но не ми е отговорила още и малко се притеснявам, но не искам да притеснявам и мъжът и децата й с въпроси 😔

# 459
  • Манчестър
Някой има ли статистика за кривата на заболяванията, причинени от т.нар. грипни щамове за предишни години?

Да, не отричам ,че вирус има, то коронавирус е имало и преди 10 г.
но цялата тази медийна и тн кампания почва да ми идва в повече, още повече с неща напълно лишени от логика. И всички чакат да прословутата ваксина, която услужливо създадоха за около 6 месеца....really??

Напр. преди 4 седмици Ливърпул беше тиер 3, Манчестър също. Сега Ливърпул са тиер 2, Манчестър пак тиер 3, при положение,че официално случайите са се намалили с между 20 до 50%.

Това е вирус, който се предава по въздушно капков път. Няма как да го спреш...той е във въздуха.  Не виждам също разлика, дали ще го изкараш и ще имаш имунитет или ще си сложиш ваксина , която е построена на база на вируса....

И да, кой печели от цялата кампания ???

PCR test - 120 лири и само на частно, ако искаш да си намалиш евентуална карантина
Производители на маски - няма логика здрав(не заразоносител) да носи маска..
Фармацевтични компании....и тн.

И да, мисля, че е една голяма конспирация.

Тези прословути мерки не помагат, само страда икономиката, че и правнуците ще плащат за това.

Това си е мое мнение и никой не ангажирам с него.

ПС. Сестра ми и зет ми са заразени с Ковид. Зет ми го кара малко по тежко, сестра ми с две бронхопневмонии в миналото е само с течащ нос.  И те продължават да не вярват.

Жал ми е за хората, които ще си загубят живота, заради ненавременно лечение на други сериозни болести.

# 460
  • London
Ами то реално се кара като грип горе долу..... баща ми си има обоняние и вкус. Температура където има и някаква кашлица, която се обажда чат пат. Определено не било приятно, но по нищо нямало да разбере, че просто не е настинал нещо, защото каза, че стоял изпотен на течение и то и това мислел, че е причината.  То реално 2 седмици ли кара?

То реално аз не бих отишла да се тествам при всяка настинка. Нямам нерви за тия неща да ви кажа.

# 461
  • Варна
Дами, ако мога да ви отвлека за малко от тежките теми. Дъщеря ми учи в Лондон, няма да се прибере за празниците, а на мен ми се ще да ѝ направя изненада. Счупила си е перлените обеци, да знаете откъде мога да поръчам онлайн. В Амазон са ми непознати брандове и продавачи, предпочитам бижутерски магазин, не Тифани Stuck Out Tongue Winking Eye
Ако можете да ме посъветвате, благодарности! И със здраве!

# 462
# 463
  • UK
https://www.ernestjones.co.uk/ от тук пазарувам понякога бижута.
Преди няколко години майка ми си купи перлени обици и висулка с перла от тук
https://www.piajewellery.com/pia-jewellery/earrings/?page=4

Момичета, видяхте ли R number е паднал до 0.9

# 464
  • На острова

Днес колежка ме пита от къде да си купи обеци и казах да погледне точно H.Samuel и Pandora 😀

Ние в офиса всички ходим с маски - в коридора, тоалетни, кухня, докато разговаряш с колега. Само на бюрата сме без. Ако има мийтинг - пак с маски или през Microsoft Teams.

Общи условия

Активация на акаунт